Quick & Easy: Udonnoedels met pittige pindasaus

gesponsord

Een paar jaar geleden, en dan hebben we het toch echt al over 5 – 6 jaar terug mocht ik een box van HelloFresh proberen. Het concept was toen net gestart en ik was razend nieuwsgierig want hoe ideaal is het om gewoon een box met recepten + alle ingrediënten thuis te krijgen? Om heel eerlijk te zijn was ik uiteindelijk niet heel enthousiast. Ik vond de recepten zo zo en de ingrediënten waren ook niet heel bijzonder. Eind vorig jaar kwam ik weer in contact met HelloFresh en ze vroegen mij of ik weer een box wilde proberen. De afgelopen jaren is er héél veel veranderd binnen het concept en omdat er nu een aantal nieuwe boxen zijn gelanceerd, was ik best een beetje nieuwsgierig. En zeg nou zelf: hoe ideaal is het om in de eerste week van het nieuwe jaar nauwelijks na te hoeven denken over hetgeen je op tafel zet? Ik filmde de hele week wat ik ’s avonds at en die video zie je hieronder. Mijn week bestond uiteindelijk uit drie heerlijke (maar écht hele lekkere) HelloFresh gerechten, ik at een keertje buiten de deur en hier en daar cheatten we ook een beetje. Omdat ik voornamelijk onder de indruk was van het Quick & Easy recept dat binnen 20 minuten op tafel stond hier, wilde ik dat recept graag met je delen dus bij deze. Deze Udonnoedels met pittige pindasaus wil je echt eens gemaakt hebben.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Quick & Easy

Nieuw bij HelloFresh is de Quick & Easy box, alweer het vierde maaltijdbox-kindje binnen HelloFresh. Kenmerkend voor de Quick & Easy box zijn de makkelijke maaltijden die je binnen 20 – 25 minuten op tafel kunt zetten. Makkelijk betekent overigens niet saai, want de udonnoedels met pittige pindasaus die ik zometeen met je ga delen is echt een smaakbom. Hoewel ik het heerlijk vind om te koken en het liefst hele dagen in de keuken sta, is het met een kleintje in huis en mijn werk dat gewoon doorloopt soms wel lekker om doordeweeks snel klaar te zijn met het eten. Ik vond het Quick & Easy recept in mijn box dan ook echt een welkome verrassing – ideaal voor drukke mensen of gezinnen met kinderen en het lijkt me eerlijk gezegd best heerlijk om zulke simpele gerechten meerdere malen per week op tafel durft te zetten.

Waar veel mensen bang voor zijn bij het concept van een maaltijdbox is dat ze bepaalde dingen niet lekker vinden maar daar hoef je bij HelloFresh niet bang voor te zijn, je kunt iedere week namelijk uit 12 verschillende recepten jouw eigen menu samenstellen. Zo weet je zeker dat het helemaal naar jouw smaak is ingericht.

Wil je zelf de Quick & Easy box of een van de andere boxen van HelloFresh proberen? Bestel jouw box dan via deze link en gebruik de kortingscode HELLOFOODNESS voor €25 korting!

Goed, tijd voor het recept!

Udonnoedels met pittige pindasaus

Udonnoedels met pittige pindasaus

In samenwerking met HelloFresh

No ratings yet

Udonnoedels met pittige pindasaus

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 400 gr verse udonnoedels
 • 1 komkommer in blokjes
 • 2 bosuitjes in ringen
 • 1 limoen
 • 4 cm verse gember geraspt
 • 1 teentje knoflook geraspt
 • 1 avocado in blokjes
 • 2 el pindakaas
 • 20 gr gezouten pinda's grof gehakt
 • 4 el ketjap
 • 1 tl sambal
 • verse koriander/peterselie

Instructies

 • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de noedels.
 • Meng in een kom de pindakaas, ketjap, sambal, knoflook, gember en 1 el warm water tot een mooie, dikke saus.
 • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar en giet ze vervolgens af. Voeg de saus toe aan de noedels en meng deze goed.
 • Verdeel de noedels over diepe borden en garneer het gerecht met de komkommer, bosui, avocado, gezouten pinda's en verse koriander of peterselie.
 • Knijp de limoen uit over het gerecht voor een frisse smaak.

Join the Conversation

 1. Nanda says:

  Ketjap grof gehakt ? Hahaha, dat zullen de pinda’s wel zijn !

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, scherp!

 2. Marion says:

  Dit lijkt me ontzettend lekker!

 3. Janneke says:

  Weet je ook tot wanneer de kortingscode geldig is?

  1. Sabine Author says:

   Heb ik voor je nagevraagd, ik kom er asap op terug.

 4. Malou | Blonde Blossom says:

  Hmmmm wat lekker! Udonnoodles zijn echt zo lekker, ik vind het vooral zo fijn dat ze zo lekker dik zijn. En dan heerlijk met al die groene groenten! Sowieso kwamen er wel lekkere dingen uit je box zo te zien. Die lasagne lijkt me ook superlekker! Malou x

 5. Edith says:

  Waar koop je de verse udon noedels? dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close