CITY GUIDE DUBLIN – TO DO

#spon

In samenwerking met @ierlandtoerisme

Laat ik vooropstellen dat Dublin een stad is waar je echt móet pubben. Er zijn zó ongelofelijk veel pubs en restaurants, het zou zonde zijn als je hier geen bezoekje aan brengt. Daarbij gezegd: ik kan me voorstellen dat je niet per se overdag al in een pub hoeft te zitten. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen om te doen in Dublin! Hierbij een aantal leuke tips.

Food Tour met Fab Food Trails

Een stadstour is wat mij betreft altijd de leukste manier om een stad te leren kennen en wat is er nou leuker dan dit te doen met eten. Een food tour van Fab Food Trails is dan ook zeker aan te raden. Gedurende ongeveer 3 uur word je door een gids mee op sleeptouw genomen en baan je je al etend een weg door de stad. Naast leuke eettentjes ontdekken, leer je ook direct meer over de geschiedenis van de stad.

Boeken kan via hun eigen website.

Trinity Library

The Book of Kells / Trinity College Library

De allermooiste bibliotheek ter wereld vind je in Trinity College in Dublin. Trinity College is een actieve universiteit maar het complex huisvest ook een gewéldige bibliotheek vol oude boeken. Door een kaartje te kopen kun je ook het Book of Kells in levende lijven zien, een boek dat geschreven en geïllustreerd werd rond het jaar 800. Knetter oud dus en heel bijzonder om te zien.

Na een korte expositie loop je door naar Trinity Library en daar komen de Harry Potter vibes op je af. Je kunt er even tot rust komen en de ambiance in je opnemen, maar wij waren er wel redelijk snel doorheen. Als je het gezien hebt, heb je het zeg maar gezien. Maar indrukwekkend is het zonder twijfel en het mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Dublin.

Guinness Storehouse

IMG 4758

Guinness Storehouse

Denk je aan Ierland dan denk je aan Guinness en Dublin is de stad waar Guinness wordt gebrouwen. In de afgelopen jaren heeft Guinness het Guinness Storehouse opgericht, een experience waar je door middel van verschillende exposities de creatie van Guinness ervaart. Het is eigenlijk een hypermodern museum, al is het woordje museum een understatement. Een echte toeristische trekpleister dus op tijd een kaartje kopen is aan te raden.

Tip: Op de derde verdieping kun je een foto van jezelf laten maken en deze printen op een pint Guinness.

Roe & Co

Roe & Co

Naast het Guinness bier staat Ierland ook bekend om haar whiskeys. In Dublin vind je diverse distilleerderijen waaronder die van Jameson. Nu zijn er echter ook een aantal kleinere te vinden, waaronder Roe & Co. En die vonden we zó leuk, dat ‘ie een plekje in deze CITY GUIDE moest krijgen.

Bij Roe & Co kun je een tour boeken en met een gids maak je een wandeling door het hele complex terwijl uitgelegd wordt hoe de whiskey wordt gemaakt. Tijdens de tour ga je aan de slag met het maken van je eigen whiskey-cocktail en na afloop van de tour krijg je een cocktail in de bar. Heel leuk en het neemt ongeveer een uur van je tijd in beslag.

Kilmainham Gaol

Méga baal dat we hier zelf geen tijd voor hadden maar ik wil je op het hart drukken om Kilmainham Gaol te bezoeken als je in Dublin bent. Deze oude gevangenis werd door heel veel van jullie getipt en ik snap helemaal waarom. Kilmainham Gaol is een voormalige gevangenis die opereerde van 1796 tot 1924. Veel Ierse vrijheidsstrijders werden hier gevangengezet en terechtgesteld. Tegenwoordig is het een museum en een populaire plek voor filmopnames. De gevangenis is ontzettend goed bewaard gebleven dus zeker een bezoekje waard.

Powerscourt Townhouse

Winkelen

Een beetje winkelen tijdens een city trip is altijd welkom, toch? Dublin heeft een aantal drukke winkelstraten waarvan Grafton Street de bekendste is. In deze straat vind je de bekende warenhuizen maar in de zijstraten vind je een aantal leuke boetiekjes.

Een andere optie is O’Connell Street, een van de breedste winkelstraten van Europa. Liever overdekt winkelen? Stephen’s Green Shopping Centre en Powerscourt Townhouse Centre zijn dan de plekken waar je moet zijn.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close