CITY GUIDE BELFAST – TO EAT

Als er ook maar een stad ten westen van ons land is waar je lekker kunt eten dan is dat ongetwijfeld Belfast. Belfast zit vol met fijne pubs, restaurants en niet te vergeten de St. George’s Hall met een wekelijkse foodmarket waar je verschrikkelijk lekker kunt eten. Verlekker je aan al het verse seafood en de prachtige producten die rechtstreeks van het land komen. Dit zijn wat ons betreft de onze absolute toppers om te eten in Belfast die op jouw to-eat lijstje moeten komen.

Kwartel met bramen
Kwartel met bramen en jus van James St.

James St.

Zelf volgde ik een kookworkshop bij James St. waardoor ik een klein beetje heb kunnen proeven van het menu van dit restaurant en dat viel absoluut niet tegen. James St. is een samensmelting tussen twee van Belfast’s beste restaurants: James Street South en The Bar and Grill at James St. Op het menu de beste items van het grillrestaurant met een paar verfijnde twists van James Street South. Bij James St. eet je schalen vol fruit de mer of juist de beste steaks die Noord-Ierland heeft te bieden, bereid op de houtskoolgrill.

James St., 19-21 James Street South

Co Couture

Niet per se een plekje waar je kunt eten maar wel een plek waar je overheerlijke chocolade kunt scoren: Co Couture. Deze kleine chocolatier gebruikt cacao uit Madagaskar en maakt hier de meest prachtige en overheerlijke creaties mee. Vooral de bonbons zijn écht een aanrader.

Co Couture, 7 Chichester St.

Howard Street

Bij Howard Street kom je sowieso aan je trekken, waar je ook zin in hebt. Van de iets specialere, unieke gerechten tot klassieke Fish & chips. De porties zijn groot dus houd hier rekening mee! Ook fijn: Howard St. heeft een behoorlijk uitgebreid vegetarisch menu waar echt moeite in wordt gestopt. Geen standaard salades vooraf maar bijvoorbeeld een beignet van blauwe kaas met gepocheerde peer, pittige kool, witlof en een dressing van gekonfijte sjalot. Kies voor losse gerechten of voor een set menu waarbij je £21.50 betaalt voor een 2-gangen diner en £28.00 voor 3-gangen.

Howard Street, 56 Howard St.

St. George's Market
Burrito met Mexicaanse rijst, gekruide kip en kaas van de St. George’s Market.

St. George’s Market

De St. George’s Market wordt op zaterdagen en zondagen omgetoverd tot een waar foodie walhalla. Op deze dagen staat de markt namelijk volledig in het teken van food en geloof mij, zulke foodmarkten zie je niet vaak! Van Antilliaanse gerechten tot Mexicaanse burrito’s, traditioneel Noord-Ierse snacks en complete vegan/paleo-proof stands. De prijzen bij de verschillende kramen zijn zeer schappelijk en ik kan je alleen maar aanraden om hier met een lege maag heen te gaan.

St. George’s Market, 12-20 East Bridge St.

Foodie in Belfast st 5

The Muddlers Club Belfast

The Muddlers Club Belfast is een hip restaurant verstopt in een steegje. Wanneer je binnenstapt zul je meteen de gezellige sfeer ervaren omdat het er tof is ingericht en de lampen zijn gedimd. Voor mij altijd al een goed teken. En het eten is er ook heerlijk. Als je met een grote groep bent kun je aan een lange houten tafel plaatsnemen en als je op de juiste plek zit kun je zo een beetje de keuken in gluren. Een aanrader!

The Muddlers Club Belfast, Warehouse Lane

Foodie in Belfast st 30

Bert’s Jazz Bar

Hoewel ik er gepocheerde eieren met zalm op toast bestelde, kun je hier meer dan alleen lekker brunchen. Want bij Bert’s Jazz Bar drink je ook overheerlijke cocktails. Ik heb een heleboel hele mooie en kleurrijke varianten voorbij zien komen. Je moet wel een beetje van Jazz houden overigens, want tijdens onze brunch werd er live gespeeld.

OX

Nog voordat ik bij mijn hotel arriveerde in Belfast, vertelde de taxichauffeur dat OX toch wel hét restaurant van Belfast is op het moment. Heel populair, reserveren moet lang van tevoren en het eten schijnt er geweldig te zijn. En dat moet ook wel als het restaurant een Michelin ster heeft. Een restaurant dat zoveel mogelijk met lokale producten werkt en dat serveert wat er op dat moment te krijgen is. Mocht ik nog eens in Belfast zijn, dan zou ik er graag gaan eten. Wel even wat dieper in de buidel tasten ;-)

Gusto è

Zin in Italiaans? Ga dan naar Gusto è, een Italiaan die midden in de stad zit (vlakbij St. George’s market) en waar je het echte, echte Italiaanse eten geserveerd krijgt. En lekker Italiaans eten kan altijd dus dan zit je hier goed.

Foodie in Belfast st 20c

Brunel’s, Newcastle

Ik geef je stiekem ook nog even een tip mee voor buiten Belfast, voor als je net als ik ook naar Newcastle gaat. Een kustplaatsje ten zuiden van Belfast en vrij klein. Maar wel met een goed restaurant. Ik at bij Brunel’s deze groene risotto en die was niet alleen overheerlijk, het restaurant was ook nog eens hartstikke gezellig. Later op de avond was er zelfs live muziek (waar ik vrij weinig van mee heb gekregen omdat mijn hotelbed lonkte) maar leuk klonk het wel vanaf de tafel waar ik aan zat. En ook hier kijk je weer de keuken in, de chef maakt ook even tijd voor je als je vragen hebt.

Brunel’s, 32 Down’s Road, Newcastle

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Join the Conversation

  1. Bente-Sophie says:

    Kleine opmerking. De link ’to eat’ stuurt je door naar de to eat van Rome. Ook heel lekker trouwens, maar toch een andere keuken dan die van Belfast :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close