TRAVEL GUIDE | IJSLAND – TO EAT

Toen Vivian en ik in IJsland waren merkten we dat er niet écht een IJslandse keuken is. Reykjavik is vrij hip en heeft leuke eettentjes, maar naar de echte authentieke IJslandse keuken kun je lang zoeken. Toch hebben we een aantal leuke adresjes voor je weten te verzamelen.

Braud&Co

Wat een mazzel hadden we toen ons appartement om de hoek van Braud&Co bleek te zitten. Dit kleine bakkertje valt aan de buitenkant al op door het compleet beschilderde gebouw, maar binnen is waar je moet zijn. Je hebt nauwelijks ruimte om je kont te keren maar de broodjes die ze daar verkopen – mijn hemel. De kaneelcroissants zijn geweldig maar de cinnamonrolls zijn de beste. Enorm groot maar voor deze broodjes wil je echt een gaatje in je maag overhouden.

Braud&Co – 16, Frakkastígur, 101 Reykjavík

Burgerjoint Reykjavik

Tommi’s Burger Joint

Tommi’s Burger Joint is niet iets typisch voor IJsland, het is een burgerketen die je over de hele wereld vindt maar wel een héle leuke. Deze kleine burgerbarretjes zitten namelijk verstopt, vaak achter een bar. In Reykjavik is dit ook het geval, je moet een hippe bar door om vervolgens in de piepkleine joint te komen. De burgers zijn er lekker, vers en er is een grote variatie waar je uit kunt kiezen.

Burger Joint – Bíldshöfði Bíldshöfða 18, 110 Reykjavík

Bao Bun

Bao Bun

Zoals jullie inmiddels weten zijn we dol op Aziatisch eten en toen we tijdens ons tourtje door Reykjavik tegen de foodtruck Bao Bun aanliepen hoefden we elkaar niet eens meer aan te kijken. Bij Bao Bun je uit verschillende buns en specials kiezen maar wat je vooral niet moet vergeten is de zoete aardappelfriet mee bestellen want die zijn lekker! Mocht het nou heel koud zijn en je niet buiten willen staan, in de Skúli Craft Bar kun je gewoon gaan zitten. Kun je direct een speciaalbiertje bestellen.

Bao Bun – Aðalstræti 12, 101 Reykjavík

‘Pizza with no name’

Toen Viv en ik hoorden van een geheime pizzeria gingen we direct op zoek, ondanks dat we net burgers en friet hadden gegeten bij Burger Joint. Pizza with no name zit verstopt op een verdieping tussen een café en een ander restaurant en inderdaad, vanaf de buitenkant kun je niet zien dat het om een pizzeria gaat. Als je goed kijkt zie je wel de menukaart van dit restaurant tussen de andere menukaarten hangen, maar verder was het voor ons best even zoeken. De pizza’s in dit restaurant zijn niet alleen heel lekker, het is óók een heel knus restaurantje. Bezoekje waard dus.

Pizza with no name – Hverfisgata 12, 101 Reykjavík

Pad Thai Noodles

Pad Thai Noodles

Als je ons advies van een huurauto boeken hebt opgevolgd, rij dan een stukje de stad uit en ga langs bij Pad Thai Noodles. Het is een minuscuul eettentje met hooguit drie/vier plekken waar je kunt zitten maar ze verkopen er héérlijke Thaise noedels. Wij gingen uiteraard voor de pad thai, maar de noedelsoep zag er ook heel goed uit.

Pad Thai Noodles – Álfheimar, Reykjavík

Icelandic Street Food

Na al het lekkers kwamen we tóch een restaurantje tegen waar je authentiek IJslandse gerechten kunt eten – zo leuk. Het menu is simpel maar alle gerechten zijn met liefde gemaakt en dienen als ultiem comfortfood. Ga voor de Fisherman’s Fav, een prutje dat er niet uit ziet maar wel erg lekker is.

Icelandic Street Food – Lækjargata 8, 101 Reykjavík

El Santo

Tot slot nog een Mexicaans restaurant. Aan de rand van Reykjavik centrum, net achter de drukste straat met barretjes. Hoewel we het dessert ontzéttend vonden tegenvallen, waren de andere gerechten onwijs lekker. Verder is het ook gezellig zitten bij deze Mexicaan.

El Santo – Hverfisgata 20, 101 Reykjavík

Als je zoekt naar eettips voor Reykjavik kom je naast onze bovenstaande hotspots ook nog een hotdogstand tegen, hier zouden ze ‘de beste hotdog van Europa’ verkopen. Wij hebben hem gegeten maar waren eerlijk gezegd niet zo onder de indruk. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, het kraampje heet Bæjarins Beztu Pylsur.

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. IJsland – To know
3. IJsland – To stay
4. IJsland – To do
5. IJsland – To eat

Join the Conversation

  1. Riepko says:

    Hallo Sabine,

    Ik ben afgelopen zomer ook in IJsland geweest, maar schrok erg van de prijzen voor eten en drinken, ook al wist ik dat deze hoog zouden zijn. Mijn eerste dag in Reykjavik had ik enorme honger, maar dit gevoel verging me al snel toen ik omgerekend tussen de 17 en 18 euro moest betalen voor een mager belegde medium size pizza. Ik vraag me daarom af wat jij om en nabij hebt betaald bij de plekken waar je hebt gegeten?

    1. Sabine Author says:

      Ook belachelijk veel, vergelijkbaar met de prijzen die jij noemt. Zoals ik al elders in de Travel Guide zeg: Reykjavik is niet grappig duur meer. Viv en ik dronken ergens een biertje en een wijntje en moesten ook €18 betalen hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close