CITY GUIDE | CORK – TO EAT

Waar moet ik beginnen. Laat ik vooropstellen dat Corken absoluut bourgondiërs te noemen zijn. En of ik nou uit Brabant kom of niet, een foodie ben of niet (want natúúrlijk word ik blij van bourgondische gezelligheid) dit spreekt iedereen aan. Los van de restaurants en kleine toko’s die Fish&Chips aanbieden, zijn er donuts met de beste toppings in overvloed en is een wandeling over de English Market rond lunchtijd een heel goed idee.

English Market

Nummer 1 op je lijstje om te bezoeken als je in Cork bent, ik zei het al eerder. Maar ik ben dan ook een grote fan van foodmarkets, waar dan ook. In Belfast was ik ook al eens op een soortgelijke markt en ik wil dan werkelijk alles naar binnen werken. Maar ook ik raak wel eens vol dus moet ik keuzes maken. Op de English Market vind je vooral voedsel dat mee naar huis genomen kan worden, om zelf te bereiden dus. Veel lokale bevolking doet daarom ook hier haar boodschappen. De Tripe & Drisheen (maag van een dier + bloedpudding) en Crubeen (varkenstenen) worden hier gekocht. Maar, wil je een lekkere thee mee naar huis nemen, dan ben je hier ook op het goede adres. Net als voor de lekkerste (echt, de lekkerste) salted karamel fudge, chocolade en mega grote scones. Al zullen ze het niet redden tot je thuis bent, gok ik. English Market – Princes St, Cork

Foto 31 07 17 12 34 47

Crawford Art Gallery

In ons ‘To Do’ overzicht omschreef ik de Crawford Art Gallery ook al, om te bezoeken voor een tentoonstelling. Maar hier kun je dus ook heerlijk lunchen, of enkel een taartje eten. Crawford Art Gallery – Emmet Place, Cork

Foto 31 07 17 13 53 25

Sticky Fingers Cork

Do I need to say more? Tijdens een wandeling door het centrum van Cork kwam ik meerdere malen een plek tegen waar je van dit soort waanzinnige donuts kunt kopen. Sticky Fingers stak daar met kop en schouders bovenuit gezien de fijne toppings die ze op de donuts knallen. Sticky Fingers – 4 Emmet Place, Cork

Foto 31 07 17 13 41 16

Mr Simms Olde Sweet Shoppe

Je gaat even terug in de tijd als je deze winkel binnenstapt. Snoep dat ik op mijn tiende at, ligt hier in de schappen. Net als Amerikaans snoep en zoals je hierboven ziet oldskool kauwgomballen, toffees.. noem. maar. op. Overigens kun je ook op andere plekken in Ierland winkels als deze tegenkomen. Ik bezocht Cobh en Kinsale en in beide stadjes zat zo’n zaak, daar met de naam ‘Auntie Nellies Sweet Shop’. Beide overigens niet zo groot als deze in Cork. Mr Simms Olde Sweet Shoppe – 34 Oliver Plunkett St, Cork

Foto 31 07 17 12 24 43

KINSALE

Lemon Leaf Café, Kinsale

Een bezoek in Cork zal hopelijk samengaan met een bezoek aan Kinsale, het karakteristieke stadje op zo’n 30 kilometer afstand. In het centrum van Kinsale zit het Lemon Leaf Café waar ze zóveel taart hebben dat je toch echt even last gaat krijgen van keuzestress. Ik was blij dat de helft van de vitrine al uitverkocht was toen ik mijn keuze moest maken maar tijdens mijn overpeinzingen (citroen meringue of chocolade?) werd het me nog even wat lastiger gemaakt; de vitrine werd weer aangevuld. Goed, bestel hier dus een lekkere bak thee met een flink stuk taart. Succes. Lemon Leaf Café – 70 Main St, Sleveen, Kinsale

Foto 01 08 17 12 47 45

Fishy Fishy, Kinsale

Ik heb er niet gegeten maar ik werd wel getipt over dit restaurant. Twee keer maarliefst. En dus tip ik jullie weer. Fishy Fishy – Crowley’s Quay, Kinsale

Foto 01 08 17 13 00 25

BLARNEY

Blarney Chocolate Factory

Ga je The Blarney Castle bezoeken? Zou ik doen, op maar 8 kilometer van Cork. En neem dan na afloop gelijk even deze fijne chocoladewinkel mee. Blarney Chocolate Factory – The Square, Monacnapa, Blarney

Foto 01 08 17 18 27 23

Heb je tips voor nog meer fijne food hotspots? Horen we graag!

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close