Lekker plekje: Vakantiepark Kleilutte

Van een ‘bijzonder plekje’ gaan we over naar een bijzonder lekker plekje. Het afgelopen half jaar hebben we jullie hopelijk kunnen inspireren door af en toe bijzondere overnachtingsmogelijkheden aan te kaarten. Zo hebben we aandacht besteed aan een B&B die gevestigd is in een oude stadsmuur, een hutje op een boerderij-erf en schreef ik over de SS Rotterdam. Hoewel het erop lijkt dat we heel misschien wel weer op vakantie naar het buitenland kunnen deze zomer, zullen veel mensen nog hun toevlucht zoeken tot fijne plekken in Nederland. En wij hebben er weer eentje gevonden! Een poosje geleden waren we met vrienden Ken en Annemie en hun twee boys een lang weekend weg in Nederland. We boekten een huis op Vakantiepark Kleilutte, een kleinschalig vakantiepark in hartje Twente. Nu is een vakantiepark wellicht niet heel bijzonder, vandaar dat ik het woordje ‘bijzonder’ even heb weggelaten uit de titel van deze post. Vakantiepark Kleilutte is echter wel een dikke vette aanrader als je op vakantie gaat met (jonge) kinderen. Met een enorme speeltuin, waterspeelplaats, een mini kinderboerderij, skelters die je zo kunt pakken en kindvriendelijke huisjes is dit namelijk echt een hele fijne plek.

Vakantiepark Kleilutte

Vakantiepark Kleilutte

Over het Vakantiepark Kleilutte

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder van Vakantiepark Kleilutte had gehoord voordat we actief op zoek gingen naar een leuke plek voor ons geplande weekendje weg.

Toch bestaat Kleilutte al sinds 1986, het park werd toen overgenomen door de ouders van de huidige eigenaren. In 2011 hebben Vincent & Angelique het park helemaal overgenomen en sindsdien is er veel gebeurd. Er is een groot speelhuis gekomen, twee nieuwe vakantiewoningen, twee Tiny Houses… Ook zijn alle bestaande huizen gerenoveerd en worden de faciliteiten constant aangepast en uitgebreid.

Vincent & Angelique wonen zelf in een prachtig huis bij de receptie en zijn altijd beschikbaar als je vragen of opmerkingen hebt.

Zoals ik al zei ligt Kleilutte in hartje Twente, in het plekje Enter. In de directe omgeving is niet heel veel te doen maar heel eerlijk: je hoeft het kleine vakantiepark eigenlijk niet af want het is van alle gemakken voorzien. Als je op zoek bent naar een plekje waar de kinderen kunnen ravotten en jij lekker kunt ontspannen, dan is dit de place to be.

Vakantiepark Kleilutte

Vakantiepark Kleilutte

Accommodaties

Vakantiepark Kleilutte kenmerkt zich door een aantal groepsaccommodaties, hoewel je met een (klein) gezin ook een van de twee Tiny houses kunt boeken. In totaal vind je 11 vakantiehuizen op het park, variërend in grootte en geschikt voor 2-5 personen (de Tiny Houses) tot een grote groepsaccommodatie voor 26 personen. Alle huizen hebben een eigen tuin, terras, tuinhaard en hangmat. Een aantal huizen zijn tevens voorzien van een sfeervolle veranda of hottub.

Huisje Zeldam
Alle accommodaties zijn comfortabel ingericht en voorzien van meerdere slaapkamers en moderne (keuken)apparatuur. Zelf verbleven we in vakantiehuis Zeldam, een 10-persoons vakantiehuis met 5 slaapkamers en een ruime tuin.

Die ruime tuin was wel een hit trouwens. Doordat de tuin direct aan de speeltuin is gelegen konden we de deuren opengooien en vanuit ons huisje de kinderen in de gaten houden. Echt perféct. De tuin is daarbij semi-omheind en het ligt net ver genoeg van de centrale plek in de speeltuin vandaan waardoor je alsnog optimaal kunt genieten van de rust.

We verbleven met vier volwassenen en vier kinderen in dit huisje en naar mijn idee was dit perfect. Met 5 slaapkamers was er voldoende ruimte en door de aanwezigheid van drie douches en twee toiletten hoefden we eigenlijk nooit op elkaar te wachten.

Ook fijn om te weten wellicht: één van de slaapkamers is gelegen op de begane grond waardoor de accommodatie rolstoel toegankelijk is.

Fijne bijkomstigheid is dat we zelfs de beschikking hadden over Netflix op de televisie. Zo konden we, als het weer even niet zo denderend was of de kids kapot waren gespeeld, ook even lekker de televisie aanzetten zonder dat we afhankelijk waren van de tv-programmering. Vind dat echt een luxe in een vakantiehuisje.

Klein puntje positieve feedback: de hele accommodatie was zeer kindvriendelijk ingericht, er was zelfs gedacht aan een kinderstoel en kinderspeelgoed! Echter was de open trap in de gang beneden niet voorzien van een traphekje. Boven gelukkig wel, maar met twee actieve dreumesen was het af en toe toch opletten dat ze niet gauw de trap op zouden schieten.

Verder: méga comfortabel. We waren het er al gauw over eens dat we hier. heel snel nog een keer terug moeten komen.

Vakantiepark Kleilutte

Vakantiepark Kleilutte

Faciliteiten

Zoals ik al zei is het park echt gericht op kinderen. Zo is er zowel een binnen- als buitenspeelplaats met een water/speelfontein (waanzinnig leuk als het warm is), trampolines, diverse schommels, een sportveld, een pumptrack (súper tof voor kinderen die van het crossen zijn), leeshoek, voetbalkooi… noem het maar op. Onze kinderen keken echt hun ogen uit en waren vrijwel non-stop in de speeltuin te vinden. De speeltuin is lekker overzichtelijk en voor ouders staan er voldoende picknicktafels om aan te zitten.

In het hoogseizoen is er een recreatieprogramma. Kinderen kunnen pony rijden, knutselen, broodjes bakken of een ritje in een kar achter een tractor maken. Wij waren zelf begin april in Kleilutte, toen was hier nog geen sprake van.

Het hele jaar kunnen kinderen de diertjes in de kleine kinderboerderij bezoeken en ten alle tijden zijn er trapskelters en bolderkarren beschikbaar. Die jongens van ons wisten van gekkigheid echt niet wat ze moesten doen. Favoriet waren uiteindelijk de schommels, trampolines, water/speelfontein en de crossbaan. Maar onze dreumesen hebben zich ook goed vermaakt met de kleine glijbaan, trampoline en kinderschommel.

Ik garandeer je: je ziet je kinderen het hele weekend niet.

Wij hebben het echt méga naar ons zin gehad bij Vakantiepark Kleilutte. Sowieso zijn wij zelf wel van de vakantieparken, we hebben het bij Landal ook altijd súper leuk, maar dit kleinschalige was ook wel een hit. Lekker overzichtelijk, de faciliteiten zijn top, de kinderen vonden het er fantastisch… Echt een hele fijne plek om tot rust te komen en je kinderen te zien genieten. We komen dus zeker nog een keer terug, hopelijk met mooi weer zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tuin en de water/speelfontein.

Omdat Nederland als vakantiebestemming dit jaar héél populair is, schat ik de kans klein dat je op Vakantiepark Kleilutte nog een plekje kunt vinden voor deze zomer, maar wellicht heb je in het najaar of voor volgend jaar nog geluk! Meer informatie over de verschillende huizen en alle boekingsmogelijkheden vind je op hun eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close