CITY GUIDE | BRUSSEL – België

Apr ’17

170 km

2 uur + 10 min.

14°C

Brussel: hoofdstad van België én die van Europa. Best een wereldstad te noemen dus en eigenlijk niet eens zo ver van ons vandaan. Met maximaal zo’n drie uurtjes reizen zit je ingecheckt in je hotel en wel, te genieten van een pintje op één van de vele gezellige terrassen die deze stad rijk is. Daarbij is Brussel volop in ontwikkeling en zijn ook andere buurten nabij het centrum van de stad zeer de moeite waard om te bezoeken. Zo is de wijk rondom de Hopstraat daar een heel goed voorbeeld van: een plek met een industrieel karakter waar de leukste ‘places to be’ te vinden zijn. Ik sliep er namelijk in een heel tof B&B, en at de heerlijkste pasta op een klein maar zonnig terras. Wat mij betreft is een stad als Brussel een hele fijne bestemming voor als je zin hebt in een stedentrip om de hoek.

TO KNOW

Nu is het niet zo ver reizen naar Brussel maar toch zijn er een aantal dingen goed om te weten als je naar onze zuiderburen afreist. Want waar kun je bijvoorbeeld het beste je auto wegzetten in deze bruisende stad?

Lees meer…

TO STAY

In een grote stad is de keuze reuze, dus welk hotel boek je? Wij hebben in een paar pareltjes van hotels mogen overnachten die we je zeker kunnen aanraden.

Lees meer…

TO DO

Brussel kun je al etend (chocola) en al drinkend (bier) ontdekken, maar er is meer dan dat. Want waar heb je bijvoorbeeld gratis een prachtig uitzicht over de stad?

Lees meer…

TO EAT

Brussel heeft veel te bieden foodwise, maar de leukste tentjes zitten vaak net buiten het centrum dus waar moet je dan zijn voor die lekkere pasta?

Lees meer…

– – –

EERDERE BLOGPOSTS

Op OhMyFoodness zijn eerder al blogposts verschenen over Brussel. Hoewel deze City Guide wordt ge-update zodra er iets nieuws te melden is, vind je het wellicht ook leuk om onderstaande posts terug te lezen.

– – –

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Join the Conversation

  1. Hup België Hup!

  2. Sieglinde says:

    Zo grappig om als Brusselaar dit artikel te lezen :) Kleine correctie: kaaswinkel Catherine zit in de Zuidstraat, achter de Beurs. Echt een geweldige winkel, moeder is intussen hoogbejaard en kwam begin jaren ’60 naar Brussel om een winkel te beginnen. Haar dochter is intussen ook al dik in de 60 en heeft de zaak overgenomen. Piepklein winkeltje, bomvol smaak. In het weekend staan ze tot een eind op straat aan te schuiven! :) Allemaal heel leuke tips voor de rest. Allen hierheen! En liefst zonder auto ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close