Van de bucketlist: verblijven in een privé villa

Het kan bijna niet anders dat je tijdens het bekijken van de Instagramaccounts van the Rich & Famous nooit een keer gedacht heb ‘ah, dat lijkt me nou zó heerlijk – om een keer zoveel geld te hebben dat je alles kunt doen wat je wilt’. Ik heb het al regelmatig gedacht. Nu is het helaas niet zo dat onze portemonnees ineens uit hun voegen barsten van het geld maar wel kregen we van Eliza was Here onlangs een mooie kans: verblijven in een privé villa op een Grieks eiland. Wellicht ben jij iemand die dit al járen doet of wellicht heb je er totaal geen behoefte aan, maar voor mij was het wel een klein bucketlistdingetje hoor. Een eigen huis tot je beschikking hebben met een zwembad mét jacuzzi, een mega slaapkamer met gigantische dubbele inloopdouche… het is niet iets dat wij zelf snel zouden doen hoor dus ja, dat was wel even een ervaring.

Megalithari Villa's

Megalithari Villa's

Megalithari Villa’s

Op uitnodiging van Eliza was Here verbleven we tijdens de herfstvakantie in een villa van Megalithari Villa’s op het Griekse eiland Corfu. Megalithari Villa’s ligt in het noordelijke deel van Corfu en hoewel een supermarkt op slechts 500 meter afstand ligt en het dichtstbijzijnde strand op 2 kilometer, liggen de villa’s wel redelijk in de middle of nowhere. Per voet is eigenlijk niets te bereiken dus je zult altijd met de huurauto (dit zit altijd inbegrepen bij de pakketten die Eliza was Here aanbiedt) op pad moeten.

Megalithari Villa’s ligt tegen een heuvel aan, omgeven door olijfbomen, met uitzicht over de vallei en in de verte kijk je uit over de zee terwijl je ’s avonds getrakteerd wordt op prachtige zonsondergangen.

De zandstranden van Arillas, St. Georges Bay en San Stefanos Beach liggen dichtbij maar eerlijk gezegd hoef je de villa niet te verlaten. Ieder huis beschikt over een eigen privézwembad, voorzien van jacuzzi.

Alle villa’s zijn gelijkvloers en bij de inrichting is rekening gehouden met de traditionele stijl van het eiland: donker hout wordt gecombineerd met wit modern comfort.

Er zijn twee kamertypes te boeken: 3-kamervilla algemeen en 3-kamervilla luxe. Beide kamertypes beschikken over een privézwembad en zijn geschikt voor 2 – 6 personen. Het verschil zit hem vooral in het oppervlakte van de villa’s: de algemene villa’s zijn 75m² groot, de luxe villa’s 90m². Verder liggen de algemene villa’s achter de luxe villa’s waardoor je alsnog een mooi uitzicht over de vallei hebt maar wel nog huisjes voor je hebt, terwijl de luxe villa’s de laatste in de rij zijn en dus niets en niemand meer voor zich hebben liggen. Ook zijn de luxe villa’s iets meer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat het (vrij grote!) ondiepe deel van het zwembad dienst kan doen als kinderbadje. Wij mochten zelf verblijven in een luxe villa.

Houd er tot slot rekening mee dat het vanaf het vliegveld van Corfu een uur rijden is naar de villa’s omdat je de bergen over moet.

De villa’s van Megalithari zijn van april t/m oktober beschikbaar. De eerste prijzen en boekingsmogelijkheden voor aankomend seizoen vind je hier.

 

Megalithari Villa's

Megalithari Villa's

De voordelen van het verblijven in een privé villa

De voordelen rondom het verblijven in zo’n privé villa spreken bijna wel voor zich, maar voor de volledigheid:

 • Je kunt gaan en staan waar je wilt. Dit kan normaal gesproken tijdens vakanties ook wel, maar nu is er niemand waar je rekening mee moet houden. Niet met buren die een kamer verder slapen, niet met andere zwembadgasten, niet met openingstijden van het een of het ander, ideaal!
 • De rust is echt heel erg fijn. Als je even weg wilt uit de hectiek van thuis en even niemand om je heen wilt hebben behalve degene met wie je op vakantie gaat, is zo’n huis echt ideaal.
 • Het is een stuk schoner. Ik ben niet zo smetvrezerig hoor, maar ik vond het toch wel erg lekker om met een baby van 7 maanden in een zwembad te zwemmen waar alleen wij drieën in zwommen.
 • In het verlengde van het eerste punt: niemand kijkt je raar aan als jij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op je zonnebed blijft liggen en verder niets uitvreet. Ook maakt het niemand wat uit of je naakt gaat zwemmen als je daar zin in hebt want hey, je hebt een privé zwembad en ook kun je heerlijk met een glas wijn en een borrelplank in de jacuzzi gaan zitten zonder gestoord te worden.

En de nadelen…

Eerlijk gezegd vond ik niet dat er bijzonder weinig nadelen waren aan het verblijven in een privé villa. Zeker niet omdat wij het aangeboden hebben gekregen natuurlijk en dan vind ik altijd: niet zeuren. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Of mond, sorry paardenliefhebbers. Maar toch:

 • Het kost een paar centen. Verblijven in zo’n villa doe je niet voor een paar tientjes. Sterker nog, voor de week dat wij op Corfu zaten hadden we ook 3 weken op een camping kunnen zitten. Maar goed, dat is waar jij je prioriteiten legt natuurlijk!
 • Het is niet heel gezellig. Tim, Vic en ik hebben ons prima vermaakt met zijn drieën en tijdens deze vakantie wilden we ook juist even ontsnappen aan alle hectiek en drukte van thuis dus dan is het juist fijn dat je even helemaal niemand om je heen hebt. Maar als je een gezelligheidsdier bent en houdt van het ‘campinggevoel’ dan is zo’n privévilla niets voor jou.
 • Je moet overal zelf voor zorgen. Ok, niet overal want ons huis werd iedere dag netjes schoongemaakt, maar omdat wij redelijk in de middle of nowhere zaten moesten we wel zelf koken en zaten we iedere ochtend thuis in het zonnetje te ontbijten. Hangt wel af van de locatie van het huis natuurlijk.

Al met al vond ik een waanzinnige ervaring. Ik geloof dat ik elke dag wel even tegen Tim heb gezegd hoe bizar luxe het allemaal aanvoelde. Dat het van de zotte is dat we een eigen zwembad hadden met jacuzzi en dat het bijna onnatuurlijk voelde dat je met niemand rekening hoefde te houden. Het was voor ons in ieder geval een weekje even helemaal niets, ontspannen en geen gezeur aan ons hoofd. En dat was echt een traktatie. Of we dit ieder jaar zouden doen? Absoluut niet, want dan mis ik toch een beetje de gezelligheid.

Hoe zou jij het vinden om in een privé villa met eigen zwembad te verblijven?

Megalithari Villa's

Megalithari Villa's

Megalithari Villa's

Join the Conversation

 1. Marijke says:

  Waaauw wauw wauw, wat ziet dat er fantastisch uit zeg!

 2. Simone says:

  Eerlijk? Het lijkt me héérlijk! Ik denk dat je in zo’n villa nog minder het gevoel hebt van niets moet, alles mag. Helaas is het inderdaad vrij prijzig! Mijn vriend is militair en vaak weg, daarom zijn zulke vakanties extra fijn: echt even samenzijn. Dus dan heb ik het er wel voor over!

  1. Sabine Author says:

   Dat is zeker waar, het gevoel van vrijheid is enorm. En in jullie situatie kan ik het me helemaal voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close