Culi Parijs, waar moet ik heen?

Na zo’n twee jaar met het idee rondgelopen te hebben dat ik met mijn moeder naar Parijs zou moeten is het nu dan eindelijk zo ver. Eind januari gaan we samen gezellig drie dagen in het prachtige Parijs doorbrengen. Ik ben er zelf al eens geweest en heb dus alle bezienswaardigheden al gezien, maar mijn moeder niet en dus hoop ik haar al het moois dat Parijs biedt te kunnen laten zien.

De laatste keer dat ik er was is zo’n vier à vijf jaar geleden en mijn interesse voor koken en alles daaromheen reikte nog niet zo ver als dat het nu doet. De échte culinaire hotspots van Parijs heb ik dus nog nooit gezien en ik hoop dat ik in ieder geval wat kan zien, proeven en ruiken tijdens deze citytrip.

Ik ben hier en daar al aan het zoeken geweest op internet, maar ik zou ook graag jullie mening willen weten. Ik wéét dat er tussen de bezoekers een aantal Culi Parijs liefhebbers zijn.

macarons

Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik tot nu toe alleen Ladurée en wat andere patisserieën op de planning heb staan, maar verder eigenlijk schrikbarend weinig. Natuurlijk wil ik met mijn moeder de échte Franse croissants, pains en crepes eten, maar naast die lekkernijen en macarons moet er méér zijn.

Help mij! Welke culinaire hotspots in Parijs moet ik sowieso gaan bezoeken en welke dingen moet ik eten?

Join the Conversation

 1. Foodloveandhappiness says:

  Wat leuk, deze trip in het vooruitzicht! Ben benieuwd naar alle foto´s straks =)

 2. Hester says:

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest, dus ik kan je niets aanraden. Maar die macarons zien er alvast fantastisch uit!

 3. Mandy says:

  Wat leuk, ik hou deze in de gaten. In juli ga ik ook 3 dagen met mijn moeder naar Parijs, en ik ben ook wel op zoek naar leuke tips. 12 jaar geleden hebben we al veel bezienswaardigheden gezien, dus nu gaan we voor nieuwe dingetjes!

 4. Lieke says:

  Ook ik ben nog nooit in Parijs geweest. Die macarons zien er wel super lekker uit! Moet ze nog steeds een keer zelf maken, zodat ik ze ook kan proeven :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close