CITY GUIDE | MECHELEN – TO KNOW

Nu verschilt een Belgische stad niet zoveel van een Nederlandse, maar een aantal dingen zijn handig om te weten. Fijn om je op voor te bereiden als je een paar nachtjes Mechelen boekt.

Reizen

Mechelen is perfect met de trein te bereiken. Je pakt eerst een trein richting Roosendaal en vervolgens de Intercity richting Brussel; in Mechelen stap je uit. Kom je uit Amsterdam dan kun je zelfs rechtstreeks. Raadpleeg de NS app voor de reistijden.

Met de auto naar Mechelen is ook zeker een goed plan. Neem contact op met het hotel waar je verblijft om te informeren waar je het beste kunt parkeren. Mechelen is klein genoeg om eventueel iets verder (gratis, mocht dat mogelijk zijn) te parkeren en vervolgens naar het hotel te lopen. Google Maps is dus hartstikke handig, maar geloof mij; binnen no-time ken je het centrum van Mechelen en weet je wel hoe je ongeveer moet lopen.

Eenmaal in Mechelen doe je alles te voet. Ik gebruikte regelmatig Google Maps om naar de volgende bezienswaardigheid te lopen, en telkens was ik maximaal 9 minuten onderweg.

Maar wil je meer van omgeving Mechelen zien, net buiten het centrum op ontdekkingstocht gaan, huur dan een fiets. In mijn geval kon dat bij het hotel waar ik verbleef maar is dit bij jouw hotel niet mogelijk, neem dan contact op met…

Contant geld

Neem genoeg contant geld mee waarmee je je pintje af kunt rekenen. Ik wist het niet, maar na een bezoek aan Mechelen (en Leuven) is 1 ding zeker: België loopt wat achter op het gebied van contactloos? betalen. Zelf heb ik bijna nooit contant geld op zak en betaal ik alles met mijn pinpas. In België is dit wat lastig. Om mijn milkshake af te kunnen rekenen mzoest ik eerst bij een bank gaan pinnen en ergens anders kreeg ik mijn appelsap gratis omdat pinnen er niet mogelijk was. In Leuven liep ik bij een biercafé tegen hetzelfde probleem aan en hoorde ik van een medewerker dat pinnen daar bij geen enkel café mogelijk is. Hij bevestigde mijn vermoeden; België loopt daarin wat achter. Dus stop wat euro’s in je zak voor vooral de horecagelegenheden.

Verlof

Ik was halverwege juli in Mechelen en het viel me op dat verschillende winkels melding maakten van ‘verlof’. Dat betekent net zoveel als dat ze 4, soms wel 6 weken gesloten zijn vanwege vakantie. Hou daar in de zomer dus rekening mee.

Zondag – Maandag

Op deze twee dagen is er in Mechelen veel gesloten. Check dus van tevoren of dat wat je wil bezoeken ook geopend is op de dag(en) dat je er bent. Zowel winkels als horeca.

Plattegrond van Mechelen

 

Beste reistijd

Het hele jaar door. Net als iedere andere citytrip eigenlijk. In de zomer is wat mij betreft het leukst omdat je dan lekker een terrasje mee kunt pakken en als je de Sint Romboutstoren gaat beklimmen, dan is het bovenaan ook wat minder koud en heb je (bij helder weer) kans op mooi uitzicht.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Join the Conversation

  1. Dorien says:

    Ik denk dat Nederland met het pinnen gewoon erg voorloopt op haar buurlanden.
    In Duitsland kun je bij veel cafés en restaurants ook niet pinnen, of pas vanaf een bepaald bedrag.
    Inmiddels ben ik er aan gewend, maar de eerste week toen mijn vriend hier woonde, moesten we bijna dagelijks naar een bank, omdat we er gewoon niet aan dachten om contant geld mee te nemen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close