Laatst schreef ik over de plantaardige yoghurt variatie van Alpro, vandaag schrijf ik over nog iets leukers: het maken van je eigen yoghurt! Nu zul je wellicht denken dat dit enorm veel werk is, maar gelukkig is er een héél handig en leuk hulpmiddel wat je in een paar uur maarliefst 1 liter yoghurt oplevert: de EasiYo! De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, de EasiYo zorgt ervoor dat je op een hele makkelijke manier je eigen yoghurt kunt maken. En het is nog een stuk gezonder dan normale yoghurt ook!

easiyo

easiyo1

Het goede van EasiYo
Yoghurt staat al eeuwen bekend als de meest gezonde zuivel omdat het levende, ‘goede’ bacterieculturen bevat. Klinkt niet zo smakelijk, maar deze helpen de darmen gezond te houden en zorgen daarmee voor een goede weerstand. Zelfgemaakte yoghurt van EasiYo bevat vele malen meer van deze bacteriën. Ook bevat EasiYo geen conserveringsmiddelen, geen stabilisatoren, geen gelatine, geen kunstmatige kleurstoffen of smaakstoffen én geen gluten.

easiyo3

De smaken
EasiYo yoghurt is er in verschillende smaken waardoor je letterlijk alle kanten met de yoghurt op kunt. Zo zijn er verschillende vruchtenyoghurts voor de lekkere zoete trek, natural yoghurt voor het ontbijt, verschillende smaken met een laag vetgehalte voor als je op de lijn let én Grieke yoghurt waarmee je de befaamde Griekse tsatziki kunt maken. Voor iedereen wat wils dus.

easiyo4

Maar hoe werkt het dan?
Zelf yoghurt maken is nog nooit zo makkelijk geweest, het enige dat je nodig hebt is de EasiYo, water en een sachet. En een beetje geduld. Wanneer je onderstaand stappenplan volgt kan jouw yoghurt niet mislukken.

1. Meng de inhoud van een sachet EasiYo yoghurt met water in de kleine container en sluit deze goed af.
2. Schud de container zodat het water goed vermengd met de poeder.
3. Schenk kokend water in de yoghurt maker en plaats de container hier in.
4. Sluit de yoghurt maker met de deksel en het poederwater transformeert in 8 tot 12 uur in een liter versgemaakte yoghurt.

Het is dus het makkelijkst om de yoghurt ’s avonds klaar te maken zodat het de hele nacht kan blijven staan. Wel even de yoghurt in de koelkast zetten voordat je het eet!

Nieuwsgierig geworden? De EasiYo yoghurt maker is exclusief verkrijgbaar bij De Tuinen voor € 19,99. De sachets kosten € 2,99 tot 3,79 per stuk (1 liter yoghurt per sachet). Je kunt de EasiYo en de sachets ook online bestellen.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Mijn moeder heeft ook zoiets, werkt wel iets anders en niet met zo’n pakje maar wel: zelfgemaakte yoghurt (wij doen het vaak met sojamelk)! Ik heb het alleen nog nooit geproefd, oeeps haha.

 2. Een yoghurtmachine?! Hoe leuk! Me wants.

 3. Michelle says:

  Oeh leuk idee! Super dat er zo veel smaken zijn en dat het zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige stoffen enzo is!

 4. Super leuk idee! Alleen vind ik het best wel prijzig..

 5. marleen says:

  doe maar maar voor een paar euro minder een natuurlijke biologische yoghurt uit de winkel zonder toevoegingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close