CITY GUIDE BOSTON – TO KNOW

Reizen naar Amerika is niet heel ingewikkeld en daarmee ook het reizen naar Boston niet. In verband met de redelijk beperkte vluchttijd zijn er veel directe vluchten vanaf Amsterdam te vinden en omdat Boston niet een heel grote stad is, ben je overal zo en heb je het openbaar vervoer bijna niet nodig. Ik kan me voorstellen dat je echter goed voorbereid op reis gaat, dus hierbij alle informatie over Boston die je maar nodig kunt hebben.

Benodigde reispapieren

Naast uiteraard een geldig paspoort en vliegtickets heb je net als voor alle andere bestemmingen binnen de Verenigde Staten ook voor Boston een ESTA nodig, een elektronische reisvergunning. De reisvergunning verloopt standaard na twee jaar, maar is altijd weer opnieuw aan te vragen. Let er even op dat de ESTA ook verloopt als jouw paspoort verloopt. Krijg je binnen twee jaar na aanvraag van de ESTA een nieuw paspoort, dan zul je ook een nieuwe reisvergunning moeten aanvragen.

Het ESTA is geen fysiek papiertje, de reisvergunning wordt digitaal gekoppeld aan jouw paspoort. Je hoeft thuis dus ook niets uit te printen en mee te nemen.

Beste reistijd

Boston kent min of meer hetzelfde klimaat als Nederland wat de maanden mei t/m oktober direct de beste reistijd voor Boston maakt. Er valt in deze maanden vaak niet zoveel neerslag en de temperatuur is aangenaam. Omdat Boston aan de Atlantische Oceaan ligt heeft de stad wel te maken met wind vanaf zee. In de wintermaanden kan het hierdoor wat guur zijn in de stad en is het raadzaam je dik aan te kleden. De winter is echter vaak wel de goedkoopste periode om naar Boston af te reizen. In de zomer zorgt de wind vanaf zee echter voor de nodige verkoeling. Perfecte stad om te bezoeken dus!

Vluchtinformatie

Het handige aan Boston is dat het niet zo’n grote stad is en dat de stad dus ook maar één, vrij klein, vliegveld heeft: Boston Logan International. Vanaf Schiphol gaan er verschillende directe en indirecte vluchten naar Boston en de gemiddelde vliegtijd bedraagt een kleine 8 uur.

Er zijn flink wat airlines die vanaf Schiphol naar Boston vliegen maar de bekendste zijn toch wel Delta Airlines en KLM, beide maatschappijen vliegen rechtstreeks, zonder tussenstop, naar Boston Logan International.

Tijdsverschil

Boston valt tijdens de wintertijd in tijdzonde UTC -5 en tijdens de zomertijd in tijdzone UTC -4. Dit betekent dat het gedurende onze zomertijd 6 uur vroeger is in Boston dan in Nederland en in de wintertijd 5 uur vroeger.

Van het vliegveld naar het centrum

Vanaf Boston Logan International zijn verschillende opties om in het centrum van de stad te komen. De reistijd is gelukkig maar kort, het vliegveld ligt op een steenworp afstand van het stadscentrum.

Per taxi
Per taxi vond ik zelf de makkelijkste manier zonder al teveel rompslomp. Uber rijdt ook in Boston en een rit van het stadscentrum naar het vliegveld kost zo’n $20. Als je mazzel hebt sta je binnen 20 minuten al in de terminal of in het centrum van de stad. Vanaf het vliegveld kun je de borden naar de taxi stand volgen en hier een taxi naar het stadscentrum nemen.

Watertaxi
Een andere vorm van een taxi is de watertaxi. Vanaf Boston Logan International is er een directe verbinding met de bootservice naar downtown Boston en Quincy and Hull. Deze dienst wordt verzorgd door de MBTA Inner Harbor Ferry of de City Water Taxi and Rowes Wharf Water Transporter. Als je in de buurt van de haven van Boston verblijft is dit een prima optie. Verblijf je verder weg dan is een autotaxi toch iets makkelijker.

Metro
Logan Airport is een stop op de MBTA Blue Line. Check van tevoren echter wel goed de metrokaart. De metro brengt je namelijk niet overal in Boston en je hebt een hele dikke kans dat je met je bagage moet overstappen op een andere lijn. Niet alle stations/uitgangen zijn voorzien van een lift dus sjouwen met je bagage is bijna onontkoombaar. De metro is wel een hele goedkope manier van reizen, een enkele reis kost $2.75; de treinen rijden doorgaans iedere vijf tot zes minuten, van zes uur ’s ochtends tot half één ’s nachts.

Huurauto
Op het vliegveld van Boston vind je alle bekende autoverhuurmaatschappijen maar Boston zelf is niet de meest ideale auto-stad. Alleen het parkeren in Boston is al erg duur en hoewel er verschillende garages zijn, zijn de beschikbare plekken vaak beperkt. De gemiddelde tarieven voor een dag parkeren in Boston liggen tussen de $30 en $50.

Reizen door de stad

De beste manier om Boston te ontdekken is per voet, echter zijn er wellicht ook bezienswaardigheden die iets verder weg liggen. Harvard bereik je bijvoorbeeld niet per se heel makkelijk als je meer ten zuiden van Boston verblijft. Gelukkig zijn er andere opties!

Uber
Eén van de makkelijkste manieren om door Boston te reizen vond ik Uber. Via de app reserveer je een taxi en zij brengen je vervolgens op de juiste plek van bestemming. Weinig rompslomp, betalen gebeurt via de app en je weet zeker dat je op het juiste adres terecht komt.

The ‘T’
Overal in de stad zie je de ‘T’, dit verwijst naar het metrosysteem van Boston. Het metronetwerk van Boston is niet per se enorm uitgebreid maar het brengt je wel op of in ieder geval dichtbij de plekken die je wil zien. Cambridge, waar Harvard ligt, is heel makkelijk te bereiken met de metro en het is veruit de goedkoopste manier, naast lopen natuurlijk, om door de stad te reizen.

Als je van plan bent om vaker de metro te pakken dan is het wellicht de moeite waard om een Charlie Ticket te kopen. Deze kaart werkt in feite hetzelfde als een OV-chipkaart en is verkrijgbaar bij vrijwel ieder metrostation.

Betalen

Betalen in Boston doe je middels, hoe verrassend, de Amerikaanse dollar. Creditcards worden op veel plekken geaccepteerd en pinnen is op veel plekken ook een optie, maar niet overal! Zorg er dus voor dat je altijd een beetje contant geld achter de hand hebt. Let er van tevoren op dat je jouw pinpas/creditcard op werelddekking zet zodat je ook in Boston geld uit de automaat kunt halen of kunt betalen met je creditcard.

Fooi

Het fooiensysteem in Boston is hetzelfde als in de rest van Amerika en dus dien je er rekening mee te houden dat je vrijwel overal een fooi ‘moet’ geven. Gemiddeld gesproken is het netjes als je tussen de 15 en 20% fooi geeft.

Plattegrond

Boston is niet zo’n grote stad en de plattegrond is hierdoor ook vrij overzichtelijk. Boston wordt omgeven door oceaan en de enige benoemenswaardige plek buiten het ‘eilandje’ waar Boston op lijkt is Cambridge, de wijk waar Harvard ligt.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close