Snapshot Diary Thailand #3

Op het moment dat ik het programma ontving voor de perstrip naar Thailand, keek ik al uit naar deze dag. Op dag drie ging er namelijk gekookt worden en als ik iets tof vind dan is het leren koken van de lokale bevolking. De hele ochtend begaven we ons tussen Thaise aroma’s en tijdens de lunch aten we onze eigengemaakte gerechten. Kijk mee naar een iets meer culinaire Snapshot Diary van Thailand.

Voor de laatste keer tijdens deze trip ontbeten we nog even gauw bij het Amari Watergate hotel voordat we moesten uitchecken en het busje in moesten. Hoewel ik het reguliere ontbijtbuffet van het hotel niet heb bezocht, was het buffet voor de executive floors waanzinnig. Stiekem houd ik ervan om met warme gerechten te ontbijten. Ik liet de noedels dan ook niet aan me voorbij gaan!

snapshot_diary_thailand3-1Vervolgens: op naar de Or Tor Kor Market, een waar walhalla voor foodies en voornamelijk gericht op de Thai. Je vindt er dan ook geen enkele toerist en Engelssprekende verkopers maar de producten die je er kunt kopen zijn waanzinnig. Verse vis, vers vlees en diverse Thaise delicatessen maar voor toeristen misschien wel veel interessanter: super vers fruit, gezonde drankjes en snacks om mee naar huis te nemen. Als foodie keek ik mijn ogen uit bij deze markt en pakte gretig alles aan dat me werd aangeboden. Bijzonder lekker en verrassend: chips gemaakt van Durian en gedroogde pomelo-schil. Beide zeker het proberen waard, ook als Durian je in eerste instantie niet heel enthousiast maakt.

Met onze Amazing Thailand schortjes voor deden we een safari over de markt en kregen we uitleg over de belangrijkste ingrediënten van de Thaise keuken. Koriander uiteraard maar ook galanga (Thaise gember), lemongrass en pepers zijn onmisbaar. De Or Tor Kor Market is er trouwens iedere dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wanneer je in het weekend gaat kun je een bezoekje aan deze markt combineren met een aan de Chatuchak Market, de befaamde weekendmarkt, aan de overkant van de straat. Ga er heen met de skytrain of metro.

snapshot_diary_thailand3-3

snapshot_diary_thailand3-2Met onze props vertrokken we uiteindelijk naar de Ban Pai Cooking School om onze armen uit de mouwen te steken. Echt Thais leren koken in Thailand, wat een droom! Tijdens de kookles die een paar uur duurde leerden we Golden Bags, Tom Yung Goong en Groene Curry maken. Verrukkelijk en bijzonder makkelijk om klaar te maken, recepten gaan zeker nog volgen.

Van onze gids hoorden we dat Nederlanders deze kooklessen al gauw overslaan omdat ze tijdens de vakantie geen zin hebben om in de keuken te staan, maar eerlijk waar: GA.DIT.DOEN. Ik wijd er binnenkort nog een artikel aan maar check alvast de website van Oriental Travel Thailand voor de arrangementen en neem contact op met Jeroen Jansen voor meer info/prijzen omtrent deze workshop.

snapshot_diary_thailand3-4De Ban Pai Cooking School ziet er trouwens ui als een spa, zo rustgevend, sereen en groen. Je kunt je vast voorstellen dat ik de hele ochtend met een grote smile op mijn gezicht rondliep.

snapshot_diary_thailand3-5Aan het begin van de middag was het voor ons tijd om een poosje in de bus te zitten, op naar Amphawa. Amphawa ligt een stukje buiten Bangkok en je komt er het makkelijkst met een tour of een taxi(busje). Maak een kort uitstapje naar Wat Bang Kung, een oude tempel die overgroeid is door een enorme boom. Binnenin de tempel staat een enorme boeddha waar offers worden gebracht en de grote banyan boom geeft het geheel iets magisch. Een verborgen pareltje iets buiten Bangkok en de locatie deed me stiekem iets denken aan de Angkor Wat in Cambodja, heel bijzonder.

snapshot_diary_thailand3-6Mocht je altijd al een floating market willen bezoeken, kies dan voor de Amphawa Floating Market, deze is namelijk totaal niet toeristisch. De markt vindt vanaf ’s middags 12.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur plaats op vrijdag, zaterdag en zondag en is gericht op de Thai. Je komt er dan ook weinig Engelse termen tegen maar dit betekent wel dat het de perfecte plek is om lokaal Thais eten te proeven. Let wel op voor zakkenrollers, de smalle paadjes zijn drukbezocht en als westerling ben je een makkelijk prooi.

snapshot_diary_thailand3-7Mocht je nog niet genoeg gegeten hebben: vlakbij de floating market vind je het Chao Samran Restaurant, een fijne plek om even bij te komen van de drukke, benauwde steegjes. Neem plaats aan een tafel bij het water en geniet van de heerlijke Thaise gerechten waar vooral seafood wordt geserveerd.

Voor ons was het rond half acht weer tijd om richting Bangkok te rijden, een rit van zo’n twee uur. Voor een paar uurtjes verbleven we in het Amari Don Muang hotel dat direct naast Don Muang Airport ligt. Een ideale uitvalsbasis wanneer je ’s nachts of de volgende ochtend daar je vlucht moet pakken want het is letterlijk vijf minuten lopen naar de vertrekhal.

Mijn volgende stop? Het prachtige maar nog relatief onbekende bounty eiland Koh Talu. Maar daar lezen jullie morgen meer over.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een leuke dag! Ik heb nu helemaal zin om ook een keer naar Thailland ta gaan!

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ziet er tof uit!

 3. Wat een geweldige reis zeg..
  Ik ben afgelopen zomer met mijn vriend door zuid-oost Azie wezen reizen (ook door Thailand!) en als ik alle foto’s zie wil ik zooo graag weer terug..
  Heel veel plezier nog!

 4. Sabrina says:

  Hele gave foto’s! Thailand lijkt me zo’n gaaf land (:

 5. Rianne says:

  Ohhh ik heb net al je posts over Thailand gelezen en mijn hemel wat mis ik het daar! Ik heb ook wel echt m’n hart een beetje verloren in Thailand. Ben benieuwd of je het nu anders ervaart dan toen je er stage liep? Geniet ervan in ieder geval!

 6. Marijke says:

  Wat mooi! Op zich trok thailand me niet zo aan, maar ik word er steeds enthousiaster over als ik die foto’s zie. Koken met locals zou ik ook ongelooflijk graag doen!

 7. Madelon says:

  Prachtig <3 Je er zou er bijna gelijk een trip naar Thailand van willen boeken. Het lijkt me geweldig om daar te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close