5x plekken om te eten in Las Vegas

Oh, wat vind ik het altijd heerlijk om voor een reis alvast te kijken naar potentiële restaurants. Ik maak er een sport van om tijdens een vakantie iedere maaltijd iets anders te eten en zeker bij een citytrip staat het proberen van zoveel mogelijk restaurants hoog in het vaandel. Al ver voordat we op vakantie gingen naar Las Vegas afgelopen december was ik al op zoek naar restaurants. Zijn er restaurants in Vegas die ik per sé moet proberen (JA!) en zijn er restaurants die ik volgens anderen écht zou moeten proberen (JA!). Las Vegas is een bestemming met zóveel eetmogelijkheden dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Toen ik in ons hotel aan The Strip zocht op Google maps naar resto’s om te eten werd ik bijna krankzinnig van het aanbod. HELP, keuzestress! Toch hebben wij er in de week dat we er waren hele mooie en fijne plekjes gevonden. En die deel ik vandaag met jullie. Dit zijn mijn favoriete plekken om te eten in Las Vegas. Aan The Strip wel te verstaan.

Earl of a sandwich

Earl of a Sandwich

Ontbijtplekjes vinden vind ik misschien nog wel het meest lastige wat er is. Natuurlijk kun je op iedere straathoek terecht in all day breakfasts restaurants maar om nou iedere keer hashbrowns of pancakes te eten zag ik niet zo zitten. Ook vonden we het niet zo’n goed idee om iedere dag maar een Starbucks ontbijt te nemen. De prijs-/kwaliteitverhouding vind ik bij Starbucks toch altijd wat scheef. Via Google kwam ik verschillende tips tegen over Earl of a Sandwich. Deze restaurantketen zit verspreid over Amerika en werd her en der Starbucks but better genoemd. Het is in ieder geval een restaurant waar je terecht kunt voor lekkere broodjes, maar waar je ook salades, wraps en soepen kunt kopen. De keuze is reuze en zowel de healthfreak als de wat minder op zijn eten lettende persoon kan er terecht. Ik vind het een heel fijn restaurant/koffietentje als je even geen zin hebt in moddervette hap. Wij ontbeten er een ochtend met een BLT Breakfast Sandwich, Tim had een wrap en we deelden een flesje jus d’orange. Heel prima voor een ontbijtje maar ook voor de lunch kun je hier terecht.

In Las Vegas zijn meerdere vestigingen van Earl of a Sandwich te vinden, wij kozen voor die in het Planet Hollywood Hotel.

Burgr by Gordon Ramsay

Burgr

Burgr by Gordon Ramsay – Planet Hollywood Hotel

Al voordat we een planning hadden gemaakt voor Las Vegas zei ik tegen Tim dat ik bij een restaurant van Gordon Ramsay moest eten. Hij heeft er meerdere op en rondom The Strip maar onze voorkeur ging uit naar Burgr in het Planet Hollywood Hotel. Zoals de naam al doet vermoeden kom je bij Burgr voor de burgers. Er staat ook vrijwel niets anders op de menukaart op wat appetizers en salades na. En terecht ook want man, wat kun je hier fantastische burgers eten! Het kostte wat tijd en moeite, we hebben er bij de tweede poging zo’n 50 minuten voor in de rij moeten staan maar het was iedere minuut waard. Sowieso kan ik nu zeggen dat ik in een restaurant van Gordon Ramsay heb gegeten (YES, bucketlist √) maar ook voor het eten had ik het zo gedaan. Goedkoop is het niet. Ik koos zelf voor de Britannia Burger a la $15. Tim ging voor de Farm Burger die ook $15 kostte. Hiervoor heb je enkel en alleen de burgers, bijgerechten en drankjes zitten hier niet bij. De (grote!) puntzak Truffle Parmesan Fries kostte namelijk ook nog eens $11 maar die was groot zat om met zijn tweeën te delen. Ik geloof dat onze uiteindelijke rekening voor twee burgers, een zak friet, een frisdrank en een glas bier zo rond de $80 lag. Want tja, in Amerika komt overal nog tax en fooi bovenop. Eén grote maar bij dat bedrag: je eet er wel voor in een restaurant waar letterlijk alles klopt.

The Cheesecake Factory

Cheesecake Factory

The Cheesecake Factory – Caesar’s Forum Shops

The Cheesecake Factory stond bij ons eerste bezoek aan Amerika al op mijn lijstje. Ook bij ons tweede bezoek is hij blijven staan dus afgelopen december moest en zou ik bij The Cheesecake Factory eten. Vooral voor de cheesecake uiteraard, maar verrassend genoeg vonden we de rest van de kaart er ook erg aantrekkelijk uitzien. Het eten bij The Cheesecake Factory is op en top Amerikaans en de porties zijn huge. Wij zaten er voor een snelle lunch maar hebben diezelfde avond niets meer gegeten omdat we nog steeds zo vol zaten van het eten ’s middags. De menukaarten voor zowel het normale eten als voor de cheesecakes zijn net zo groot als de porties zelf, man wat een keuzestress. Lang leve doggybags, zo kun je tenminste nog eens wat verschillende gerechten proeven. We hebben 10 minuten wachten voordat we een plekje konden bemachtigen in het restaurant maar als je eenmaal zit verloopt alles vlot. De bediening is goed en vriendelijk, het eten wordt snel uitgeserveerd en is naar ons idee echt prima van kwaliteit. In ieder geval vers! Moet ik er trouwens nog meer woorden aan vuil maken na het plaatsen van bovenstaande cheesecakefoto? Nee toch?

Wicked Spoon Buffet

Wicked Spoon buffet

Wicked Spoon Buffet – The Cosmopolitan Hotel

Het Wicked Spoon buffet wordt op veel websites benoemd als het beste buffet van Las Vegas. Nu moet ik zeggen dat ik dit nogal een uitspraak vind, ik kan me namelijk niet voorstellen dat personen die dit roepen ieder buffet in Las Vegas hebben geprobeerd. Dat zijn er nogal wat namelijk. Buffetten horen bij Las Vegas zoals gele taxi’s horen bij New York: je ontkomt er niet aan. Vrijwel ieder hotel op en rondom The Strip biedt een buffet aan, meerdere malen per dag. Toen wij in 2012 voor het eerst in Las Vegas waren dineerden we bij het Bellaggio buffet. Dikke prima, we hebben daar echt van genoten. Het Wicked Spoon buffet is dan toch nog wel weer een treetje hoger. Met tientallen stations waar het eten vers voor je wordt gemaakt weet je van gekkigheid niet waar je moet beginnen. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat je 100 meter op je stappenteller hebt staan voordat je langs alle stations bent gelopen. Wat mij echter nog het meest verraste is de kwaliteit van het eten want wauw, dat is gewoon echt heel goed. Totaal niet te vergelijken met een buffet hier in Nederland. Het Wicked Spoon buffet is alles behalve een vreetschuur. Ja, je moet je eten zelf opscheppen en kunt zo vaak gaan als je wil, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Tussen Kerst en Oud & Nieuw stijgen de prijzen de pan uit wat ik ronduit belachelijk vind (ik bedoel $52 per persoon voor het diner, hállo!) maar de overige weken van het jaar kun je er voor zo’n $37 per persoon terecht.

Nacho Daddy

Nacho Daddy

Nacho Daddy

Tot slot één van onze absolute favorieten: Nacho Daddy. Ik vond dit restaurant tijdens een van mijn zoektochten op Google Maps. Ik klikte het restaurant willekeurig aan omdat ik de naam zo grappig vond en bij het zien van de foto’s en de recensies was ik onmiddellijk verkocht. Ik ben gek op Mexicaans eten en bij Nacho Daddy zit je hiervoor zeker goed. Heb je ooit een restaurant gezien waar je uit meer dan tien soorten nacho’s kon kiezen? Goed, die keuzestress kwam dan wel weer om de hoek loeren maar mijn foodiehart klopte als een razende. Bij Nacho Daddy kun je naast nacho’s verder ook terecht voor andere Mexicaanse gerechten én ze hebben een aparte menukaart voor vegans. Naast het eten dat er echt waanzinnig is vond ik het prijstechnisch ook nog zeer ok en de bediening was er ronduit waanzinnig. Zo sociaal, zo vriendelijk en zo vlot. Wij vierden onze laatste vakantieavond bij Nacho Daddy en hadden geen beter restaurant hiervoor uit kunnen zoeken. We hebben er een paar uur gespendeerd, baalden (ik dan) ontzettend dat ik niet een van de cocktails heb kunnen proeven maar hebben zeker een reden gevonden om nogmaals naar Nacho Daddy te gaan als we ooit weer in Vegas zijn.

Dat waren ze, onze vijf absolute toppers van onze vakantie naar Las Vegas afgelopen december. Waar je nog wel even rekening mee moet houden voordat je naar Las Vegas gaat is dat het eten daar niet goedkoop is. Je zult ongetwijfeld betaalbare restaurants kunnen vinden maar waneer je op of rondom The Strip wilt eten ben je wel gewoon wat geld kwijt. In New York kun je voor $3/$4 nog wel een ontbijtje scoren, in Las Vegas wordt dit een stuk lastiger. Wij hebben het bij thuiskomst eens uitgerekend en denken zo’n $100-$130 per dag aan eten kwijt te zijn geweest. Hiervan aten we 2 – 3 keer per dagen buiten de deur met twee personen. Een flinke duit en zeker een kostenpost waarmee je rekening moet houden op je begroting!

Join the Conversation

  1. Marije says:

    Wat is het eten verrukkelijk in Amerika hè. Stiekem wil ik eind dit jaat weer die kant op met mijn mannen. The Cheesecake Factory vond ik ook zo verrukkelijk! Al was die vreselijke show op de achtergrond wel een beetje jammer hahaha.

  2. Wendy says:

    Wat een geweldig leuk artikel. Alleen al door dit artikel zou ik graag een keer naar Las Vegas willen.

  3. Britt says:

    Het zal waarschijnlijk nog wel heel lang duren voordat ik de mogelijkheid krijg om naar Las Vegas te gaan, maar naar aanleiding van dit artikel weet ik in ieder geval waar te eten, yum, ziet er heerlijk uit allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close