CITY GUIDE | ROTTERDAM – TO KNOW

Omdat Rotterdam in Nederland ligt hoef ik je deze keer niets te vertellen over tijdsverschillen, valuta en visa’s. Wel zijn er een aantal praktische zaken die misschien handig zijn om te weten. Waar kun je bijvoorbeeld het beste je auto kwijt?

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoernetwerk in Rotterdam is tip top in orde. Vrijwel alle vormen van openbaar vervoer vind je in de stad. Zo kun je binnen de stad reizen met de trein, maar ook de metro, tram of bus pakken. Het makkelijkste is om hiervoor een OV-chipkaart te hebben maar mocht je die niet hebben dan zijn er ook tijdelijke RET kaarten te koop die je zelf kunt opladen. Deze zijn te koop bij RET servicewinkels en bij Rotterdam Tourist Information (Coolsingel en CS).

Parkeren

Rotterdam beschikt over 15 P+R locaties waar je overal gratis kunt parkeren als je vervolgens verder reist met het openbaar vervoer. Verder vind je vrijwel overal overdekte parkeergarages en heb je ook de mogelijkheid om op straat te parkeren. Parkeren op straat kan door contant of met pin te betalen bij de betaalautomaten of je gebruikt een parkeerapp en registreert je kenteken. Op deze website vind je alle parkeermogelijkheden in Rotterdam en eventuele parkeeraanbiedingen.

Rotterdam Tourist App

Niets is zo handig als een app bij de hand hebben als je in een stad bent waar je niet zo bekend bent vind ik. De Rotterdam Tourist app zet alle must do’s voor je op een rijtje en dient tevens ook als routeplanner, beschikt over een overzicht van wifi-spots in de buurt en brengt je op de hoogte van leuke evenementen. De app is offline te gebruiken en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Rotterdam Welcome Card

De Rotterdam Welcome Card is een stadspas waarmee je 25% korting ontvangt bij 50 attracties, musea, restaurants en uitgaansgelegenheden. Bovendien reis je ook nog eens 1, 2 of 3 aaneengesloten dagen onbeperkt met de bus, tram of metro van stadsvervoerder RET. Met de Rotterdam Welcome Card bespaar je in no-time een hoop geld en als je van plan bent veel met het openbaar vervoer te reizen haal je hem er al snel uit. De kosten voor de Rotterdam Welcome Card bedragen:

  • €12,- voor 1 dag
  • €17,- voor 2 dagen
  • €21,- voor 3 dagen

De pas is bij verschillende verkooppunten te koop en sowieso bij de Rotterdam Tourism Information desks.

Meer informatie over Rotterdam kun je vinden op de website Rotterdam.info.

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. Rotterdam – To know
3. Rotterdam – To stay
4. Rotterdam – To do
5. Rotterdam – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close