(Culi) travel wishlist

Naast koken (en eten) is reizen één van de dingen die ik het allerliefste doe. Hoewel ik een hekel heb aan vliegen, vind ik het heerlijk om na een paar uur het vliegtuig uit te stappen en in een compleet ander land te zijn met andere gewoonten, een ander uiterlijk en met ander eten. En dat laatste vind ik natuurlijk het leukst. Nieuwe smaken, onbekende smaken, geuren die je in Nederland niet ruikt… Mijn smaakpapillen draaien op volle toeren tijdens dergelijke reisjes. Mijn culi travel wishlist is dan ook enorm en vandaag wil ik je graag laten zien welke plekken op de wereld ik nog wil bezoeken en waarom.

japans etenJapan
Als enorm sushi liefhebber kan Japan natuurlijk niet ontbreken. Ik ben benieuwd of de sushi daar net zo wordt gemaakt als hier en of het in het land zelf op iedere straathoek verkrijgbaar is. Maar naast sushi ben ik ook benieuwd naar alle vleesgerechten, de dingen die ze maken met rijst… Eigenlijk naar alles dus. Op niet culinair gebied ben ik ontzettend benieuwd naar de cultuur en natuur, er schijnen prachtig locaties in Japan te zijn die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

marokkaans etenMarokko
Marokko zelf spreekt me niet heel erg aan maar de keuken des te meer. Tajines vol heerlijke vlees- of visgerechten, schaaltjes vol hapjes, sterke en kruidige smaken.. Het lijkt me heerlijk. Overigens vind ik dat het veelal aardewerken en (hand)geschilderde servies al zoveel voor het eten doet. Het ziet er zo gezellig uit. Heerlijk om met een groepje mensen om een tafel vol lekkers te zitten.

italiaans etenItalië
Eén keer eerder ben ik in Italië geweest met een studiereis. We waren een week in Rome en op drie van de vijf dagen aten we pizza. Ik was toen nog niet heel erg bezig met het culinaire deel en dus heb ik geen risotto geproefd, geen échte Italiaanse lasagne of andere pasta. Gauw een keer terug dus want hoewel Italiaanse pizza’s verrukkelijk zijn, kan ik niet wachten om een dampend bord risotto te mogen verorberen.

mexicaans etenMexico
Ik kook zo vaak Mexicaans eten dat Mexico natuurlijk niet achter kan blijven op mijn culi travel wishlist. In de brandende zon quesadilla’s, taco’s, burrito’s en nacho’s naar binnen werken.. Hmm, lijkt me heerlijk!

spaans etenSpanje
Ik ben al eens in Spanje geweest maar dat is toen ik een klein ukkie was en totaal nog niet bezig was met eten, anders dan mijn spaghetti bolognese. Gelukkig ga ik deze zomer op vakantie naar Spanje en kan ik niet wachten om paëlla aan zee te eten en te lunchen met een tafel vol tapas. Ik tel de dagen al af…

australisch etenAustralië
Australië is een land waar ik gewoon echt nog graag een keer heen wil, of je er nu lekker kunt eten of niet. Hoewel het Australische eten waarschijnlijk niet heel veel verschilt van het Westerse (Amerikaanse) eten krijg ik iedere keer de kriebels als ik Bill Granger of Donna Hay verse vis of steak op de barbecue zie klaarmaken. Buiten koken, met het mooiste uitzicht ter wereld… Yes please!

Om eerlijk te zijn zou ik ieder land of stad of regio ter wereld wel willen proeven. Ik ben benieuwd naar alle smaken die er zijn, wil alles proeven en proberen.. Mooie bucketlist dacht ik zo.

Waar wil jij écht nog een keer heen?

Bron foto’s: 1 | 2 | 5

Join the Conversation

 1. Foodloveandhappiness says:

  Hmm lekker allemaal! De Japanse keuken is mijn favoriet, zou graag eens uitgebreid dineren in een echte japanse sushitent!
  En risotto: heerlijk. Ooit wil ik een culinaire reis door zuid Italie maken:) En culinair Sydney mag zeker niet ontbreken op mijn lijstje!

  1. Sabine says:

   Een reis door Zuid Italië klinkt geweldig! Ik denk wel dat ik 10 kilo zwaarder terugkom van zo’n trip… ;)

 2. Joyce says:

  Ik sluit me volledig aan bij je lijstje! Zou er ook allemaal wel heen willen!

 3. Daniëlle says:

  Het eten in Italië is zo heerlijk! Ik ben nu alweer aan het bedenken wat ik deze zomer daar wil gaan eten in de restaurantjes. Verder zou ik ook graag naar Japan willen, om het eten inderdaad al :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close