CITY GUIDE | ROTTERDAM – TO EAT

Bij deze zou ik Rotterdam graag willen bombarderen tot ‘culinaire hoofdstad van Nederland’. Zijn jullie daar ok mee? In Rotterdam kun je namelijk lekker eten. Héél veel lekker eten. Op heel veel verschillende plekken ook. Voor Rotterdam zou ik rustig een FOODGUIDE kunnen ontwikkelen, want eerlijk: je zou prima een week in deze stad kunnen verblijven en iedere maaltijd ergens anders kunnen nuttigen. In Rotterdam vind je alles. Van ambachtelijke, huisgemaakte frieten tot Hawaiiaanse pokébowls en van bruine kroegen tot hipster caféetjes. De lijst van must eat food hotspots in Rotterdam is eindeloos maar wij delen alvast onze favorieten met jullie.

Picknick

Super leuk en hip ontbijttentje waar vooral de Açaibowl verrukkelijk is. Oja en de pot met huisgemaakte granola die op tafel staat als je mazzel hebt.

Sajoer

Voor als je toe bent aan een gezond shotje of een reep voor onderweg.

Baker's Dough

Baker’s Dough

Voor een échte guilty pleasure ga je naar Baker’s Dough: huisgemaakte bollen koekdeeg met verschillende toppings. Tip: neem er een bolletje ijs bij.

Mangiare

Italiaans zaakje waar je iedere dag kunt lunchen met verse Italiaanse broodjes, antipasti’s of pasta. Ook om mee te nemen als je haast hebt.

Bokaal

Heerlijk plekje aan de Pannekoekstraat. Vooral in de warme maanden is het hier heerlijk om een drankje op het terras te doen, maar ook binnen is het fijn vertoeven.

Pokébowl

Super simpel tentje, niet echt een stekje om te eten maar wel als je even gauw iets te eten wilt halen. Verschillende Pokébowls met uiteraard veel vis, maar ook met vlees en vegetarisch. Of je stelt ‘m zelf helemaal samen, kan ook.

Frietboutique

Frietboutique

Echt lekkere frieten en de allerlekkerste kroketten (met Rendang bijvoorbeeld, JUM!). Hier wordt de friet nog lekker ouderwets in een puntzak geserveerd, zalig. Ook serveren ze bij Frietboutique bijzondere specials. Friet met chocolade bijvoorbeeld, lekker!

Jamie’s Italian

Heeft geen woorden meer nodig toch? Je vindt de Rotterdamse vestiging in de Markthal.

Hangar 85

Hangar 85

Hangar 85

Hippe plek met prachtige gerechten nabij het centrum en de Markthal. Mooi industrieel interieur maar ook heel gezellig.

Lof der zoetheid

Geweldige plek voor heerlijke huisgemaakte taartjes, een uitgebreid ontbijt of high tea.

Bazar

De allerlekkerste schotels uit het Midden Oosten eet je bij restaurant Bazar. Je zou er alleen al naar binnen moeten voor de kleurrijke lantaarns en tafeltjes.

Hotel New York

Het hotel beschikt over twee restaurants: eentje boven en ‘New York Basement’ in de kelder. Ga naar het restaurant boven als je komt voor seafood of lekker wilt borrelen. Beneden zit je iets exclusiever, drink je cocktails en eet je specialiteiten van de houtskoolgrill.

FG Foodlabs

Onze Nederlandse Heston Blumenthal François Geurds laat in restaurant FG Foodlabs zijn culinaire hoogstandjes zien. Naar dit restaurant ga je voor de ervaring, niet voor een snelle hap.

Omdat wij ook maar mensen zijn en niet overal kunnen eten, maken we ook gretig gebruik van jullie tips. OMF-lezers tipten de volgende hotspots ook nog:

  • Biergarten: buitenbar met uitgebreide (speciaal)bierkaart en diverse gerechten van de barbecue.
  • Annabel: poppodium, tevens café en restaurant met enorm terras tegenover Rotterdam Centraal.
  • Pierre: brasserie met Franse menukaart met onder andere: escargots, boeuf bourgignon en ganzenpaté.
  • La Pizza: pizza’s uit op hout gestookte steenovens.
  • Pix: Pincho’s, Spaans bier en Sangria.
  • Proeflokaal Reijngoud: biercafé met groot terras, 16 bieren van de tap en meer dan 100 bieren uit de fles.
  • Roots: restaurant van het Hilton, uitgebreid lunchmenu – niet alleen voor een snelle hap tussen de middag.

INHOUDSOPGAVE CITYGUIDE

1. Inleiding
2. Rotterdam – To know
3. Rotterdam – To stay
4. Rotterdam – To do
5. Rotterdam – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close