Fastfood Friday: New York Cheesecake

Al tijden stond het op mijn lijstje om een goede ‘gebakken cheesecake’ te maken, cheesecake die uit de oven komt dus. Daarnaast wilde ik graag de typische traditionele New York Cheesecake maken voor Fastfood Friday. Omdat ik jullie de afgelopen weken op vrijdag voornamelijk heb opgescheept met avondeten, besloot ik op deze keer over te gaan om de zoete lekkernijen. En toen ook nog eens het kookboek New York – Recepten uit de Big Apple bij mij op de mat belandde met daarin een perfect cheesecake recept, ging ik overstag. Mijn tweede poging ooit om een cheesecake uit de oven te maken en wauw, wat is ‘ie goed gelukt. Vandaag presenteer ik u in Fastfood Friday: de New York Cheesecake.

Wat heb je nodig? (1 taart van 28 cm)

Voor de bodem

 • 350 gram volkoren biscuitjes
 • 40 gram poedersuiker
 • 180 gram gesmolten boter

Voor de vulling

 • 900 gram Monchou
 • 260 gram poedersuiker
 • snufje zout
 • 70 gram bloem
 • sap van 1 citroen
 • 600 ml slagroom (30% vet)
 • 8 eieren (M)
 • 1 theelepel vanille-aroma

1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Verkruimel de biscuitjes samen met de poedersuiker in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter in de magnetron. Voeg de koek en de boter samen en roer tot het goed gemengd is. Schep de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.

2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.

3. Meng voor de vulling van de cheesecake de ingrediënten zoals ze hierboven in volgorde staan genoemd. Klop na ieder ingrediënt goed door zodat je continu een homogene massa hebt voordat je weer een nieuw ingrediënt toevoegt.

4. Giet de cheesecake vulling op de zojuist gebakken bodem en schuif de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.

5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 90°C terwijl je de deur gesloten houdt. Bak de cheesecake vervolgens nog zo’n 50 minuten. Draai na 50 minuten de oven uit en laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten met de deur dicht.

6. Haal na twee uur de cheesecake uit de oven en laat hem afkoelen. Zet de taart vervolgens nog minstens vier uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Ja, deze cheesecake vergt heel wat werk en boven al geduld en ja, dat is ‘ie dubbel en dwars waard. De cheesecake is precies zoals hij moet zijn: lekker zacht en romig maar wel vol van smaak. Mocht je het nodig vinden dan kun je de New York Cheesecake ook nog een beetje pimpen met een klein likje jam, ook bijzonder lekker.

new york cheesecake

new york cheesecake

 

Join the Conversation

 1. Bianca says:

  Hij ziet er perfect uit!

 2. Nuria says:

  Looking tasty!!

 3. MySimplySpecial says:

  Lekker! Ik hou wel van een stukje goede cheesecake!

 4. PSbyDila.com says:

  Ik heb eigenlijk alleen nog maar ongebakken cheesecake gemaakt, deze toch maar een keer proberen!

 5. Maura - YLT says:

  Waaauw wat ziet ‘ie er mooi uit! Op deze manier maak ik heb zelf ook het liefst. Nu wil ik ook een cheesecake maken haha.

 6. Marieke says:

  Ik weet niet of het recept dat ik ken ook een NY cheesecake is, maar die is wel een stuk makkelijker en sneller (ik kan nogal eens lui zijn). Volgens mij is het recept dat ik gebruik van Rudolph van Veen.

 7. Karen says:

  Ik had hem ook al gemaakt nadat ik het kookboek gekocht had en hij is inderdaad erg lekker. De tweede keer heb ik geen volkorenbiscuitjes genomen maar speculaasjes. Dit voegt een lekkere kruidige smaak toe. Morgen probeer ik hem met een bodem van Bastognes.

  1. Sabine Author says:

   Een echte cheesecakefan zo te zien? ;)

   Goede tip met betrekking tot de speculaasjes, die ga ik onthouden. Een bodem van Jodekoeken is overigens ook erg lekker.

 8. Con leche says:

  Dit ziet er erg lekker uit, fijn om eindelijk een recept te hebben dat ook werkt!

  1. Sabine Author says:

   Haha, daar ben ik ook erg blij mee. Dit was ook zeker niet mijn eerste poging ;)

 9. Laura says:

  Wat ziet dit er heerlijk uit! Wel veel werk inderdaad, of eerder geduld, maar het is het volgens mij dubbel en dwars waard!

 10. Hester says:

  Hij ziet er echt zooo lekker uit! Ik ga aan mijn zus vragen of ze deze wil als verjaardagstaart :D

 11. Alicia says:

  Pfff nu heb ik zo’n zin in cheesecake ):
  maar inderdaad veel werk om te maken, en ook best wel prijzig met al die monchou..

  1. Sabine Author says:

   Monchou is inderdaad niet de goedkoopste roomkaas helaas. Maar misschien kun je hem bewaren voor een speciale gelegenheid?

 12. Ziet er geweldig uit! Ik zoek nog een taart voor een verjaardagsfeest om te maken, misschien wordt dit hem wel :)

 13. Yak Man says:

  Hier krijg ik dus echt zo honger van he, haha. Het ziet er echt heel erg lekker uit ♥

 14. gereon de leeuw says:

  Goedemorgen Sabine,

  Je cheesecake ziet er delicious uit. Er zijn namelijk twee zoete Amerikaanse classics waar je mij voor kunt wakker maken. Cheesecake en Key lime pie. Vooral als je de grote stukken die je in de US of A krijgt deelt met je geliefde.
  Ik heb wel een vraagje: waarom classificeer jij deze toch wel bewerkelijke taart onder fastfood?

  Ik wens je een mooie maandag Gereon

  1. Sabine Author says:

   Key Lime Pie wil ik ook nog een keer maken, dank voor de tip!

   En ‘Fast’ is deze cake niet, daar heb je inderdaad gelijk in. Ik heb hem voornamelijk onder Fastfood Friday geschaard omdat het een enorm populair gerecht uit Amerika is en je het vrijwel overal kunt krijgen. In FFFriday wil ik graag bekende gerechten van diverse ketens namaken, vandaar!

 15. Manuela says:

  Heb jijzelf ook jam gebruikt? Of is de bovenkant gewoon iets gekleurd door de oven?

  Groetjes,

  Manuela

  1. Sabine Author says:

   Ik heb geen jam gebruikt voor deze cheesecake. Komt door de oven! :)

 16. Manuela says:

  Ik heb hem gisteren gemaakt, en vanmorgen kwam ik erachter dat die middenin nog zacht is. Heel jammer mijn eerste x cheesecake bakken mislukt. Terwijl ik toch echt stap voor stap je recept heb gevolgd.

 17. Carmen says:

  Hey,

  Deze lijkt me heerlijk alleen vraagje welke monchou gebruik je? de harde variant of de zachte?

  Groetjes Carmen

 18. zaista says:

  Ik heb hem gisteren gemaakt, en vanmorgen kwam ik erachter dat de cheesecake middenin nog zacht is. Wat heb ik eventueel verkeerd gedaan?

 19. Hey Sabine,

  Zelf houd ik ook echt enorm van Cheesecake. Ik ga deze straks proberen, al vind ik de ingrediënten wel prijzig, dus hopelijk lukt hij in één keer.
  Maar aangezien jij er al zoveel hebt gemaakt, kun je mij misschien wat tijd besparen. Welke cheesecake is voor jou echt dé lekkerste Cheesecake? Is dat deze?
  Wil namelijk wel graag een heerlijke cheesecake op tafel zetten, maar het hoeft van mij nu ook weer niet om elke week een andere te proberen.

  Gr. Inge

  1. Sabine Author says:

   Nee, dit is voor mij absoluut niet de lekkerste cheesecake. Die staan toch echt allemaal in mijn boek :) En om geld te besparen: doe de boodschappen bij Lidl!

 20. Marloes says:

  Bijna 7 jaar na t plaatsen..zou de Monchou ook vervangen kunnen worden door roomkaas?Van de Lidl of zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close