De 5 duurste restaurants ter wereld

Aan het eind van vorig jaar publiceerde The Daily Meal een lijst met de allerduurste restaurants ter wereld. Extravagant dineren en peperduur eten in de allermooiste restaurants die er bestaan. De Chefs van de restaurants maken ware kunstwerken van de gerechten en een avond uit bij een van deze restaurants zorgt gegarandeerd voor een ervaring die je niet snel meer zal vergeten. Uiteraard hangt aan dit alles wel een prijskaartje. Gemiddelde kosten per persoon? Tussen de driehonderd en vierhonderd euro. Oops! Voor Travel Tuesday leek het me leuk om de vijf duurste restaurants ter wereld eens uit te lichten. Mocht je een keer écht goed willen eten en het geld willen besteden aan een avondmaal, dan zijn dit de plekken waar je moet zijn.

Kyotoflickr.com
Kyototripadvisor.com

1. Kitcho – Kyoto, Japan
Hoewel ik op de een of andere manier zou verwachten dat een Frans restaurant bovenaan zou staan wanneer het gaat om de duurste restaurants ter wereld, domineert restaurant Kitcho in Kyoto, Japan. Het restaurant wordt gerund door chefkok Kunio Tokuoka, een chef die van mening is dat ieder gerecht de smaken, geuren en kleuren van de Japanse cultuur moet representeren. Voor de kunstwerkjes op een bord moet je wel behoorlijk diep in de buidel tasten. Een gemiddeld menu inclusief drankjes kost zo rond de € 450,-.

le meurice

le meurice

 thefork.com

2. Le Meurice – Parijs
Chef Alain Ducasse kan bijna niet ontbreken in de lijst van duurste restaurants, hij staat erom bekend hoogstaande, kwalitatief goede maar ook (erg) dure gerechten te serveren. Restaurant Le Meurice in Parijs vinden we op de tweede plek in de ranglijst. Voor een diner betaal je al gauw meer dan vierhonderd euro per persoon en voor de lunch kun je al snel op zo’n € 130,- rekenen. Dit alles exclusief de dranken. Hier krijg je echter wel wat voor terug. Naast het geweldige eten begeef je je in een wereld van extravagance en Franse kitsch. Je moet er van houden (doe ik dus niet zo), maar om een vorkje mee te mogen prikken in een restaurant van Alain Ducasse, zie ik dit kitcherigheid maar wat graag door de vingers.

Masa New Yorkoasismirage.com
Masa New York2luxury2.com

3. Masa – New York
Hoewel het derde restaurant in de ranglijst is gevestigd in New York, is het toch weer een Japans restaurant die we tegenkomen. Restaurant Masa van eigenaar Masa Takayama laat je graag kennis maken met de Japanse eetcultuur door middel van een proeverij à € 450,- per persoon exclusief dranken. Veel reizigers en eetliefhebbers die bij Masa hebben gedineerd of geluncht bestempelen de sushi als de beste sushi ter wereld. Denk aan Unagi met Kobe Beef en geschaafde truffel, oef.  In meerdere reviews las ik dat gasten werden verzocht hun mobiele telefoons uit te zetten omdat de stilte in het restaurant zou zorgen voor een optimaal eetgenot. Geen Instagram foto’s van de prachtige gerechten dus!

Maison Pic
Maison Pic90plus.com

4. Maison Pic – Valence, Frankrijk
Het op drie na duurste restaurant ter wereld behoort tot de vrouwelijke chef Anne-Sophie Pic en mag drie Michelinsterren noteren. Het restaurant bestaat al jaren en is van grootvader op vader en van vader op dochter overgedragen. Dit alles met dezelfde kookstijl in acht nemend. Het restaurant staat er om bekend om klassieke gerechten met een twist te serveren. Voor het diner heb je de keuzes uit drie menus die elk een eigen prijskaartje dragen. Het goedkoopste menu (vijf-gangen) kost € 160,- per persoon exclusief dranken, voor het menu waarbij je alle vaardigheden van Anne-Sophie kunt proeven (Menu Essentiel) betaal je € 320,- exclusief drank. Mocht je langere tijd willen genieten van de prachtige locatie dan kun je er eventueel nog een overnachting in het gelijknamige vijfsterrenhotel aan vastplakken.

Aragawa
aragawa 1aragawa.jp

5. Aragawa, Tokyo
We sluiten de lijst van duurste restaurants af met wederom een Japans restaurant: restaurant Aragawa in Tokyo. Het restaurant staat bekend om het Sanda Beef, een vleessoort dat komt van koeien die in een speciale regio in het land worden gefokt. De koeien worden volgens de strengste criteria geselecteerd en vervolgens 28 maanden lang goed verzorgd. Aragawa is dan ook echt een restaurant voor de vleesliefhebbers. Goedkoop is het niet, voor een menu betaal je omgerekend zo’n € 270,- per persoon, maar als we de recensenten moeten geloven krijg je daar wel het beste stukje vlees ter wereld voor terug.

Hoewel het zeer waarschijnlijk niet zal gebeuren dat ik bij een van de bovenstaande restaurants kom om te dineren (hoewel ik van heerlijk eten houd vind ik honderden euro’s per persoon toch net iets te gek), ben ik wel ontzettend benieuwd naar de sushi van Masa en de Sanda beef van Aragawa. Hoe heerlijk moet het zijn om je in een van deze restaurants volledig in de watten te kunnen laten leggen?

Waar zou jij wel graag een keer willen eten?

Join the Conversation

 1. Tiff - The Little Cinephile says:

  Wow wat een prijzen! Daar zal ik met mijn huidige salaris nooit eten haha ^^’

 2. Hester says:

  Ik vind het er eerlijk gezegd niet eens zo heel lekker uit zien allemaal, maar dat is het ongetwijfeld wel – ze staan hier vast niet voor niets tussen!

 3. MySimplySpecial says:

  Wat een prijzen! Erg leuk wel om over te lezen!

 4. Susanne says:

  Wowww mega duur! Ik zou eerlijk gezegd nergens willen eten, ik heb het er écht niet voor over. Je zal maar iets bestellen en het uiteindelijk niet lekker vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close