Travel Tuesday: 5x leuke foodtours

Toen ik in New York op vakantie was wilde ik zo graag een foodtour door Manhattan doen. Foodtours zijn er in Amerika in overvloed en als foodie zijnde kan ik jullie dit alleen maar aanraden. In een paar uur neemt een gids je mee op pad langs de leukste hotspots terwijl je de lekkerste (lokale) producten proeft. Vaak zijn het flinke wandelingen met zere voeten als gevolg, maar iedere meter die je aflegt is het meer dan waard. Omdat Amerika niet het enige land is waar je een foodtour kunt boeken voor tijdens je citytrip, ben ik op zoek gegaan naar een vijftal locaties waar waanzinnig leuke foodtours te boeken zijn. Vandaag in Travel Tuesday dus 5x leuke foodtours.

Greenwich Food Tourbridgeandtunnelclub.com

1. Greenwich Foodtour
Ik begin toch met een foodtour in New York omdat deze stad mijn hart heeft gestolen. Tijdens de Greenwich Foodtour ben je met een groep van maximaal 16 personen en je kunt op iedere dag van de week deelnemen aan de tour. Onder begeleiding van een tourguide bezoek je 7 hotspots waarvan één wat uitgebreider. Uiteraard wordt er ruim voldoende geproefd, bij iedere hotspot die je aandoet krijg je een snack waarvan de grootte varieert. In totaal eet je tijdens de hele tour genoeg als lunch. Extra fijn: met vegetarische wensen kan rekening worden gehouden. Tijdens de Greenwich Foodtour heb je de kans een bezoek te brengen aan onder andere: Murray’s Cheese Shop, Joe’s Pizza, Milk and Cookies Bakery en Rocco’s Pasticceria. Lekker veel variatie dus en veel om te proeven. De Greenwich Foodtour boek je voor $ 52 per persoon.

Hoi An Walking & Cooking Classcitypassguide.com

2. Hoi An Walking & Cooking Class
De Hoi An Walking & Cooking Class vindt plaats in Hoi An, Vietnam. In een groep van maximaal 12 personen ontdek je in 4 – 5 uur niet alleen de culinaire hoogtepunten van Hoi An maar bezoek je ook diverse UNESCO bezienswaardigheden, leer je inkopen te doen op een lokale markt en ga je daarna direct aan de slag met het maken van een traditionele Vietnamese maaltijd met zelf gekochte producten. Hoe leuk is dat! De kosten bedragen zo’n € 35,00 à € 40,00 per persoon.

Marrakech Tajine Cooking Classlawrenceofmorocco.com

3. Marrakech Tajine Cooking Class
Wanneer je je bevindt op een Marokkaanse souk komen de aroma’s, geuren en kleuren al gauw op je af. Reden genoeg om in deze stad (waar ik heel graag nog eens heen wil, al is het alleen maar voor het eten) aan een food tour deel te nemen. In de Marrakech Tajine Cooking Class leer je alles over het koken met een tajine en dus het maken van een traditioneel Marokkaans gerecht, leer je een aantal Arabische woorden zodat je later ook zelfstandig kunt shoppen op de lokale markten en geniet je van een heerlijk (zelfgemaakte!) lunch.  De prijs voor deze food tour ligt om en nabij de € 50,00 per persoon.

Breakfast Tour in Bogotagetyourguide.co.uk

4. Breakfast food tour in Bogota
In de stad Bogota (Colombia) kun je om acht uur ’s ochtends met een groep van maximaal 12 personen starten met een heuse ontbijttour. Tijdens de Breakfast food tour in Bogota ontdek je de ochtendmarkt van Paloquemao, snoep je van diverse Colombiaanse delicatessen en geniet je van een lokaal ontbijtje. De tour duurt in z’n geheel zo’n vier uur en ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee op pad. Per persoon moet je denken aan een prijs van ongeveer vijftig euro.

Amsterdam Food by Foothellomagazine.com

5. Amsterdam Food by Foot
Tot slot een foodtour in ons eigen kikkerlandje die natuurlijk eigenlijk voor toeristen bedoelt is, maar voor jezelf misschien ook wel heel erg leuk is. Tijdens Amsterdam Food by Foot loop je door de smalle straatjes van Amsterdam terwijl de tourguide je de grote lijnen van de Amsterdamse historie vertelt. Snacks die uiteraard niet kunnen ontbreken zijn Gouda kaas, poffertjes en haring. De oudhollandse trekmuur wordt getest en een puntzak friet met mayonaise is ook op zijn plek. Nieuwsgierig geworden naar deze foodtour? Voor € 36,00 per persoon loop je mee.

Tijdens het schrijven van de Travel Tuesday komen de reiskriebels altijd weer bovenzetten. Ik heb altijd zoveel zin om een bepaalde bestemming te bezoeken dat ik het liefst direct de reisgidsen in duik. Bij dit artikel was dit niet minder. Hoewel ik de Amsterdam Food by Foot tour niet zozeer hoef te lopen, geldt dit voor de andere vier tours des te meer. Vooral de Hoi An Walking & Cooking Class en de Marrakech Tajine Cooking Class lijken me geweldig.

Aan welke foodtour zou jij wel eens deel willen nemen?

Join the Conversation

 1. Jildou says:

  Wat leuk. Ik wist helemaal niet datAmsterdam ook z’n toer had.

 2. Oh wat gaaf, wist helemaal niet dat het dit bestond! Lijkt me heel gaaf om eens te doen. Eventjes onthouden!

 3. Con leche says:

  Ik wist helemaal niet dat dit bestond, maar het lijkt me super leuk. Zeker die in Marrakech, Marokko lijkt me sowieso erg mooi!

 4. MySimplySpecial says:

  Wat leuk om een keer te doen op vakantie!

 5. Pleun says:

  Ik heb de kookworkshop iin hoi an (Vietnam) gedaan, dit is zeker een aanrader! Allereerst kwamen we allemaal bij elkaar en dronken we een drankje, toen werden we in groepen van ongeveer 10 personen verdeeld en hiermee gingen we de kleurrijke markt op, we hadden een geweldige rondleider die ons allerlei typische producten uit Vietnam liet zien. Vervolgens gingen we in een bootje en mochten zelf een stukje varen als we dit wilden. Toen kwamen we aan bij een paradijselijke locatie, aan he water en tussen alle mooie bloemen, bomen en planten. Hier kregen we nog een rondleiding in de kruidentuin die hier lag, ook dit was erg interessant, vervolgens kregen we weer een drankje en mochten we gaan koken, je kon dingen opgeven die je niet lekker vond en kreeg zo aangepaste ingrediënten. We kregen een kookboeken met alle recepten, t(die je ook mee naar huis mocht nemen en nu dus alles lekker nogmaals kunt koken). En we gingen aan de slag, we hebben van alles gekookt van een Vietnamese pannenkoek tot een salade tot een stoofpotje. En natuurlijk mochten we alles zelf opeten. Toen we uitgekookt waren konden we nogmaals aanschuiven aan de tafel em kregem we een heerlijke lunch ( verse vis etc.) zeker een aanrader!!!’

 6. Ruurdje says:

  Superleuke manier om tegelijkertijd meer te zien van de stad en daarna te proeven!

 7. Toetjestafel says:

  Aahhh wat leuk!!! Heb weer gelijk zin om op klm een tichet te boeken.. Maar ben net terug dus even wachten… :(

 8. Sarah says:

  Oh Hoi An staat al even op mijn top 2 van bestemmingen die ik wil bezoeken (naast Ijsland, een 3 is er niet). Nu nog maar eens bevestigd hoe interessant het er wel niet is en dat is jouw schuld!

 9. Julie says:

  Ziet er héél erg leuk uit – echt iets dat ik zou doen op reis. Misschien moet ik min volgende trip plannen adhv van jouw lijstje haha ;)? Goede post!

 10. Ellen says:

  Ik ben begin maart in Sofia (Bulgarije) geweest en hier hadden ze ook een foodtour, helemaal gratis!! We zijn naar drie verschillende eettentjes geweest en hebben typisch Bulgaarse hapjes uitgeprobeerd, echt een aanrader!
  In Thailand ook een kookcursus gedaan bij de Thai Farm Cooking School, helemaal heerlijk op het platteland met groenten uit eigen tuin!
  De kookcursus in Marrakech lijkt me ook helemaal super leuk!!

  1. Sabine Author says:

   Wauw, wat tof van die tour in Sofia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close