TRAVEL GUIDE | IJSLAND

[ezcol_1quarter]

icoon reistijd

Okt ’17

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon km vliegtuig

2049 km

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon reisduur

3 uur 20 min

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

icoon weer

8°C

[/ezcol_1quarter_end]

IJSLAND map

In oktober van 2017 kregen we eindelijk de kans om een land af te strepen dat al eeuwen op onze bucketlist stond: IJsland. IJsland is de laatste jaren steeds populairder geworden, het is duidelijk merkbaar dat toeristen niet meer alleen op zoek zijn naar hippe steden voor hun citytrips, maar ook graag woeste en ongerepte natuurlijk willen zien. In IJsland ben je daarvoor zeker aan het goede adres. Hoewel ik dacht dat IJsland een klein landje zou zijn, bleek het tegendeel waar. Ja, de bevolkingsdichtheid is niet noemenswaardig en soms kun je zo een paar kilometer rijden zonder een kip tegen te komen, maar met dat rijden zelf ben je soms wel eventjes bezig. Van Reykjavik naar het noorden van IJsland kost je bijvoorbeeld maar zo 6 uur. Verrassend niet waar? Hoe dan ook, IJsland is een geweldig land en moet absoluut op je bucketlist. In deze Travel Guide nemen we je mee naar Reykjavik en het zuidelijke deel van IJsland.

[ezcol_1quarter]

icoon praktisch

TO KNOW

IJsland is niet zo heel spannend wat betreft regels, maar toch is het handig om te weten dat je zonder huurauto bijvoorbeeld nergens bent en dat het Noorderlicht spotten nog best een uitdaging is.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon to stay

TO STAY

Wat ons betreft is Reykjavik dé uitvalsbasis als je meer van de IJslandse natuur wilt zien. Maar waar kun je dan het allerbeste verblijven?

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon to see

TO DO

IJsland is dan wel geen land waar je heen gaat om te shoppen of gruwelijk lekker te eten, wél krijg je er niet genoeg van de natuur. Maar op welke plekken moet je dan zijn?

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

icoon to eat

TO EAT

Of er een typisch IJslandse keuken is? Mwah, die is best lastig te vinden. Wel zijn er hele leuke restaurants in Reykjavik die je zeker niet zou mogen overslaan.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter_end]

– – –

Eerdere blogposts

Deze Travel Guide voor IJsland wordt geupdate op het moment dat we iets nieuws te melden hebben, maar wellicht wil je ook graag onze andere posts over IJsland lezen.

– – –

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. IJsland – To know
3. IJsland – To stay
4. IJsland – To do
5. IJsland – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close