YES! Voor de tweede keer naar NYC!

Ieeeee, ik ben al maanden hierom aan het stuiteren: wij gaan weer naar NYC! Wooohoooo! In 2012 zijn Tim en ik vlak na ons afstuderen naar Amerika gegaan. Een lang verwachte droom werd daarmee werkelijkheid. Wij hebben samen een bepaalde voorliefde voor Amerika en zouden het liefst ieder jaar daarheen op vakantie gaan. Maar de wereld heeft nog veel meer moois te bieden dus vandaar dat we het niet doen. Waarom we dan voor de tweede keer naar New York gaan? Nou, om te beginnen viel ik als een blok voor deze stad toen we er drie jaar voor het eerst waren. We hebben toen zeven dagen in deze stad doorgebracht en nog steeds hebben we lang niet alles gezien. Daarbij komt ook nog dat ik een fijne hotel-aanbieding tegenkwam voor een hotel naast Times Square en aangezien dit ons zo goed is bevallen deze keer wilden we dat ook nu weer. EN ik vond dat we er samen nog wel even tussenuit mochten na alle hectiek rondom mijn boeklancering en het harde werken voor de kerstperiode. 1 + 1 + 1 + 1 = reden genoeg om te boeken dus YES, we gaan weer!

De week voor Kerst zijn we in New York en ik heb er zóveel zin in. De vorige keer dat wij er waren was het september en zo’n 25 graden. Nu is het er hoogstwaarschijnlijk heel koud en is de hele stad in kerstsfeer. Oh, dat lijkt me zo mooi en bijzonder. Ik heb een kleine bucketlist samengesteld. Het meeste hebben we vorige keer al gezien al zullen we vast dingen nog een keer gaan bezoeken/opzoeken.

high_line

High Line

Ik heb geen idee waarom wij de High Line vorige keer gemist hebben maar op de een of andere manier wist ik toen niet eens van het bestaan af. Daar werd overigens heel gauw verandering in gebracht toen we bij thuiskomst te horen kregen waarom we in vredesnaam niet over de High Line hadden gelopen. Oops… dat moeten we dus maar even goedmaken deze keer, al is het maar een klein stukje. Stiekem hoop ik dat er sneeuw ligt.

brooklyn_bridge

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge hebben we vorige keer wel gezien hoor. We zijn er onderdoor gevaren en er onderdoor gelopen maar we hebben er toen voor gekozen om er niet overheen te lopen omdat we al zoveel kilometers in de benen hadden zitten. Daar moet deze keer verandering in komen, ik wil de skyline vanaf de bridge namelijk wel eens zien! En eigenlijk ook Brooklyn wel eens van dichtbij willen zien. Vorige keer zijn we namelijk alleen in Manhattan geweest en gebleven.

flatiron_building

Flatiron Building

Hoe kan het dat we het Flatiron Building niet hebben gezien? WHUT?! Dit was ook echt zo’n: oooooooh, weet je wat we gemist hebben? moment toen we allang thuis waren. Er valt weinig te doen in het gebouw maar ik wil ‘em wel even op de foto zetten. Zo’n gevalletje van moet je gedaan hebben.

trinity_church

Trinity Church

Wat me ook heel bijzonder lijkt is de Trinity Church. Ik heb niet zoveel met kerken maar ik vind dit wel zo’n apart verschijnsel tussen alle hoge wolkenkrabbers. Wist je trouwens dat deze kerk vroeger het hoogste punt van Manhattan was? Lol!

ground_zero

Het nieuwe 9/11 museum

En tot slot willen we heel graag het nieuwe 9/11 museum zien. Toen wij er in 2012 waren was het museum er nog niet en was ‘ie zelfs nog niet eens in aanbouw geloof ik. Wel hebben we toen het memorial bezocht en het kleine museumpje gezien maar ik heb van alle kanten gehoord dat het nieuwe museum heel indrukwekkend moet zijn.

De bovenstaande dingen zijn de dingen die we echt willen zien/bezoeken. Natuurlijk gaan we ook lekker kerstinkopen doen en is er ook een kleine bucketlist voor dingen om te doen. Zo lijkt het me wel heel leuk om te schaatsen op de baan bij Rockefeller Center en zou het ook leuk zijn als we een show van The Rockettes kunnen bezoeken. Hebben jullie nog tips voor New York, zo vlak voor de Kerst?

Ik ben nog aan het twijfelen om te gaan ploggen of vloggen als we in New York zijn.. Wat vinden jullie? Let me know!

Bron foto’s: Shutterstock (High line foto door pio3, Trinity Church foto door Kamira, Flatiron Building foto door Erica Cross, 9/11 foto door Ritu Manoj Jethani).

Join the Conversation

 1. Brenda (kookt) says:

  Wat een geweldig vooruitzicht Sab! New york is geweldig in de kerstperiode! Wij zijn er 2 jaar geleden geweest net oud & nieuw. Het was ijs- en ijskoud, maar dat maakte niet uit ;) En vergeet je niet de Chelsea market te bezoeken? Dit kun je mooi combineren met de high line ;)

  1. Sabine Author says:

   Chelsea Market ben ik vorige keer ook geweest inderdaad, geweldig he! :D

 2. Daniëlle says:

  Ah super gaaf! New York staat nog hoog op mijn lijstje, dus ik vind het onwijs leuk om er dingen over te zien!

 3. Phyllis says:

  Nee, niet werken, gewoon lekker genieten! Wel foto’s van restaurants en eten maken en dan achteraf bloggen. Ben er een stuk of 7-8x geweest (weet het niet eens meer) , je hebt gemerkt, het is zo overweldigend, zo leuk (vergeet deze keer niet te schaatsen op Rockefeller Plaza onder die prachtige kerstboom!!) je moet er gewoon alle tijd voor nemen! Wij zien het achteraf wel. Enjoy!!

 4. Simone says:

  Ohhh wat ben ik jaloers op alle mooie tripjes die jij maakt! New York staat héél hoog op mijn wishlist.

 5. Echt ontzettend gaaf! Ben dol op die stad. Inmiddels 8x geweest en verveelt nooit! Inmiddels alweer 1,5 jaar geleden voor mij dus wordt weer eens tijd dat ik ga boeken :-)
  Wat je echt moet hebben gezien: Paley Park. Een soort parkje/binnentuintje midden in de stad, maar als je daar binnenstapt kom je in een oase van rust. Heerlijk momentje om je (zelf meegebrachte) lunch te nuttigen.

 6. Rosemarijn says:

  Aaaah fantastisch! Jaloers tot de max :) lijkt me héél leuk als je gaat ploggen, maar je moet ook gewoon lekker ontspannen hoor, dus eigenlijk niet werken. Verder een aanrader: Oatmeals. Dat is een bar waar je zelf je havermout kunt samenstellen (ik vergelijk het met zo’n frozen yoghurt idee; allemaal toppings), en ze hebben zelf ook allerlei al voorgestelde bowls.

  Was echt héérlijk, spijt dat ik daar maar 1 x heb gegeten. Zit in West Village, ook nog eens een onwijs leuke buurt.

 7. Marijke I easydailyfood says:

  Wat gaaf zeg! Lijkt me erg mooi om samen met mn vriend zoiets te doen. En je hebt het zekuuuuur verdiend!

 8. Marloes says:

  Ah wat heerlijk zeg, dat word genieten! Heel veel plezier daar geniet ervan!

 9. Anneke says:

  Ik ga in januari (met mijn verjaardag!!) voor het eerst naar New York en ben net zo hyper als jij bent, haha. Ik heb er zó veel zin in!! Met dit artikel wordt ik ook weer helemaal enthousiast! Ik ga ook sowieso over de brooklyn bridge lopen, naar 9/11 memorial + museum en een stukje over de high line lopen. Ben erg benieuwd wat jij van New York vindt in de kou. Kijk nu al uit naar je verslag na je reis voor nog meer inspiratie voor mijn trip in januari.

 10. Margot says:

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Veel plezier!

 11. Wauwww, vlak voor Kerst in New York, jaloers! Geniet ervan :)

 12. Tamara says:

  Wauw wat geweldig!! Heel veeel plezier!!

 13. Marie says:

  Woo NYC!
  Ik ben dit jaar rond dezelfde tijd als jullie in New York, alleen mag ik nog wat langer blijven, want ik zal ook oud en nieuw daar vieren :)

  Ik heb al gehoord dat de vlak-voor-kerst tijd de allerleukste is :)
  Sowieso moet je alle etalages op de 5th avenue bekijken met de kerst versiering.

  En de Christmas tree bij Rockefeller center!

 14. Laura - Dagelijkse hap says:

  Oh wat super gaaf :D Heel veel plezier!!

 15. Tanja says:

  Wat heerlijk dat je naar de stad die nooit slaapt kunt gaan! En in kersttijd lijkt me het daar helemaal prachtig! :-) Het stond al jaren op mijn bucket-lijst. En nu zijn mijn drie dochters het huis uit, maar kan ik door ziekte niet ver meer reizen. Des te meer geniet ik van reisverhalen en ik lees je blogs dan ook graag! Reizen en food, een prachtige combinatie :-)
  Geniet ervan met volle teugen, zuig de indrukken in je op! Zodat je zelfs over 25 jaar alles nog kunt terug halen :-)

 16. Debbie says:

  Oh wow NY in kerst sfeer! Echt super! Als je over de Brooklyn Bridge loopt, ga dan in Brooklyn (vlakbij de Bridge) pizza eten. Grimaldi’s is heel goed, weet ik uit eigen ervaring; er zit er nog een in de zelfde straat (Juliana’s) daar heb ik ook goede verhalen over gehoord. Loop vervolgens terug over de Manhattan Bridge, dan heb je een mooi uitzicht inclusief de Brooklyn Bridge.
  Naar boven in het nieuwe WTC gebouw is ook een belevenis en het uitzicht spectaculair. Zeker doen!
  Veel plezier!
  Groetjes Debbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close