CITY GUIDE DUBLIN – TO EAT

#spon

In samenwerking met @ierlandtoerisme

Dublin stikt van de restaurants, barretjes en plekken waar je even snel iets kunt eten. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om een lijstje samen te stellen met plekjes waar je zou moeten eten. Ik raad je aan om Google maps te raadplegen en gewoon op restaurant-icoontjes te klikken. Dikke kans dat het gros van deze restaurants een viersterren plus recensie hebben. Kortom: de plank misslaan is eigenlijk heel lastig. Voel je vrij om als lezer van dit artikel jouw tips in de reacties hieronder achter te laten!

The Green Hen

The Green Hen

The Green vind je in het zuidelijke deel van Dublin, om de hoek van Grafton Street. Het is een Frans-georiënteerd restaurant met veel mooie gerechten op de kaart. Bij mooi weer kun je buiten op het straatterras zitten maar binnen op de begane grond zijn ook leuke plekken te vinden. Wil je wat rustiger dineren dan kun je vragen om een tafeltje op de hogere verdieping. Daar dineer je bij kaarslicht in een kleine, gezellige ruimte.

The Winding Stair

Een ietwat verstopt restaurant is The Winding Stair, gelegen boven de gelijknamige tweedehands boekhandel aan de kade van de Liffey. Het restaurant is verspreid over meerdere verdiepingen en heeft ook een leuk (overdekt) buitenterras. Wat ons betreft kun je de voorgerechten overslaan, maar de hoofdgerechten zijn wel erg lekker. Met name de varkenswang is een topper!

The Pepper Pot

The Pepper Pot

The Pepper Pot is de place to be voor een lekker ontbijtje, snack of lunch. Je vindt het in de Powercourt Townhouse Centre. De tafeltjes zijn gesitueerd op de balustrade van de eerst verdieping van waaruit je een heel leuk uitzicht hebt over de begane grond. Bij The Pepper Pot wordt alles zelfgemaakt en de scones zijn er wáánzinnig.

Three Twenty Ice Cream Lab

Voor ijsjes moet je even langs Three Twenty Ice Cream Lab lopen, hier wordt het ijs namelijk hartstikke vers gemaakt met behulp van stikstof. Hierdoor krijgt het ijs een bijna stroperig textuur. Heel bijzonder en de smaken die ze aanbieden zijn erg lekker. En mocht je nou niet zo van het ijs zijn: ze verkopen er ook warme chocolademelk!

Farrier & Draper

Farrier & Draper

Farrier & Draper is eigenlijk een cocktailbar, maar je kunt er ook bar bites bestellen en zelfs met pizza’s en kleine gerechten dineren. Eigenlijk moet je er vanwege de sfeer gewoon even heen. Ook deze bar is verspreid over drie verdiepingen maar ’s middags gaan er ook tafels en stoelen naar buiten. Het is er wel ontzéttend druk, met name in de avond, dus houd daar rekening mee. Ook even goed om te weten: de muziek staat er erg hard dus wellicht is het niet een lekker plekje om eindeloos te blijven zitten.

Fallon & Byrne

Fallon & Byrne is eigenlijk een supermarkt en een waar foodie walhalla. Je vindt er tientallen bijzondere producten in nóg leukere verpakkingen. In het pand vind je echter ook diverse eetgelegenheden waar je kunt gaan zitten om te proeven van lokale producten.

CITY GUIDE DUBLIN

Leuke pubs

Op het moment dat wij in Dublin waren, moest het nachtleven nog stoppen om 23.30u vanwege COVID. Hierdoor zaten alle pubs keer op keer stámpvol, maar ik wil toch een aantal leuke plekjes aan je tippen. Dit zijn pubs die zeker de moeite waard zijn:

 • The Swan House
 • Peter’s Pub
 • The Hairy Lemon
 • The Stags Head
 • Grogans
 • The Long Hall
 • Neary
 • Temple Bar

Als je op zoek bent naar een pub zonder de drukte, kun je buiten het centrum van Dublin ook genoeg leuke opties vinden.

En verder…

Dan zijn er ook nog een aantal tips die we hebben ontvangen maar waar we zelf echt geen tijd meer voor hadden. Ik neem ze toch nog even voor je op in deze CITY GUIDE:

 • Il Fornail
 • Keogh’s of Trinity Street
 • Bewley’s of Grafton St.
 • Cornucopia
 • No. 27
 • Queen of Tarts
 • Urbanity
 • Wuff

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close