CITY GUIDE | LONDEN – TO EAT

Van gekkigheid weet ik bijna niet waar ik moet beginnen met het geven van foodtips in Londen. Letterlijk óveral kun je namelijk lekker eten. Normaal gesproken zou ik het afraden om bij grotere ketens te gaan eten wanneer je in een ander land bent, maar voor Londen maak ik een uitzondering. Daar zijn namelijk wél ketens die echt de moeite waard zijn. Goed, mijn top tips (voel je vrij om aan te vullen!).

Choccywoccydoodah
Everything Choccywoccydoocake: 6 lagen cake met 5 lagen truffelcrème, allen in verschillende smaken en geserveerd met vanille-ijs, frambozencoulis en gesmolten chocolade

Choccywoccydoodah

Wellicht ken je Choccywoccydoodah al van televisie. Op de zender TLC worden namelijk afleveringen uitgezonden van deze chocoladeserie. Ik noem het voor het gemak chocoladeserie, want werkelijk alles dat gemaakt wordt heeft iets van chocolade in zich. Lucky us is dat in Londen dus de winkel zit. Je kunt hier niet alleen terecht voor souvenirs van/over chocolade, op de tweede verdieping kun je ook een kopje koffie, thee of chocolademelk drinken. En uiteraard kan het niet anders dan dat je hier een goed stuk taart bij neemt. Ze staren je al aan vanaf het buffet, maar ik garandeer je dat zo’n stuk op je bord er nog veel beter uit ziet.

Choccywoccydoodah, 30-32 Foubert’s Place

Bill's
Het interieur van Bill’s aan Slingsby Place – achter Jamie’s Italian nabij Leicester Square

Bill’s

Ik wou bijna zeggen dat je voor ontbijt bij Bill’s moet zijn, maar je kunt er ook terecht voor lunch en diner. Fijn is dat, de restaurants van Bill’s (het is een keten) zijn namelijk heerlijk om te zitten. Lekker kneuterig, bommetje vol homemade producten die je ook op de menukaart terug zult vinden. De pancakes zijn heerlijk, de sandwiches zien er fantástisch uit en ook de yoghurt met granola is een absolute aanrader. Eigenlijk moet je hier heen als je ruimte in je koffer over hebt, het is lastig om met lege handen de panden te verlaten.

Bill’s is op veel locaties in Londen te vinden. Je kunt ze nagenoeg niet missen.

NOPI

Liefhebbers van Yotam Ottolenghi kunnen Londen bijna niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan NOPI. Ga beneden zitten voor een gezellig etentje terwijl je een kijkje in de keuken kunt nemen of reserveer boven een tafel in formelere setting. Je kunt zelf kiezen waar je voor gaat: ontbijt, lunch of diner. Reserveren is wel handig, het is er al gauw (heel) druk.

NOPI, 21-22 Warwick Street

Markten (Camden Market + Borough Market)

Ik heb er al vaker woorden over gerept maar als foodie mag je zeker de Camden Market én de Borough Market niet overslaan. Je kunt je geluk niet op van de tientallen foodkramen die je hier tegenkomt. Voor ieder is er wat wils: lekkere falafelwraps, Grieks, Thais, Japanse sushi, Maleisische curry’s, Mexicaanse taco’s, Europese gerechten. Het enige nadeel is dat het ontzéttend lastig is om te kiezen wat je wilt eten want woah, wat is het lekker allemaal.

Camden Market, Camden Lock Place | Borough Market, Borough High Street

Nosteagia

Het is te makkelijk om Nosteagia te missen, je moet namelijk echt even goed zoeken. Nosteagia is de plek waar je Instagramperfect bubble waffles kunt kopen: luchtige wafels gevuld met ijs en tal van lekkere toppings. Je vindt Nosteagia aan de rand van Green Park, verscholen achter een stel muren. Het is een klein foodtruckje dat een soort binnenplaats deelt met andere foodtrucks. Hartstikke leuk, vooral als het mooi weer is want dan kun je al het lekkerst opeten aan één van de gezellige tafeltjes.

Nosteagia, 94 Picadilly

Duck & Waffle
De bar van Duck & Waffle, Haymarket

Duck & Waffle

Als je liefhebber bent van eend dan moet je een bezoek brengen aan Duck & Waffle, dit restaurant staat namelijk (bijna) geheel in het teken van eend. Iets minder in het teken van wafels overigens, maar ik gok dat dit gewoon leuk klonk. Kies voor de gruwelijk lekkere eendenburger, gegrilde eendenborstsaté of merguez van eend. Mocht je het lekker vinden dan zijn er wél zoete wafels die je kunt eten als dessert bijvoorbeeld. Mocht je daar dan nog zin in hebben. Denk bijvoorbeeld aan ’the full Elvis’, een wafel met banaan, pindakaas, aardbeienjam, slagroom, vanilleijs, pindakruim en roodfruit.

Duck & Waffle, 52 Haymarket

Garfunkel’s

Als je door Londen loopt zul je ongetwijfeld vele vestigingen tegenkomen van Garfunkel’s. Persoonlijk vind ik deze restaurants iets weghebben van Amerikaanse diners, maar dat maakt ze niet minder leuk. Je kunt er de hele dag terecht, van het vroege ontbijt tot aan de late borrel in de avond. Wat mij betreft ga je er alleen heen voor de pancake stacks of de Eggs Benedict in diverse varianten. Oh, en vergeet niet om een kop koffie te nemen bij het ontbijt. Die schenken ze gratis voor je bij. Zo begin je de dag in ieder geval met voldoend energie.

Ook Garfunkel’s kom je overal tegen in Londen en kun je bijna niet missen.

Restaurants van Jamie Oliver

Wellicht iets minder speciaal nu er ook vestigingen van Jamie’s Italian te vinden zijn in Nederland, maar wil je het goed doen dan kun je uiteraard een bezoekje brengen aan de verschillende restaurants van Jamie Oliver in Londen. Is toch een beetje zijn thuisbasis, dus wellicht wel leuk.  Overigens heb je dan wel een beste keuze. Er zijn diverse vestigingen van Jamie’s Italian, maar ook vind je er een vestiging van Fifteen en van Jamie’s Diner.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Ik heb er een aantal op mijn lijstje gezet voor aankomende December!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close