Foodie in Madrid

O Madrid, wát een fijne stad is dat. Ik was er half oktober en ik kan je echt aanraden om een trip richting de zon te boeken als het hier in Nederland kouder, grauwer en regenachtiger begint te worden. Zo net na de zomer is het heerlijk om even een stap terug in de tijd te doen. Want zo voelde het voor mij, we gaan heel even terug naar de zomer. De zon scheen volop, de temperatuur was heerlijk en er was alleen maar lekker eten. Denk aan tapas en pinxos en eigenlijk alles wat daarop lijkt. Zomerser kan het niet toch? Ik laat je hieronder zien wat ik er allemaal heb gegeten en dat is best veel. Want als je met drie vriendinnen een weekend in Madrid bent, dan bestaan de dagen vooral uit ontspannen van terras naar terras hoppen :-)

Vrijdag

De dag begon héél vroeg voor ons. Om kwart over 3 stond ik op en om 4 uur zaten we in de auto richting Schiphol. Ik sliep bij vriendin Mariëlle thuis en at daar nog even een banaan. Honger had ik eigenlijk niet echt maar omdat ik zo uit mijn ritme was, haalde ik op Schiphol nog maar even twee croissants en een verse jus bij La Place. Tijdens het wachten at ik dit op.

Een paar uur later zijn we gearriveerd (het ging allemaal hartstikke snel en soepel) en voordat we het wisten zaten we bij een hele leuke toko te lunchen. Credits voor vriendin Suzanne, want die zocht telkens wat leuke tentjes op. En ja, wat je hier ziet is misschien een vreemde combinatie maar we hebben gewoon besteld waar we zin in hadden. Zodoende at ik toast met avocado spread, yoghurt met granola, aardbeien en banaan en daarbij bestelde ik een wit wijntje. Het was tenslotte feest.

Het volgende terras op een waanzinnig leuk pleintje. Proost! Op het leven.

Niet alleen Sabine en ik zoeken graag de hoogte op wanneer we op vakantie zijn, ook mijn vriendinnen wilden graag een mooi uitzichtpunt opzoeken. Wel met terras natuurlijk en daardoor zaten we met een prachtig uitzicht de eerste tapas te eten. Kroketjes (bitterballen natuurlijk) met ham, patatas bravas en een borrelplank.

We besloten even terug te gaan naar het hotel om te chillen en bij binnenkomst spotte ik de vriezer gevuld met Ben&Jerry’s. We namen er allemaal eentje mee voor op de kamer. Deze met cookie dough blijft geloof ik mijn favoriet (aangezien ik er laatst een opmerking over kreeg zeg ik het maar even; dit is níet gesponsord).

Het hotel heeft een heel leuk dakterras en daar besloten we in de avond nog een drankje te doen.

En gelijk ook maar wat te eten te bestellen. Er stond gewoon een foodtruck op het dakterras en daar werden hele lekkere taco’s klaargemaakt. Ik bestelde er twee; eentje met kip en eentje met rund. Super smaakvol.

Zaterdag

Een nieuwe zomerdag! Met een prima ontbijt in het hotel. Ik at er fruit met yoghurt en muesli. Erbij een croissantje en een kop thee.

Zaterdag zijn we in een hele mooie wijk beland maar voordat we op ontdekkingstocht gingen, besloten we eerst ergens wat te gaan eten want we hadden er al een flinke wandeling op zitten. En hoewel deze toko behoorlijk chaotisch overkwam was het eten er heerlijk. Ik at een salade met gegrilde groenten.

En ik deelde deze cookie (groter dan mijn hoofd) met Suzanne. Want toen ik binnen even de menukaarten ging ophalen spotte ik een vitrine vól met stapels van deze prachtkoeken. Bestelden we natuurlijk gelijk.

En toen ik terugkwam met die menukaarten, zag één van de andere vriendinnen ‘cheesecake’ op de kaart staan. Ja, ook bestellen natuurlijk. Was helaas niet zo lekker als dat we hem hier in Nederland kennen (ik noem ene Sabine Koning).

Op naar de eerste foodhall. De grootste en oudste van Madrid: Mercado de San Miguel. We begonnen met een wijntje/sangria en zijn daarna op zoek gegaan naar wat lekkers.

Al gauw vonden we de Spaanse bitterballen die we zo lekker vinden en bij een ander vonden we lekkere pinxos. Met gegrilde paprika en ansjovis (heel lekker was deze), met kreeft en met omelet en Spaanse ham.

Een empanada met beef.

En daarna nog iets voor onszelf. We hadden namelijk (bijna) allemaal wel iets gezien wat we graag nog wilden proeven. Die rechtsonder was van mij; een stuk brood met steak tartare.

Na iets hartigs was het wel weer tijd voor iets zoets en dat was ook volop te krijgen in deze foodhall. Ik bestelde een Merlitón (een soort gebakje met appel/spijs vulling) en een cookie.

We sloten de dag af bij een heel tof restaurant in een leuke wijk van Madrid. We bestelden wat ons lekker leek en dat was van alles wat. Bao’s, gefrituurde garnalen en parten avocado. Pasteitjes, vis met een salsa en patatas bravas 2.0. Heel lekker gegeten.

Zondag

Zondag alweer. De tijd vloog voorbij. Wederom een lekker ontbijtje met yoghurt en vers fruit en twee mini croissants.

We huurden zondag een fiets en zijn heel Madrid door gefietst. Heel leuk om te doen (ook al zeggen ze dat Madrid niet echt een stad voor fietsers is), en zeker een aanrader. Uiteindelijk hebben we een kop thee gedronken bij een gezellig tentje in een rustige wijk. En er was taart. En dan bestellen we taart. Dit was een ‘cookie-pie’ en hij was minder lekker dan hij eruit ziet.

We fietsten langs een winkel genaamd ‘Taste of America’ en we besloten om even er even binnen te gaan kijken. Ze verkochten er kaneelkauwgom van drie merken dus ik kocht kaneelkauwgom. Van drie merken. Zes pakjes. Ik kan weer even vooruit zullen we maar zeggen ;-)

Foodhall nummer twee! Dit was Mercado de San Ildefonso en deze foodhall met drie verdiepingen is een stuk moderner dan de foodhall waar we zaterdag waren. Compleet anders qua aanbod maar ook heel gezellig (hier wordt eten geserveerd uit verschillende keukens). We hebben onze tafel volgezet met lekkers en hierboven zie je bao’s, de allerbeste kroketjes van het hele weekend en gebakken spek.

We zijn er nog niet; patatas bravas met ham en cheddar.

En hier zie je alles. Ook nog quesedillas met kip en kaas en nacho’s.

En als laatste nog een lekker wijntje op het dakterras van ons hotel.

Zoals je ziet hebben we veel en lekker gegeten. Omdat we voornamelijk van terras naar terras hopten en daar telkens kleine porties eten bestelden, aten we eigenlijk een beetje verspreid over de dag. Een dikke aanrader, Spanje tijdens de koudere maanden in Nederland!

Join the Conversation

  1. Marion says:

    Deze bijdrage heet Foodie in Madrid, maar voor Madrid had er eigenlijk willekeurig welke andere stad kunnen staan. Er worden twee foodhalls genoemd maar verder niet.

    Onze dochter heeft vaker langere tijd in Madrid gestudeerd en gewerkt dus ook wij zijn er vaak geweest en hebben veel favoriete adresjes. Dus ik verheugde me op dit artikel. Er zitten mooie foto’s bij maar ik vind het zo jammer dat je niet de namen van de restaurantjes of van de wijk zelfs maar, hebt genoemd. Eigenlijk heb je er dan niet zo veel aan. Juist van dit blog verwacht ik (en ben ik gewend) dat er concrete tips zijn. Dat is iets anders dan mooie foto’s en de mededeling dat het lekker is. Immers zonder een naam van een restaurant of zelfs maar een wijk, heb je daar niets aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close