Kip met romige preisaus uit de slowcooker

Inmiddels hoef ik jullie niet meer te vertellen hoe dol ik ben op mijn slowcooker. Ik bedoel, hij staat hier minstens eens in de twee weken aan en elke keer als ik ’s avonds het eten eet word ik weer gelukkig. Tim ook trouwens. Altijd als ik hem vertel dat de slowcooker aanstaat lijkt het alsof hij nog net iets meer naar het avondeten uitkijkt. Deze kip met romige preisaus uit de slowcooker blijkt maar weer zo’n gerecht te zijn dat je in 10 minuten voorbereiden klaarzet. Ik werd namelijk gebeld door de kapper of ik wellicht een dag eerder kon komen dan de geplande afspraak. Voor mij betekende dit dat ik binnen 10 minuten in de auto moest zitten maar dat ik de slowcooker nog aan moest zetten voor het avondeten. Oops! Maar uiteindelijk is het me gelukt. Dit receptje is namelijk zó easy (maar smaakvol!) dat je het zelfs ’s ochtends voor je werk nog kunt voorbereiden.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 kippenpoten
 • 2 stengels prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 milliliter kookroom
 • 2 eetlepels maïzena
 • flink wat peper en zout

1. Leg de kippenpoten onderin de pan van de slowcooker.

2. Snijd de prei in ringen en was deze grondig onder de koude kraan. Doe de prei bij de kip in de slowcooker en pers de teentjes knoflook er bovenuit.

3. Schenk de kookroom in de slowcooker en voeg flink wat peper en zout toe.

4. Draai de slowcooker op stand Low en laat de kip 6 uur garen.

5. Haal de kippenpoten uit de slowcooker en maak van de maïzena en een beetje water een papje. Voeg dit toe aan de saus in de slowcooker en roer dit goed door tot het dikker wordt.

6. Doe de kip weer even bij de saus in de pan en laat het gerecht nog 15 minuten doorwarmen.

Kip met romige preisaus uit de slowcooker

Join the Conversation

 1. ellouisa says:

  Lijkt me echt lekker! Maar kan ook in gewone pan toch?

  1. Sabine Author says:

   Jaa, kan heel makkelijk in een normale pan hoor! Of in de oven.

 2. Cheese and Chinese says:

  Laten wij nu net een slowcooker hebben aangeschaft, dus dit recept komt erg goed uit!

 3. Maaike says:

  Dit lijkt me echt heerlijk! Ik heb mede door jou een slowcooker aangeschaft en gebruik hem eigenlijk veel te weinig.. Maar morgen staat dit bij ons op het menu!

 4. Margot says:

  Wat een lekker simpel recept, erg handig!

 5. Laura - Dagelijkse hap says:

  Hiermee zou ik mijn vriend echt hartstikke blij maken! Lijkt me verrukkelijk :D

 6. Birgit says:

  Ik hou erg van prei, maar niet van kippenpoten. Als ik dit zou maken dan zou ik kipfilet gebruiken, en geen slowcooker want die heb ik niet.
  Een klein foutje in je beschrijving: puntje 2: pers de teentjes knoflook (hi)erboven uit (niet er bovenuit).

 7. Nicole says:

  Gaat de room niet schiften als het zo lang kookt? Ik heb net een slowcooker gekocht en in de gebruiksaanwijzing stond dat je room pas een (half) uur voor het eind moet toevoegen, omdat je anders kans hebt dat het gaat schiften. Of valt dat wel mee omdat je kookroom gebruikt?
  We gaan morgen de boeuf stroganoff maken van je blog als eerste recept uit de slowcooker, ben benieuwd :)

  1. Sabine Author says:

   Kookroom schift niet :) Geen slagroom gebruiken! Veel plezier met je slowcooker in ieder geval. Ben heel benieuwd of hij jou net zo bevalt!

 8. Hoi Sabine,
  Wil deze morgen uitproberen in mijn slowcooker. Ik heb er een van 4,7 liter. Is het dan handig om het recept te verdubbelen?
  En wat serveer je er bij?

  1. Sabine Author says:

   Ik zou het recept niet zozeer verdubbelen maar wel wat meer kip toevoegen zodat de pot wat voller is. Wij aten het met rijst, maar pasta of zelfs aardappelen werken ook prima!

 9. Bianca says:

  Uitgeprobeerd in de Slowcooker maar geen favoriet ondanks dat het er heerlijk uitzag. De kip viel uit mekaar waardoor ik eerst nog alle botjes tussen de prei moest uitvissen. Daarna de preisaus apart in een pan nog wat gekruid met kerrie en kipkruiden, peper ed… maar nee niet voor herhaling vatbaar.

 10. Wilma says:

  Ik Denk dat 6 uur op slow wel heel lang is. Het is bij mij nu een brei, moet moeite doen om de botjes eruit te vissen. Smaak vind ik een beetje flauw. Ik heb dmv van mosterd en een beetje sambal het een beetje opgekrikt.
  De smaak is nu prima, maar een volgende keer zet ik de tijd een stuk korter.

 11. Etienne says:

  Ik heb alles gedaan zoals in uw recept maar na 4 uur op slow is alles aan de zijkant aangebrand, wat is er mis met het recept ?????

  1. Sabine Author says:

   Er zit meer dan voldoende vocht in dit gerecht waardoor het aan de zijkanten niet zou mogen aanbranden. Sowieso zou het vrijwel onmogelijk moeten zijn voor een slowcooker om iets aan te laten branden aan de randen. Ligt het niet toevallig aan de slowcooker zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close