Travel Tuesday: 20 (Food) Travel Facts over mij

Op de blog van vriendinnetje Nanda, Life’s a Photo, zag ik laatst een soort tag voorbij komen waarin ze meer over zichzelf vertelde aan de hand van Travel Facts. Haar langste busreis, de continenten die ze heeft bezocht, welk land ze niet per se hoeft te bezoeken en nog veel meer leuke facts. Voor Travel Tuesday leek het me leuk om ook zo’n lijstje in elkaar te zetten die betrekking hebben op mijn ‘reisverleden’ maar die natuurlijk wel grotendeels met food te maken hebben. In 20 (Food)Travel Facts over mij leer je mij een beetje beter kennen.

– Ik was 8 jaar toen ik voor het eerst op vakantie ging met het vliegtuig. Mijn ouders namen me mee naar Ibiza. Dit was overigens niet mijn eerste buitenlandse vakantie, op jongere leeftijd ben ik al in Frankrijk geweest.

– Het meest bizarre dat ik heb gegeten tijdens een reis was gedroogde inktvis in Thailand. De inktvissen lagen gewoon op steen in de zon te drogen en uiteindelijk moest je ‘em met je vingers uit elkaar scheuren. Het was lastig kauwen vanwege de taaiheid, maar het smaakte eigenlijk best goed.

– In totaal heb ik 3 continenten en 13 landen (eilanden gerekend bij het land) bezocht. Hoog op het lijstje staat Australië nog, maar we gaan ook zeker nog een paar keer terug naar Amerika.

Travel facts– De grootste pizza die ik ooit heb gegeten at ik bij Lombardi’s in New York: een piepklein Italiaans restaurantje waar we met zijn tweeën een size Medium pizza deelden, hij was gigantisch en tevens erg lekker.

– Mijn langste aaneensluitende reis was met de nachttrein in Thailand. We reisden van Bangkok per nachttrein naar een van de meest zuidelijke puntjes van het land. We stapten rond 17.00 uur op en kwamen tegen 10.00/11.00 uur de volgende ochtend aan.

– Het lekkerste eten at ik ongetwijfeld in Rome – Italië. Daar serveren ze uiteraard de lekkerste pizza’s en risotto’s.

– Ik heb een hekel aan vliegen. Maar echt. Voor iedere vlucht neem ik twee pilletjes Suprimal die ervoor zorgen dat ik niet ziek word in het vliegtuig en ook wat rustiger word. Vaak zorgen ze er ook voor dat ik wat kan slapen in het vliegtuig.

– Ik houd ervan om lokale restaurants te bezoeken. Tijdens onze vakantie in Spanje in 2013 aten we bijvoorbeeld authentieke Spaanse tapas in een tapascafé waar niemand Engels sprak. Dat zijn de beste!

– Het ultieme camping ontbijt bestaat voor ons uit een vers stokbrood en een vers croissantje met La Vache Qui Rit en daarbij het liefst nog een mok chocolademelk aangemaakt met Nesquick.

– In Thailand heb ik de meest vreemde voedingsmiddelen gezien, voornamelijk in Chinatown. Hier kon je vleermuizen kopen, maar ook sateetjes van (hele!) kikkers, ingewanden van geiten… Heel bijzonder.

Travel Facts

– Vroeger was hetgeen dat ik het meeste mistte qua eten een beker halfvolle melk. Inmiddels kan ik dit in verband met lactose-intolerantie niet meer eten en staan er maar heel weinig dingen op mijn dit-is-wat-ik-mis-tijdens-een-reis-lijstje.

– Ik zou heel graag nog kennis willen maken met de authentieke Marokkaanse, Japanse, Chinese en Griekse keukens.

– Ondanks dat ik een hekel heb aan vliegen heb ik inmiddels meer dan 30 keer in het vliegtuig gezeten.

– Eén keer heb ik een voedselvergiftiging gehad, ook dit was in Thailand. Vijf dagen lang ben ik goed ziek geweest en ben ik drie kilo afgevallen in twee dagen tijd. Ik kon alleen maar op de wc zitten en in bed liggen. Oops.

Travel facts– Mijn langste vertraging was onderweg naar Agde in Frankrijk. In verband met langzaam werkenden Fransen misten we op Avignon de overstap op onze trein en de volgende trein vertrok a. een stuk later en b. vertraagde nog eens extra vanwege een brand op het spoor. Uiteindelijk deden we 23 uur over een reis die eigenlijk 11 uur zou duren.

– De lekkerste cocktail dronk ik in Siem Reap – Cambodja. Hier bestelde ik samen met een vriendinnetje een bucket Frozen Strawberry Margarita die we samen opdronken. We kregen er zelfs een t-shirt voor terug van de bar, haha! Ik heb het t-shirt nog steeds.

Kamperen is iets dat ik nooit heel vaak heb gedaan, maar vorig jaar stonden we op Camping Cala Gogo in Platja D’Aro. Ik vond het fantastisch om in het sanitairgebouw te douchen, naar de wc te gaan en met je afwas naar de kraan te lopen. Heerlijk die vrijheid.

– Het tofste buffet waaraan ik heb deelgenomen was ongetwijfeld het buffet van de Bellaggio in Las Vegas. De sushi werd gemaakt door Japanners, de pasta door een echte Italiaan en een Spanjaard ging aan de slag met tapas en paëlla. Het was fantastisch.

– Eén keer maakte ik in Bangkok de fout dat ik een groene peper aan zag voor een boontje. Ik heb 20 minuten lang niets meer kunnen zeggen of eten.

Travel Facts

– Het langste diner vond plaats tijdens een persreis naar Zweden. Samen met de hele groep gingen we om een uur of 19.00 uur aan tafel bij een waanzinnig restaurant, uiteindelijk gingen de laatsten pas om 01.30 uur weer richting het hotel. Te lang naar mijn smaak, maar het was wel genieten.

Wat zijn jouw leukste (Food)Travel facts?

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wat en leuk artikel!

 2. Hester says:

  Superleuk artikel! Allemaal heel originele feitjes die ik nog niet van je wist. Van voedselvergiftiging kun je volgens mij echt héél goed ziek zijn, van wat ik hoor… Wel leuk dat het kamperen je zo goed beviel, ik ga dit jaar voor het eerst écht kamperen met mijn ouders! Wel met een caravan gelukkig, haha.
  In de zin ‘Kamperen is iets dat ik nooit heel vaak heb gedaan …’ moet het trouwens ‘iets wat’ zijn :)

 3. Tessa says:

  Ik heb ook het slecht gegeten in Rome! zelf gemaakte pasta smaakt veel beter als wat we bij dat restaurantje voorgeschoteld kregen! Lekkerste pizza ooit gegeten in Florence, bij een tentje waar bijna niemand zat.

 4. MySimplySpecial says:

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het eten in Italie ook echt heerlijk!

 5. Remy | BakingBeautyNL says:

  Geinige tag. Leuk om te lezen… Die pizza, OMG, heb nu echt trek in pizza, of is het gewoon omdat het etenstijd is ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close