CITY GUIDE | BRUSSEL – TO EAT

In een grote stad als Brussel is waanzinnig veel te vinden qua leuke eetgelegenheden en er is voor ieder wat wils. Je kunt een avond natuurlijk prima afsluiten met een zak heerlijke Belgische frieten, maar een tof culinair restaurant bezoeken behoort ook zeker tot de mogelijkheden. En alles wat daar tussenin zit natuurlijk. Daarnaast moet je wat mij betreft ook echt een lading chocolade naar binnen werken en een wafel mag ook zeker niet tijdens je bezoek aan deze stad ontbreken.

Oficina

Slaap je in B&B Druum, dan moet je lunchen of dineren bij Oficina. Zit er letterlijk om de hoek en het eten is er eerlijk en gezond. Er wordt namelijk gewerkt met producten van lokale boeren en lelijke groenten die de veiling niet halen, mogen wel naar Oficina. Bestel net zoals ik de Pasta Parmezaan – mocht die nog op de kaart staan – en anders is er genoeg ander lekker soulfood te kiezen.

def 25
DEF e1499417477827
def 29

Humphrey

Oficina is het tweede restaurant van chefkok Yannick Van Aeken – hij was 6 jaar souschef bij het wereldberoemde NOMA in Kopenhagen – en Glen Ramaekers. Hun eerste restaurant is Humphrey: een ander type restaurant waar je je culinaire hart kunt ophalen. Je eet hier bijvoorbeeld garnalen in kokosmelk met mangosalsa, of overheerlijke buikspek saté. Óf een heleboel andere dingen want alles wat je bestelt, deel je met de rest van je gezelschap. Alle gerechten wordt geserveerd in kleinere porties waardoor je de mogelijkheid hebt om zoveel mogelijk te proeven. Een unieke, culinaire avond staat je te wachten.

DEF 5
DEF 4

Victor Bozar Café

Mocht je net als ik de kunstberg van Brussel bezoeken, ga dan zeker lunchen bij het Victor Bozar Café. Een stijlvolle plek waar je net als ik de ‘Healthy & Funky’ Guacamole, tzatziki, houmous, auberginekaviaar met falafel geserveerd kunt krijgen of waar je gewoon lekker een kop koffie drinkt met een goed stuk gebak.

DEF 13

 L’Amour Fou – BURGERTIP

Je kunt bijna wel zeggen dat OMF, OMF niet is als we je geen goed burgerrestaurant weten te tippen. Dus hier komt -ie: L’Amour Fou. Hét restaurant waar ook de Brusselaren naartoe gaan voor de beste burgers. Voor zo’n gemiddeld 15 euro per burger eet je je buik rond en ik hoop dat je dan nog plek hebt voor de Banoffee Pie of de Fondant au Chocolat.

def lamourfou

Peck20

Als je op zoek bent naar dé plek voor een all-day breakfast: ga naar Peck20 of Peck47 (afhankelijk van je locatie: Jordanstraat 20 of Kiekenmarkt 47). Ze serveren hier granola bowls, gezonde smoothies en gepocheerde eieren maar bestel vooral ‘The Drunken Sailor’: een wafel met 2 gepocheerde eieren, gerookte zalm en een heerlijke saus.

peck

De Haus

Ik ben zelf niet zo gek op Gin-Tonic, maar als je dat wel bent dan moet je daarvoor bij De Haus zijn, op de Elsensesteenweg 183. Een insiders tip die ik kreeg toen ik in Brussel was en als ik de foto’s zo zie, dan móet dat een gezellige bar zijn waar je heus ook gewoon een biertje of ander drankje kunt bestellen.

DeHaus

 

Nu heb ik natuurlijk maar een stukje van Brussel gezien, dus als je tips hebt op Food gebied dan zijn ze van harte welkom!

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close