CITY GUIDE | MECHELEN – TO DO

In de eerste plaats vind ik Mechelen een stad waar je naartoe gaat om ontspannen te ontdekken. Je kunt hier op je gemak rondwandelen en de stad in je opnemen zonder dat je bang hoeft te zijn iets te missen. Komt ook weer door die kleinschaligheid. Maar buiten de stad per voet te ontdekken, kun je zeker meer doen dan dat.

Beklim de Sint Romboutstoren

Ga je naar Mechelen, dan beklim je de Romboutstoren. Punt. Het is een absolute must om deze toren van 97 meter hoog, het centrale punt van Mechelen, te beklimmen. Geen zorgen, je hoeft de 500 treden niet in één keer op te lopen want er zijn een aantal verschillende ‘kamers’ waar je even een stop kunt maken. In deze kamers zie je van begin tot eind hoe de torenklokken hun werk doen maar ook hoe zwaar werkmateriaal de toren in gehesen werd. Eenmaal boven heb je vanaf de skywalk een prachtig uitzicht over Mechelen. En bij helder weer kun je zelfs het Atomium in Brussel zien (heb ik gezien!).

3M8A7654

Bootje varen

Bij mij altijd, in welke stad dan ook (mits het mogelijk is), een absolute favoriet. Door de grachten van een stad varen geeft een heel mooi beeld van de stad. En terwijl je vaart wordt er ook nog eens wat verteld waardoor je de stad beter leert kennen. Uiteraard het leukst bij mooi weer.

Het Anker

Ben je een liefhebber van bier? Whisky? Bezoek dan brouwerij en stokerij Het Anker. Hier kun je een rondleiding krijgen en uiteraard verschillende bieren of whisky’s proeven. Het Anker – Guido Gezellelaan 49

Workshop chocolade en pralines

Net als ik gek op chocolade maar nog nooit je eigen pralines gemaakt? Dan is België toch wel dé plek om dat eens te doen. Ik deed het al eens in Brugge maar ik zag dat het in Mechelen ook kan bij Sjolaa en er zijn verschillende workshops mogelijk. Een tip omdat het zo leuk is!  Sjolaa – Geerdegemvaart 137

Zaterdagmarkt

Mocht je op een zaterdacgochtend in Mechelen zijn, pak dan zeker de wekelijkse markt even mee. Centraal op het plein van de Grote Markt met een uitloop richting de Vismarkt. Ook een idee om hier te lunchen want er zijn genoeg lekkere kraampjes met eten.

3M8A7790


Café’s

Wil je gezellig zitten, zeker in de zomer, ga dan naar de Vismarkt. Door het kleine pleintje is het hier snel sfeervol op de terrassen maar ook in de aansluitende Nauwstraat zitten een paar leuke cafeetjes: De Gouden Vis en Café Pilchard.

Op de Grote Markt zit ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe’: bier-en lunchbar. Hier wil je alleen al vanwege de naam een biertje drinken.

De Kuub is een van mijn favoriete bars, is ook nog niet zo lang open. Onder een grote gouden kubus kun je je sapje of biertje drinken. Of als het zonnetje schijnt heerlijk op het rustige terras. Een aanrader om te bezoeken! De Kuub – Minderbroedersgang 3

Foto 14 07 17 16 46 56 e1502875397679

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close