Bijzonder plekje: Roompot Beach Resort

Vorige week kwam er uit een peiling van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) naar voren dat bijna de helft van de Nederlanders besluit om tijdens de zomervakantie in eigen land te blijven. Ik moet eerlijk zeggen dat wij er nog niet uit zijn hoor. Ik vind het toch een beetje spannend om nu al iets te boeken voor de zomervakantie terwijl nog lang niet zeker is wat en of we überhaupt iets kunnen doen tegen die tijd. Toen vorig jaar al onze plannen geannuleerd moesten worden vond ik het annuleren op zich nog niet eens het ergste, maar het feit dat we herhaaldelijk onze voorpret moesten onderbreken hakte er toch wel in. Het deed niet veel goeds voor onze gemoedstoestand.

Gelukkig heeft Nederland genoeg te bieden en in Bijzonder plekje laten we wat leuke verblijfsplekken in ons kikkerlandje zien. Een aantal weken geleden spendeerde ik met vriendinnetje Nanda in een strandhuisje en dat was héérlijk. Via Instagram kreeg ik zo vaak de vraag waar we precies waren dat ik besloot het park op te nemen in deze rubriek.

Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort

We boekten ons strandhuisje bij Roompot Beach Resort. Geen particuliere verhuurder maar je bent echt onderdeel van een vakantiepark wanneer je een van de strandhuisjes besluit te reserveren. In principe merk je daar vrij weinig van als je in het huisje zelf zit. De uitstraling is er natuurlijk naar, de faciliteiten in het huisje zijn hetzelfde als die in een van de bungalows die je kunt boeken, maar de omgeving van de strandhuisjes ademt totaal geen vakantiepark-sfeer.

De strandhuisjes van het Beach Resort zijn gelegen op het strand, direct achter de duinen. Als je met de auto komt rijd je eerst een flink stuk over het vakantiepark en langs de kampeerplekken voordat je bij de privéparkeerplaats van jouw huisje komt. Vervolgens dien je met je bagage de duinen over te steken voordat je de strandhuisjes ziet. Er is een bagageservice overigens, mocht je geen zin hebben in gesleep met tassen of koffers.

Door de natuurlijke afscheiding van de duinen tussen de strandhuisjes en het vakantiepark, verdwijnt het massale gevoel van een vakantiepark zodra je een stap zet in je strandhuisje. Ieder strandhuisje heeft wijds uitzicht over het strand en de zee, zó fijn.

Strandhuisjes

Roompot Beach Resort telt in totaal 36 type vakantieverblijven, waaronder drie type Beach Houses. De strandhuisjes variëren in oppervlakte van 40m² (geschikt voor 4 personen) tot 63m² (geschikt voor 6 personen). Wij verbleven in een strandhuisje dat geschikt is voor 4 personen. In de video hierboven kun je kort de woonkamer en keuken zien. Verder bestaat het huisje uit:

 • 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Deze bedden zijn tegen elkaar geschoven en kunnen vanwege de ruimte niet verplaatst worden.
 • Iedere slaapkamer beschikt over een eigen badkamer met douche (hoe absurd is dat, zo luxe!)
 • In de hal is een apart toilet.
 • Alle Beach Houses zijn bereikbaar via een trap. Het terras is af te sluiten met een traphekje waardoor het veilig is voor kinderen.

Mocht je met kleine kinderen reizen die nog in een ledikantje moeten slapen dan is het wel even belangrijk om te weten dat in alle Beach Houses het kinderbedje alleen in de woonkamer geplaatst kan worden. In beide slaapkamers is daar geen ruimte voor.

De prijzen voor het boeken van strandhuisjes lopen enorm uit een. De website vermeld een vanaf prijs van €343,- voor een midweek. Begin maart waren wij €550,- kwijt voor een lang weekend. Andere accommodaties op het park kunnen (aanzienlijk) goedkoper zijn dus mocht je niet per se in een huisje op het strand willen zitten, zijn die eventueel ook nog de moeite waard om te bekijken.

Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort

Contactloze in- en uitcheck

Omdat wij in coronatijd in een strandhuisje verbleven, verliep het in- en uitcheckproces volledig contactloos. Ideaal wel als je het mij vraagt hoor, zo sta je een stuk sneller met je voeten op het strand.

Vanaf 15.00u kun je inchecken in de huisjes. Dit gebeurt middels een cijfercode die je hebt ontvangen in de mail. De huisjes zijn ook echt pas vanaf 15.00u toegankelijk, de deur opent geen minuut eerder met de code. Misschien als je van tevoren belt dat er iets anders mogelijk is hoor, maar mocht je om 14.50u op het terras staan, houd er dan rekening mee dat je nog niet naar binnen kunt.

Uitcheck gebeurt middels het scannen van een QR code die in het huisje hangt. Heb je je ‘afgemeld’ dan ben je vrij om te gaan en hoef je ook niet meer langs een receptie.

Faciliteiten op het park

Omdat de strandhuisjes deel uitmaken van een vakantiepark heb je wel het geluk dat je gebruik kunt maken van de faciliteiten OP het park. Check van tevoren wel even de website van het Beach Resort voor het laatste coronanieuws. Tijdens de lockdown is er vanzelfsprekend een stuk minder open dan gebruikelijk. Als er geen sprake is van maatregelen dan kun je gebruik maken van onder andere de volgende faciliteiten op het park:

 • supermarkt
 • wellness met solarium, sauna en Turks stoombad
 • diverse sport- en spelactiviteiten waaronder speeltuinen, squashbanen en bowlingbanen
 • fiets verhuur
 • gratis sport en animatie
 • een overdekt zwembad met peuter- en kleuterbad
 • een buitenbad
 • Kids Club
 • diverse horecagelegenheden

Roompot Beach Resort is een enórm vakantiepark waardoor er dus ook echt veel te doen is.

Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort

In de omgeving

Omdat er zoveel te doen is op het park en je met mooi weer je prima kunt vermaken op het strand, hoef je eigenlijk de deur niet uit. Maar mocht je dit toch willen dan zijn er diverse leuke plaatsjes in de buurt. Maak bijvoorbeeld een duin- of strandwandeling in Domburg, breng een bezoekje aan Middelburg of bezoek een van de vele natuurparken in de buurt. Genoeg te doen in het mooie Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close