Review: Homemade mix voor Kruidcake

In onze eindejaarsenquête gaven jullie aan wel vaker reviews te willen zien. Van boeken, producten maar ook van bakmixen uit de supermarkt. Komt dat even goed uit, want ik had er toevallig al eentje op de planning staan! Ik stuitte laatst in de supermarkt tegen deze bakmix van Homemade aan: Complete mix voor Kruidcake. Hij wekte mijn interesse want ik had niet echt een idee wat ik me voor moest stellen bij een kruidcake. Is het een soort ontbijtkoek, speculaascake of een mixje van beide? Toen ik zag dat je alleen maar water hoeft toe te voegen aan deze mix besloot ik hem mee naar huis te nemen. Makkelijker kan het bijna niet toch! Deze kruidcake is klaar te maken in zowel de oven als in de magnetron. Vanzelfsprekend is hij in de magnetron een stuk sneller klaar, maar cakes uit de oven vind ik toch altijd een stuk lekkerder dan cakes uit de magnetron. Ik ging dus voor de ‘lange’ bereidingswijze en maakte de kruidcake klaar in mijn cakevorm. Het resultaat zie je hieronder, het oordeel in de video!

Wat ik trouwens vergeten ben de vermelden in de video: deze bakmix kostte maar €0,79. Geen idee waarom zo weinig! De andere bakmixen van Homemade kosten nagenoeg altijd €1,99. Misschien dat ‘ie uit het assortiment gaat?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mix voor Kruidcake van Homemade

No ratings yet

Homemade mix voor Kruidcake

Porties1 cake

Ingrediënten

 • 1 pak mix voor kruidcake
 • 225 ml lauwwarm water

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakeblik in en bekleed deze met een vel bakpapier. Da's wel echt aan te raden, de cake is best plakkerig namelijk!
 • Doe de mix voor de kruidcake in een beslagkom en voeg hier het water aan toe. Spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag. Het is niet nodig het beslag luchtig te kloppen.
 • Schep het cakebeslag in het cakeblik. Bak de cake vervolgens in het midden van de oven in 55 - 60 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen op het aanrecht voordat je hem aansnijdt.

Notities

*Zoals ik al zei is de cake ook te bereiden in de magnetron. Schep het beslag dan in een magnetronbestendige schaal en 'bak' de cake 7 minuten op 600 watt. 

Join the Conversation

 1. Charlotte says:

  Ik vind de homemade mixen echt zo fijn en makkelijk! Deze is het lekkerst als je er nootjes en rozijnen bij in stopt en hij net niet gaar is ;-)

 2. Liesel says:

  Ik maakte dit vroeger wel eens met gehakte hazelnoten en rozijnen erdoor, werd ie een stuk minder saai van!

 3. Hij zit al een wel tijd zo goedkoop, dus denk niet dat het uit het assortiment gaat. Ook handig, één van de weinige “Vegan” bakmixen.

 4. Wow wat een goedkope bakmix! Ideale manier om snel, gemakkelijk en goedkoop een lekkere cake te serveren. Handig!

 5. Rachel Kromdijk says:

  Opgeslagen! ik hou namelijk echt van kruid cake!

 6. Dorien says:

  Kruidcake is echt gewoon een soort cake of koek die je bij de koffie/thee eet
  Ik ben er echt aan verslaafd al sinds ik het mocht eten van mijn ouders (ik denk toen ik 5 was)
  De lekkerste kochten mijn moeder en ik altijd op de markt bij bakkerij ’t stoepje, daar heet het kruidkoek en die is net iets steviger dan deze cake.
  Helaas staat die bakkerij niet meer op onze markt, dus deze mix is echt een uitkomst!
  Bijna net zo lekker en inderdaad heel erg goedkoop!
  Als je kruidkoek niet kent, dan ruikt de mix inderdaad een beetje naar ontbijtkoek en is de cake vrij plakkerig, maar dat hoort juist. Kruidkoek hoort echt lekker plakkerig te zijn :)
  En ja, het kan ‘muf’ ruiken, maar dat trekt vanzelf weg ;)

 7. Een lepel stroop en een theelepel koek en speculaaskruiden maakt cake nog lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close