Carnitas

Op Ohmyfoodness hebben we al regelmatig pulled pork gemaakt en het recept voor Carnitas dat ik vandaag met je wil delen kun je daar wel mee vergelijken. Er is alleen één groot verschil: voor Carnitas wordt het vlees na het uit elkaar trekken nog even in een pan gebakken zodat de randjes knapperig worden terwijl het vlees van binnen lekker juicy blijft. Het is een extra stapje dat wel zorgt voor een hele fijne smaakbeleving. Ik serveerde het vlees zelf op soft taco’s, die eet ik toch een stuk liever dan harde tacoschelpen maar eigenlijk kun je er van alles mee doen.

Mocht je het vlees niet allemaal in een keer opmaken, dan laat het zich prima bewaren. Bewaar het een dag of drie luchtdicht in de koelkast of stop het in de vriezer. Even kort op armen in de pan en het is weer klaar om gegeten te worden.

Carnitas

No ratings yet

Carnitas

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur 50 minuten
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Waar te bewaren het vlees in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • ovenbestendige (braad)pan of slowcooker

Ingrediënten

  • 1 kg schouderkarbonade - zonder bot

Dry rub

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Voor in de pan

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el jalapeño - fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel

Om te serveren

  • 12 soft taco's - gordita's
  • avocado
  • zwarte bonen
  • tomaat/wortel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150℃ hetelucht.
  • Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf hier het vlees mee in.
  • Leg het ingewreven vlees in de ovenbestendige pan en voeg hier de ui, knoflook, jalapeño, olijfolie en sinaasappelsap aan toe.
  • Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Gaar het vlees tot het uit elkaar valt.
  • Trek het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Verhit een koekenpan op de kookplaat en bak hierin het vlees tot de randjes knapperig worden. Zorg ervoor dat het vlees niet droog wordt, dus schep af en toe een lepel van het kookvocht dat nog in de pan zit bij het vlees. Bak het geheel ongeveer 20 min op middelhoog tot hoog vuur.
  • Serveer het vlees in soft taco's met avocado, zwarte bonen, tomaten(salsa) of andere groenten naar wens.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Carnitas

Join the Conversation

  1. Tamara D says:

    Hoe is de bereiding als je het in de slowcooker doet?
    Hoelang moet het dan? En moet het vlees in blokjes gesneden of hoef dat niet ?

    1. Sabine Author says:

      Je hoeft het vlees niet in blokjes te snijden. In de slowcooker kun je 8 uur op low of 6 uur op high aanhouden. Verder bereiden zoals de rest van het recept beschrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close