CITY GUIDE BELFAST – TO STAY

Slapen in Belfast kun je zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor superdeluxe in hartje centrum of vind je het prima om een paar honderd meter te lopen en zo wat geld te besparen op je verblijf. Wij hebben in ieder geval vast een aantal tips voor je verblijf in Belfast.

Ten Square W Hotel Belfast

Ten Square W Hotel

Als je iets meer te besteden hebt is het Ten Square W Hotel in Belfast een echte aanrader. Ruime, luxe kamers met zéér comfortabele bedden in een hotel dat in hartje Belfast ligt. Binnen een paar honderd meter sta je in de St. George’s Market en loop je de straat uit dan loop je zo tegen de achterkant van City Hall aan. In het hotel kun je in The Linen Bar genieten van verschillende wijnen, biertjes van de tap en lokale gins. Afternoon Tea kun je nuttigen in de Linen Lounge. De prijzen voor de hotelkamers verschillen nogal, maar houd rekening met een absolute minimale prijs van zo’n £110.00 (zo’n €120,00) per kamer per nacht.

Ten Square W Hotel, 10 Donegall Square S

Belfast GrandCentralHotel 2

Belfast GrandCentralHotel

Grand Central Hotel Belfast

Net als het hotel hierboven is ook het Grand Central Hotel Belfast een hotel dat met zijn prachtige kamers – op soms grote hoogte – tot de categorie ‘midden-hoogsegment’ behoort. Niet heel goedkoop, maar absoluut de moeite waard. Perfect qua locatie omdat je ook hier middenin het centrum zit en zo naar de leukste restaurants loopt. Mocht je hier een kamer boeken, vraag dan ook of dat een kamer op ongeveer de twintigste verdieping kan zijn. Vanaf daar heb je werkelijk een prachtig uitzicht over de stad en ik kon vanaf mijn kamer zelfs de haven met het Titanic museum zien liggen.

Grand Central Hotel Belfast, 9-10 Bedford street

Belfast Newcastle SlieveDonardHotel
Belfast Newcastle SlieveDonardHotel 2

Slieve Donard Resort & Spa

Mocht je nou een wat langere trip naar Belfast maken, dan is het wellicht een idee om vanuit Belfast ook nog naar Newcastle te gaan. Een kustplaatsje gelegen ten zuiden van Belfast. Bekend om haar stranden en golfbanen en dit hotel – wat ik je kan aanraden – is bijna niet te missen. Prachtig verlicht in de avond en een hele mooie locatie om te verblijven. Op loopafstand van een paar fijne restaurants en vooral een heel lekker hotel om tot rust te komen en te genieten van het Spa gedeelte in het hotel, of van de wind door je haren op het strand.

Slieve Donard Resort & Spa, Downs Road, Newcastle

Ibis Belfast City Center hotel

Ibis Belfast City Centre

Voor de meer budgetoplossingen zijn wij voor citytrips altijd groot fan van de Ibis City Center hotels. Ook in Belfast zit er een op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Met een locatie middenin het centrum van Belfast heb je de perfecte locatie voor jouw citytrip te pakken. Kamers in dit hotel zijn te boeken vanaf om en nabij de €90 per kamer per nacht. Even snel een hapje eten kan in de informele bar of het restaurant van het hotel.

Hotel Ibis Belfast City Center, 100 Castle St.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close