TRAVEL GUIDE | JORDANIË

[ezcol_1quarter]

icoon reistijd

Juni ’19

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon km vliegtuig

3.402 km

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon reisduur

4 uur + 31 min.

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

icoon weer

34°C

[/ezcol_1quarter_end]

 

Als je net zo reislustig bent als Sabine en ik, dan staat Jordanië mogelijk al wel op je ‘nog te ontdekken landen-lijstje’. Het is namelijk een land met een mooie cultuur en een prachtige natuur. Iets wat ik nog niet eerder had gezien en meegemaakt en inmiddels kan ik concluderen; ábsoluut de moeite waard. Het is een sprookjesachtig land door de betoverende sterrenhemel die je midden in de woestijn goed kunt zien. Maar het is er ook droog, ruig, rood van het zand en lichtbruin van het gesteente. En er zijn veel, maar dan ook echt veel prachtige uitzichten wat ervoor zorgt dat je niet uitgekeken raakt en dan het eten.. O o het eten.. Het is genieten in Jordanië.

Ik was er begin juni op vakantie, en heb er veel moois gezien maar heb door onze ervaringen ook zoveel tips voor je, dat ik in Jordanië al besloot om er een travel guide van te maken zodat ik alles met jullie kan delen.

[ezcol_1quarter]

icoon praktisch

TO KNOW

Er zijn ontzettend veel dingen die handig zijn om te weten als je naar Jordanië reist en als je er eenmaal bent. Van ‘Jordan pass’ en een auto huren tot aan gesloten restaurants tijdens de ramadan. Ik help je op weg want ik heb een hoop tips voor je verzameld.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon to stay

TO STAY

Wij zijn van hotel naar hotel gehopt dus we hebben er veel gezien. Ik vertel je hier waar je moet zijn en waar je op kunt letten tijdens het boeken, maar ook waar je níet moet zijn want soms is een hotel misschien wel oké, maar de locatie veel minder.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

icoon to see

TO DO

Voordat je naar Jordanië gaat is het handig om alvast een route uit te stippelen zodat je zeker weet dat je de highlights meepakt. Eenmaal daar is er ook nog eens genoeg te doen. Soms ook niet. Goed om te weten waar je rekening mee kunt houden.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

icoon to eat

TO EAT

Ja, het eten in Jordanië is heer-lijk. Er is meer dan humus en je kunt van alles proeven want er zijn veel lokale gerechten en het aanbod is vaak groot. Lees hier wat mijn aanraders zijn wat betreft restaurants, maar ook wat ik je aanraad om te proeven.

Lees meer…

[/ezcol_1quarter_end]

– – –

EERDERE BLOGPOSTS

Op OhMyFoodness is eerder al een blogpost verschenen over Jordanië. Hoewel deze Travel Guide wordt ge-update zodra er iets nieuws te melden is, vind je het wellicht ook leuk om onderstaande post terug te lezen.

– – –

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. Jordanië – To know
3. Jordanië – To stay

4. Jordanië – To do
5. Jordanië – To eat

JORDANIE ST 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close