CITY GUIDE | ROTTERDAM – TO DO

In Rotterdam hoef je je absoluut niet te vervelen. Als je niet aan het eten bent dan is er altijd wel een leuke plek waar je heen kunt gaan, een heerlijk terrasje dat je kunt pakken om te genieten van het uitzicht of een leuke activiteit om te doen.

Shoppen

Uiteraard moet winkelen in dit lijstje worden opgenomen. Rotterdam beschikt naast een heel gezellig stadscentrum met leuke winkels ook over diverse overdekte winkelcentra waar je prima terecht kunt als het een dag wat slechter weer is. Ik noem bijvoorbeeld Rotterdam Alexandrium waar diverse kledingwinkels (waaronder Primark) zijn gevestigd maar waar je ook XXL Stores vindt van bijvoorbeeld Intertoys en Media Markt.

Markthal Rotterdam

Foodhallen

Foodliefhebbers moeten absoluut naar de Markthal. Dit imposante gebouw kun je bijna niet over het hoofd zien en van gekkigheid weet je binnen niet waar je kijken moet. De Markthal is gevuld met talloze leuke foodstands waar je lekkernijen kunt scoren én proeven. Verder vind je er verschillende restaurants, een grote Albert Heijn en een leuke kookwinkel. Mocht je het liever iets minder massaal en toeristisch willen hebben dan is de Fenix Food Factory ook een aanrader.

Euromast

In je hele leven kun je wat ons betreft nooit genoeg uitzichtpunten gezien hebben en in Rotterdam ga je daarvoor uiteraard naar de Euromast. Met mooi weer kun je helemaal tot de top van de mast. Gegarandeerd mooi uitzicht!

Witte de Withstraat

In de Witte de Withstraat vind je naast talloze hippe restaurantjes en barretjes ook veel leuke kleine winkeltjes. Eigenzinnig af en toe, maar wel heel erg leuk om te zien. Kunstliefhebbers kunnen in deze straat ook hun hart ophalen dankzij de vele kunstgalerijen.

Stadstours

Er zijn diverse organisaties die stadstours organiseren door Rotterdam. Verken de stad per voet, op de fiets of ga mee op een Bike & Bites tour, dan sla je twee vliegen in één klap en zie je de stad maar proef je hem ook. Google even naar de mogelijkheden want er zijn teveel organisaties om hier te noemen. Rotterdam heeft trouwens ook Sight Seeing busses, voor als je wel veel wilt zien van de stad maar liever lui dan moe bent.

Centraal station Rotterdam

Rotterdam Centraal Station

Het nog niet zo heel lang geleden geopende Centraal Station van Rotterdam is al een bezienswaardigheid op zich. Het is een imposant gebouw dat van buiten je totaal niet doet denken aan een station. Binnen vind je diverse winkels en horecazaken. Je hoeft er niet veel tijd aan kwijt te zijn, maar je moet het wel even gezien hebben. Veel stadstours starten overigens op het plein voor het Centraal Station.

SS Rotterdam

Het voormalige cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn is niet alleen een unieke plek om te overnachten, ook kun je er als niet-hotelgast tours boeken. Ga met een gids of neem een audiotour en ontdek de stoomkamers, het oude binnenzwembad en het stuurhuis.

Erasmusbrug

Tot slot de Erasmusbrug, samen met de Euromast de bekendste bezienswaardigheid van Rotterdam die tijdens Oud & Nieuw centraal staat vanwege de vuurwerkshow. Overdag is de brug al een parel om te zien maar ’s avonds wordt hij prachtig verlicht en is hij alleen maar mooier. Loop over de brug heen om de grootsheid van Rotterdam te ervaren, geniet van het uitzicht op de kades en bekijk de cruiseschepen (als ze er liggen) van een afstandje.

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. Rotterdam – To know
3. Rotterdam – To stay
4. Rotterdam – To do
5. Rotterdam – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close