Travel Tuesday, want to visit: Barbados Food & Wine and Rum festival

Iedere foodie zal zich erin herkennen: dankzij een waslijst aan gerechten die ik nog wil maken zijn de weken eigenlijk te kort en zou ik mijn dagen prima kunnen vol maken met drie keer (zeer) uitgebreid eten. Naast mijn ellenlange to-make lijst wordt mijn to-visitlijst ook steeds langer en de bestemmingen lijken ook steeds verder van Nederland af te liggen. Zo wil ik sowieso, en het liefst op zeer korte termijn, heel graag nog eens naar de USA, maar staan ook Australië en Japan zeer hoog op mijn (food)travellijst. Dankzij contacten met een PR-bureau kwam ik laatst meer te weten over het Barbados Food & Wine and Rum festival en oh man… ik moet daarheen!

Barbados

Barbados

Barbados
Barbados is een eiland dat ligt in het Caribisch gebied en dat behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Denk een beetje in de sfeer van Cuba en Haiti: parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Nu heb ik dit soort ansichtkaart-uitzichten al mogen meemaken op een piepklein eiland in Thailand, maar de foto’s van Barbados maken mij spontaan verliefd op het eiland zonder er ook maar een stap op te hebben gezet.

Dankzij het tropische klimaat ligt de gemiddelde temperatuur op Barbados het hele jaar door rond de 26°C. Echter zorgt dit klimaat ook voor overvloedige neerslag, maar gelukkig is dit vooral in het binnenland en vooral van juni tot november (regenseizoen). De stranden daarentegen zijn fantastisch en eigenlijk kom je alleen maar van die picture perfect foto’s tegen die bijna te mooi om waar te zijn. De parelwitte stranden zijn bezaaid met fijn zand, het eiland is omringd door de mooiste koraalriffen en niet te vergeten prachtig helder water, terwijl het binnenland gekenmerkt wordt door heuvelachtige en groene gebieden.

Ook vanwege het aanbod aan eten zou ik maar wat graag willen afreizen naar dit Caribische eiland. Zoals je kunt verwachten voert verse vis de boventoon in de keuken maar zien we ook veel Indiase en Afrikaanse invloeden terug. Een aantal lokale gerechten:

 • Cutters: vlees of vis sandwiches in zout brood gerold
 • Jug-Jug: een mix van polenta, groene erwten en zout vlees
 • Conkies: een mix van polenta, kokosnoot, zoete aardappel, pompoen, rozijnen en kruiden

Leuk weetje: uiteraard zijn op dit eiland de fastfood ketens ook wel vertegenwoordigd, maar het schijnt zo te zijn dat de McDonald’s na een maand haar deuren al kon sluiten en plaats moest maken voor de lokale fastfood keten Chefette. Geen burgers met frieten op het menu van dit restaurant, maar Roti, Grilled Chicken en de Barbadiaanse specialiteit: Flying Fish. Yes please!

Barbados Food & Wine and Rum

Barbados Food & Wine and Rum
Barbados Food & Wine and RumBron foto’s: VisitBarbados Flickr

Food & Wine and Rum festival
Dat de inwoners van Barbados veel waarde hechten aan goed eten blijkt uit het feit dat ze ieder jaar het Food & Wine and Rum festival organiseren. Dit jaar zal het eiland van 20 tot 24 november volledig in het teken staan van de lekkerste gerechten, de mooiste wijnen en niet te vergeten de beste rum. Want ook daar staat het eiland bekend om.

Op diverse locaties verspreid over het hele eiland worden er kookworkshops, wijnproeverijen en rum seminars gegeven. Ook bekende chefkoks zijn goed vertegenwoordigd tijdens het foodfestival. Zo kunnen de bezoekers dit jaar sowieso deelnemen aan workshops van onder andere Tyler Florence (bekende Amerikaanse tv-kok) en Michael Bonacini (restaurant eigenaar, chefkok en jurylid van Masterchef Canada).

Nog niet genoeg overtuigd? Check onderstaande video dan eens…

Oh jongens, zeg nou zelf… hier wil je toch bij zijn? De brandende zon op je huid, heerlijk eten om de hoek, wat opsteken van de diverse kookworkshops om vervolgens ’s avonds nog eens ultiem na te genieten met een wijntje op het strand.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Daar zou ik inderdaad best bij willen zijn!

 2. esmee says:

  Mmmh, lijkt me heerlijk! Maar afrijzen? Verander maar snel in afreizen haha!

  1. Sabine Author says:

   Ik heb dat woord serieus 3x aangepast vanwege de autocorrect op mijn MacBook. Blijkbaar een zeer hardnekkig systeem hierzo haha. Pas het direct even aan, dankjewel. En ik zet de autocorrect uit…

 3. Elsbet | La Vie Pure says:

  Lekker allemaal!

 4. Laura - What about her says:

  Jammie, nu wil ik nog een keer! Ik ben net terug van m’n persreis naar het Crop Over Festival op Barbados. Ook heel tof!

  1. Sabine Author says:

   Oh fantastisch! Het lijkt me echt een geweldig eiland. Ga je er nog over bloggen? Ben heel benieuwd namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close