CITY GUIDE | CORK – TO STAY

Op het moment dat ik een citytrip besluit te organiseren, dan begint het hele feestje bij het zoeken naar een leuk hotel. Ik kan eindeloos zoeken naar de perfecte plek, maar eigenlijk kom ik iedere keer tot de conclusie dat ik gewoon centraal wil zitten met goed comfort. Een lekker bed is meestal ook gewenst want na een lange dag indrukken opdoen, wil ik ’s avonds goed kunnen ontspannen. In Ierland heb ik in 2 hotels mogen overnachten en wat comfort betreft een dikke tien. Bij 1 van de twee heb je ook nog eens een prachtig uitzicht én een heel goed ontbijt (ja, willen we!).

River Lee Hotel

Net als ik gek op een mooi uitzicht? Dan boek je voor een weekend Cork het River Lee Hotel (op 10 min. lopen van het centrum). De meeste kamers hebben namelijk een prach-tig uitzicht over Cork en als je slaapt met de gordijnen open (zoals ik) dan word je ’s ochtends wakker van het licht en zie je vervolgens ieder kwartier het licht dat over de stad valt veranderen.

Foto 01 08 17 07 19 12
River Lee Hotel Cork – uitzicht om 7 uur ’s ochtends
Foto 31 07 17 17 50 32
River Lee Hotel, Cork

En als ik nog een keer in dit hotel mag slapen, dan weet ik dat ik me nu al ga verheugen op het ontbijt. Want dat was goed. HEEL goed. En uitgebreid. Je gaat geheid meer eten dan je eigenlijk op kunt. Denk toast, gepocheerde eieren, eindeloos veel soorten vers fruit, scones, muffins… Een high tea als ontbijt zeg maar.

Foto 01 08 17 09 44 13
Foto 01 08 17 10 20 53

The Clayton Hotel

Ook hier mocht ik een nachtje slapen en net als het River Lee Hotel, ontbreekt het je niet aan comfort. Een hele fijne kamer waar werkelijk aan ieder detail is gedacht. Dit hotel is vlakbij het centrale busstation gelegen, en op zo’n 10 minuutjes lopen van de English Market. Ideaal qua ligging dus.

Foto 01 08 17 19 21 41

Wil je qua locatie net zo goed zitten, maar mag het allemaal wat simpeler zijn, dan is het Jurys Inn Cork wellicht een optie. Op vijf minuten loopafstand van het centrum en keurige kamers. Bedenk ook altijd dat je niet persé een ontbijt hoeft te boeken in het hotel waar je verblijft. Het kan misschien nog wel leuker zijn om bij een bakker om de hoek een lekker broodje te halen.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close