Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Van alle hartige taarten zijn plaattaarten mijn favoriet om te maken. Met name omdat ze zó simpel zin. Niets geen gedoe met het deeg in een vorm moeten aandrukken, gewoon een kwestie van een vel bladerdeeg uitrollen en deze bekleden met ingrediënten die jij lekker vindt. Perfect toch? Deze vegetarische variant maakte ik met gegrilde groenten en feta, erg lekker om te serveren bij een kom soep of een frisse salade. Je kunt er met zulke taarten voor kiezen om de groenten mooi te draperen, maar inmiddels kennen jullie mij wel goed genoeg om te weten dat ik dat sowieso niet doe. Ik vind, zeker bij plaattaarten, dat eten er altijd wel een beetje rustiek uit mag zien. Voor mij geen netjes neergelegde groenten dus maar lekker verspreid! Uiteraard kun je met de groenten die je gebruikt variëren. Ik gebruikte een mix van paprika, aubergine en courgette maar gebruik vooral wat jij lekker vindt.

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

2.67 van 3 stemmen

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Deze vegetarische plaattaart is gemaakt met gegrilde groenten en feta. Met de groenten kun je naar hartenlust variëren, gebruik vooral wat jij lekker vindt. De groenten hebben een heerlijk zachte textuur die perfect past bij het knapperige van het bladerdeeg en het ziltige van de feta.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen*

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Gegrilde groenten

  • 500 g groentemix naar smaak - in plakken
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie

Plaattaart

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 2 el naturel roomkaas
  • 1 el tomatenpuree
  • feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Spreid de groenten uit over de bakplaat en bestrooi ze met de specerijen. Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en rooster ze in 30 minuten zacht.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg deze op de bakplaat (eventueel een andere dan die je net hebt gebruikt).
  • Kerf met een mes een rand van ongeveer 1cm breed rondom in het bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg straks langs de randen een beetje oppoft.
  • Roer de naturel roomkaas en de tomatenpuree door elkaar en smeer hier de bovenkant van het bladerdeeg mee in. Laat de randen die je zojuist hebt gekerfd vrij.
  • Verdeel de gegrilde groenten over het ingesmeerde deel van het bladerdeeg en bestrooi met peper en zout.
  • Schuif de plaattaart voor 25 minuten in de oven tot het deeg gaar en goudbruin is.
  • Verdeel een hoeveelheid feta naar wens over de plaattaart zodra deze uit de oven komt. Serveer direct.

Notities

*Krik de plaattaart een minuut of tien op in de oven als je hem hebt bewaard in de koelkast.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: feta, gegrilde groenten, hartige taart, plaattaart, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close