Travel Tuesday: 5 populaire foodtrucks in New York

In september 2012 was ik samen met Tim in New York voor een week, op ‘doorreis’ naar Las Vegas en Los Angeles om precies te zijn. Naar mijn idee is dat alweer véél te lang geleden en een paar keer per week denk ik met serieuze heimwee terug aan deze trip. Wanneer je New York in één adem met ‘food’ noemt doet mij dit maar aan één ding denken: Foodtrucks. De zogenoemde eetkraampjes zijn onlosmakelijk verbonden met de Big Apple, je komt ze werkelijk overal tegen. Een onmisbaar onderwerp voor Travel Tuesday wat mij betreft en dus laat ik je vandaag 5 populaire foodtrucks in New York zien.

Calexicostartups.fm
Calexicomadparknews.com

1. Calexico
Liefhebbers van Mexicaans eten kunnen hun ei in New York sowieso wel kwijt, maar een absolute must visit Mexicaanse foodtruck in New York is Calexico. Deze foodtruck is op meerdere locaties in New York te vinden, maar uiteraard kun je bij alle zeven karren terecht voor overheerlijk Mexicaans eten. Burritos en Quesadilla’s domineren het menu en de prijzen zijn erg gunstig. Voor $9 à $10 ontvang je een portie waar je zeker vol van zult zitten. Een absolute hit schijnt de Crack Sauce te zijn die je bij veel gerechten serveert krijgt, een combinatie van Mayonaise met Chipotle. Oef!

Comme ci Comme catiptripsonline.com
Comme ci Comme carefinery29.com

2. Comme Ci Comme Ca
Come Ci Comme Ca is een Marokkaanse foodtruck die je tegenkomt op 36th Street and Broadway. De kar wordt gerund door Chef Samir, een van oorsprong een Marokkaanse man. Bij Comme Ci Comme Ca schijn je de beste couscous in New York te kunnen krijgen, dat is in ieder geval het proberen waard! Het is dan ook één van de meest verkochte gerechten. Het geheim van de bijzondere gerechten ligt volgens chef Samir in het gebruik van de kruiden waarbij sowieso kaneel een grote rol speelt.

Uncle Gussy'sazrihaeatsworld.xanga.com
Uncle Gussy'snewyork.seriouseats.com

3. Uncle Gussy’s
Als je niet uitkijkt kun je wel eens heel gauw in een lange rij komen te staan voor het eten van Uncle Gussy’s. Bij deze foodtruck  kun je voor zeer betaalbare prijzen echt authentieke Griekse gerechten nuttigen. De prijzen variëren van $6 voor een salade tot $15 voor een ‘combo platter’. Zowel de grote als klein trek kan bij Uncle Gussy’s gestild worden. ‘Mom’s Tzatziki’ schijn je geprobeerd te moeten hebben maar uiteraard mag ook de Souvlaki niet overgeslagen worden. Uncle Gussy’s is te vinden tussen Grand Central Station en Central Park op Park Ave & E 51st St.

Wafels & Dingesvimeo.com
Wafels & Dingesforbes.com

4. Wafels & Dinges
De naam van deze foodtruck klinkt hartstikke Hollands vind je niet? Kan ook wel een beetje kloppen want zoals de naam al zegt is Wafels & Dinges namelijk een echte Belgische wafeltruck en een regelrechte hit onder de inwoners van New York. Logisch is het dan ook dat we voor ons heel bekende dingen bij de truck kunnen bestellen. Wat denk je bijvoorbeeld van een wafel met Spekuloos Spread of echte Belgische chocolade? Een tikkeltje anders is dan weer dat je bij Wafels & Dinges ook terecht kunt voor hartige wafels. Wafels met chili con carne bijvoorbeeld of een wafel met pulled pork. Gekke Amerikanen! De truck is onder andere te vinden in Central Park.

Korilla BBQ Truckmightysweet.com
Korilla BBQ Truckslprlookout.com

5. Korilla BBQ Truck
Ik zou eindeloos door kunnen gaan met een lijst van populaire foodtrucks in New York, maar voor vandaag houd ik het bij vijf. Ik heb van de bovenstaande vier al trek gekregen, maar de Korilla BBQ Truck doet er vrolijk nog een schepje bovenop. Op 55th and Broadway worden de New Yorkers namelijk verwend met de lekkerste Koreaanse Grillgerechten. Geen idee wat je je hierbij moet voorstellen? Bij Korilla is het de bedoeling dat je je eigen gerecht samenstelt. Bij Stap 1 kies je ervoor hoe je het gerecht geserveerd wilt hebben: met sla, rijst of in een wrap. Kies je voor rijst dan kun je ook nog het type rijst bepalen (sticky of bacon kimchi fried rice). Stap 3: het kiezen van het eiwitrijke ingrediënt, Ribeye, Spicy Pork, Chicken of Tofu. Stap 4: de kaas. Waar heb je zin in: Monterrey Jack cheese of Salsa Fresca? Tot slot kies je uit de diverse sauzen en groenten die het aanbod van de truck nog kent. En mocht je het nog niet genoeg vinden, je kunt je gerecht ook nog opfleuren met Daikon of Kimchi. Ooh….

Tijdens onze trip naar New York zijn we (voornamelijk vanwege tijdgebrek) niet langs een foodtruck gegaan. Voor een volgende keer weet ik in ieder geval zéker dat ik bij veel foodtrucks mijn eten zal gaan halen.

Wat lijkt jou de lekkerste foodtruck?

Join the Conversation

 1. toetjestafel says:

  Ohhh lekker zeg!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat leuk om te lezen!

 3. Hester says:

  Nu wil ik nog liever naar New York haha! Ziet er allemaal zó lekker uit. Handig artikel voor als je echt gaat!

 4. Sabrina says:

  Gaaf zeg! Ziet er ook heel lekker uit allemaal!

 5. Sharon says:

  Wat leuk! Lijkt me zeker het proberen waard!

 6. Peggy says:

  Ja, lap, weer een aanval van heimwee naar NY ;-) ! We zijn er een paar maanden geleden geweest en die stad heeft toch wel mijn hart gestolen moet ik zeggen.
  Grtjs, Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close