Bijzonder plekje: Pelsertoren in Zwolle

Toen het leven nog gewoon ‘normaal’ was en we nog wel eens weekendje weg konden, op vakantie konden etc. was ik voor OMF regelmatig op pad om leuke plekjes te ontdekken. Bijzondere plekjes ook, want ondernemers worden steeds creatiever en locaties die je nooit voor mogelijk had gehouden worden omgetoverd tot slaapplaatsen. Omdat we het reizen echt een beetje missen en we vast willen starten met voorpret voor als alles straks weer mogelijk is, willen we dit jaar aandacht besteden aan bijzondere plekjes om te overnachten in Nederland. De bijzondere overnachtingsplekken worden de grond uitgestampt of het niets is en wij willen jullie inspireren door te laten zien welke opties er zijn als je niet per se in een standaard hotel wilt slapen. Want hoe relaxt een gewoon hotel ook is, soms is het juist leuk om een nachtje (of twee) op een plek door te brengen waar je normaal gesproken niet zult komen. Vandaag trap ik af met de eerste: de Pelsertoren in Zwolle. Ik verbleef hier een jaar of twee geleden samen met vriendinnetje Nanda als onderdeel van ons tripje naar Zwolle & Kampen.

Historie

De Pelsertoren is een onderdeel van de oude stadsmuur rondom Zwolle. De toren bevindt zich in het noordelijke deel van de binnenstad en is gesitueerd ten oosten van de Steenpoort. De Pelsertoren en het Pelserpoortje zijn beide een rijksmonument.

De Pelsertoren is een gerenoveerde middeleeuwse verdedigingstoren en was er één van de 23. Van de 23 torens zijn er nu nog maar drie over: de Zwanentoren, de Wijndragerstoren en dus de Pelsertoren (ook wel Pelserpoorttoren). In 1980 werd de Pelsertoren naar historisch inzicht gerestaureerd, er werd geprobeerd om het monument in de oorspronkelijke staat te herstellen en sinds 2016 is het een Bed & Breakfast en kun jij in één van de vier bijzondere suites overnachten.

Pelsertoren Zwolle

Pelsertoren Zwolle

Pelsertoren Zwolle

Bed & Breakfast/Klein Hotel Pelsertoren

De Pelsertoren beschikt over 4 bijzondere suites én een prachtig dakterras vanwaar je een uitzicht over heel Zwolle hebt. Gezien de bijzondere staat van het gebouw dient de Pelsertoren ook als populaire trouwlocatie en dat snappen we helemaal.

Suite 1 – familie suite

Wij sliepen zelf op de begane grond. De kamer heeft een oppervlakte van zo’n 50m² en beschikt over een eigen ingang. Ideaal voor gasten die wat slechter ter been zijn, voor de andere kamers moet je namelijk een behoorlijke klim maken op smalle trappetjes.

In het midden van de kamer staat op een verhoging het super comfortabele bed en verder beschikt de suite over meerdere zitjes, een televisie, koffie- en theevoorzieningen en een meer dan prima badkamer. De sfeer is natuurlijk waar je het voor doet, hoe prachtig ziet de kamer eruit? We hadden het idee alsof we sliepen in een kasteel.

De kamer is te boeken voor 1 tot 4 personen. Langs de ronde muren zijn er op de middeleeuwste stenen funderingen twee extra slaapplaatsen gecreëerd.  Boekbaar vanaf €100,- per nacht.

Andere suites

Suite 2
Ook suite 2 heeft een oppervlakte van ongeveer 50m² maar ligt op de eerste verdieping. De kamer heeft geen ramen maar frisse lucht wordt aangevoerd door een niet zichtbaar raam. Ook deze kamer heeft een royaal 2-persoonsbed. De kamer is voorzien met zorg gekozen (moderne) kunst wat een scherp contract geeft met de eeuwenoude stijl van de kamer.

De kamer is te boeken voor 1 tot 3 personen vanaf €100,- per nacht.

Suite 2A
Gelegen op de tweede verdieping van de Pelsertoren ligt suite 2A met een oppervlakte van ongeveer 50m². De suite heeft een iets hoger plafond dan de drie andere suites en heeft een soort boudoir-achtige sfeer. Kleine raampjes zorgen hier voor een beetje daglicht. Dankzij de vele kleden op de vloer kun je hier heerlijk op blote voeten lopen.

De kamer is te boeken voor 1 – 3 personen vanaf €100,- per nacht.

Suite 3
Tot slot de grootste suite, suite 3 van ongeveer 55m² is rond van vorm en bevindt zich op de derde verdieping. Deze suite beschikt over een vrijstaand bad en is de meest lichte suite. Ook heeft deze kamer het meest moderne karakter omdat dit deel van de toren in 1980 opnieuw is gereconstrueerd.

De kamer is te boeken voor 1-3 personen vanaf €100,- per nacht.

Pelsertoren Zwolle

Pelsertoren Zwolle

Ontbijt

Op de dag van aankomst kun je aangeven of je gebruik wilt maken van het ontbijt. Als je tijd en zin hebt kun je gebruik maken van het royale en luxe ontbijt dat wordt geserveerd in het nabij gelegen winkelcafé de Engel. De kosten voor dit ontbijt zijn €15,- per persoon.

Ligging

Extra fijn is de centrale ligging van de Pelsertoren. Met een paar stappen sta je op de winkelstraat van Zwolle en de auto kun je dichtbij parkeren in de parkeergarage.

Met mooi weer is het dakterras een heerlijke plek om te vertoeven al kun je ook op een kleedje langs de gracht neerstrijken voor een picknick.

Praktisch:

  • Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers
  • Het gebruik van koffie en thee is gratis.
  • Parkeren is mogelijk met korting in de tegenover de accommodatie gelegen Q-Park. De kosten bedragen €10,-/24 uur voor gasten van de Pelsertoren.
  • Op de dag van aankomst is de suite beschikbaar vanaf 15.00u. Bagage kan echter al vanaf 11.00u worden afgegeven.
  • Op de dag van vertrek dient de suite verlaten te worden voor 11.00 uur.

Te gek hè? Wil je nou meer informatie over de Pelsertoren, een kamer boeken zodra het weer kan of de andere suites in beeld bekijken, check dan de website van de Pelsertoren.

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    wauw dit ziet er echt onwijs stoer uit… die muren ook…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close