Roomijs met zomerfruit

Zelf ijs maken is een leuke bezigheid al wordt wel eens gedacht dat het zonder ijsmachine niet te doen is. Maar niets is minder waar, want met slechts twee basisingrediënten kun je ook zonder ijsmachine heerlijk romig ijs op tafel zetten. En wie niet waagt wie niet wint, dus ik ging zelf aan de slag met het maken van ijs en hiervoor gebruikte ik gecondenseerde melk en slagroom. Inderdaad niet het meest gezonde dessert dat je kunt verzinnen maar ach, zo af en toe moet je jezelf ook wel iets gunnen. Gebruik smaakmakers naar keuze om het ijs geheel naar jouw wens te maken. Ik maakte zelf vanille-ijs met zomerfruit, lekker fris en passend bij het seizoen!

roomijs

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • vers zomerfruit als frambozen, aardbeien en bosbessen

1. Klop de slagroom lobbig en roer hier vervolgens de gecondenseerde melk door.

2. Schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit toe aan het vloeibare mengsel, roer even goed door tot je de vanillespikkels overal ziet.

3. En nu kun je kiezen: of je pureert het zomerfruit zodat je echt een swirl door het ijs heen krijgt, of je voegt gewoon verse stukken fruit aan het ijs toe. Kies voor hetgeen dat jij het lekkerst vindt.

4. Schenk het vloeibare mengsel in een bakje of cakevorm en zet het een paar uur in de vriezer. Haal het ijs vlak van te voren vast uit de vriezer zodat het zacht kan worden.

Serveer het vanille-ijs met zomerfruit met een toef slagroom, een van de lekkerste zelfgemaakte toetjes die je kunt verzinnen!

roomijs

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Oh lekker!

  2. Kayleigh says:

    Oeh dit lijkt me heerlijk! Lekker zoet :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close