Op de planning: Noord-Ierland!

September (en oktober trouwens ook) zijn maanden die gereserveerd zijn voor persreizen. Althans, zo lijkt het. Tot nu toe zijn deze maanden namelijk altijd het drukst geweest met uitnodigingen, aanvragen, en trips. Totáál niet erg als je het mij vraagt. Je stapt zo hup na de zomervakantie (weer) het vliegtuig in om toffe bestemmingen te bezoeken. Wat een luxe. Morgen is het tijd voor het derde land dat ik in september bezoek, ik vlieg namelijk naar Ierland! Noord-Ierland om precies te zijn, ik kreeg afgelopen week een standje omdat Belfast niet echt Ierland zou zijn. Sorry, ik had geen idee. Tot nu toe ben ik nog niet in Ierland geweest en ik ben onwijs benieuwd. Maar echt. Ik ga op Bread & Baking trip en het kwam voor mij als een verassing dat Ierland blijkbaar zo culinair onderlegd is. Bovenaan mijn programma prijkt ook het Hans Sloane Chocolate Festival. Oooooke! Een bult aan chocolade dus deze week. Een paar weken geleden deelde ik met jullie een artikel over persreizen en hoe dat nou precies in z’n werk gaat, dus het lijkt me leuk om nu een keertje vóór aanvang van een perstrip mijn programma met jullie te delen. Dan hebben we een beetje voorpret met z’n allen.

Donderdag 22 september 2016

13.15 uur: aankomst op het vliegveld van Belfast, vertrek naar het Ten Square W Hotel.

18.00 uur, James Street Cookery School: traditionele Noord-Ierse broodbak workshop en diner waarbij we alles leren over de technieken en tradities die komen kijken bij het maken van Noord Iers brood en waarom dat brood zo goed smaakt.

giants_causeway

Vrijdag 23 september 2016

07.45 uur: vertrek uit het hotel, roadtrip langs de Causeway Coastal Route, een van de mooiste kustroutes ter wereld.

10.30 uur: bezoek aan de Giant’s Causeway, een bijzondere rotsformatie aan de noordoostkust van Noord-Ierland welke meer dan 60 miljoen jaar geleden is gevormd toen gesmolten lava in contact kwam met water.

11.45 uur, Ursa Minor: zuurdesembrood-workshop op traditionele wijze met organische ingrediënten.

13.30 uur: lunch bij Ursa Minor Café in Bellycastle.

17.45 uur: les in chocolade en workshop chocolade maken met CoCouture.

20.00 uur: diner bij Howards Street

st_george_market

Zaterdag 24 september 2016

09.00 uur: stadstour door Belfast met een bezoek aan de St. George Market, de zaterdagmarkt niet is gespecialiseerd in lokale en wereldwijde producten. Er wordt ook live muziek gespeeld tijdens de markt.

11.00 uur: vertrek naar het Hans Sloane Chocolate Festival met onderweg een stop bij de Inns Market, wederom een markt met vooral lokale, seizoensgebonden en handgemaakte producten.

12.30 uur: Bezoek aan het Hans Sloane Chocolate Festival, ter ere van één van Noord-Ierlands meest beroemde legendes Hans Sloane. Hij bedacht en ontwikkelde de melkchocoladereep.

19.30 uur: Diner bij Brunels W.

daarna: Overnachting in Slieve Donard Resort & Spa in Newcastle.

slieve_donard_resort_and_spa

Zondag 25 september 2016

09.00 – 17.30 uur: Foodtour! Afgetrapt met een broodbak en ‘sweet treats’ demonstratie, gevolgd door een ontbijt. Daarna: bezoekjes aan diverse eet- en drankproducenten en proeverijen van ciders, bier en gins (niet voor mij dus, haha), kaas, seafood en nog veel meer.

19.30 uur: Diner bij Mourne Seafood Bar

Maandag 26 september 2016

06.30 uur: Transfer naar het vliegveld van Belfast, vlucht naar Amsterdam.

Zo, dat was ‘em. Ho-ly shit wat gaat dit een waanzinnig lekkere reis worden. Al die chocolade en al dat brood! Volgens mij moet ik bij terugkomst in Nederland op rantsoen, ik kom vast een paar kilo zwaarder terug haha. Ook ben ik blij dat ik niet alleen met handbagage hoef te reizen, ik wil sowieso iets lekkers meenemen van die lokale markten.

Het zijn volle dagen tijdens deze trip, maar met zóveel eten, zoveel gezelligheid en zoveel lekkers moet dat helemaal geen probleem zijn. Overigens ben ik de enige blogger en Nederlandse die mee gaat op deze reis. Ik word vergezeld door vier journalisten uit België, Duitsland, Groot-Britannië en Frankrijk.

Ik ben nog aan het twijfelen of ik tijdens deze trip ga vloggen, wellicht is dat wel erg leuk. Juist omdat we zóveel verschillende dingen gaan doen. Aan de andere kant lijkt het me ook wel heel erg leuk om de kookworkshops die ik ga volgen ook uit te werken voor OMF, zodat jullie thuis bijvoorbeeld ook aan de slag kunnen met het maken van Noord Iers brood. Ik kijk het nog even aan.

Aankomende zondag krijg je in OMF’s Eetoverzicht alvast een kleine sneak peek van de diners op donderdag, vrijdag en zaterdag. Mocht je me tijdens de reis willen volgen, volg me dan op Instagram. Daar zal ik vast, onder andere met Instagram Stories, actief zijn. En ja, uiteráárd komt er naderhand een Foodie in Noord-Ierland. Woohoo!

Join the Conversation

 1. Oh wat een leuke trip heb je in het vooruitzicht, super!

  Persoonlijk zou ik het leuk vinden als je wat van de dingen die je daar “leert” of eet zou uitwerken in recepten voor je blog.

  NB heb net op je gestemd bij de food bloggers award voor leukste blog en leukste blog kookboek.

  1. Sabine Author says:

   Wat lief, dankjewel!

 2. Margot says:

  Dat klinkt goed, veel plezier!

 3. Marita says:

  Ik heb een rondreis door Ierland gedaan, helaas niet naar Noord Ierland.
  Ierland is echt super mooi, ook als het regent ;).
  Heerlijke verse zalm en dat zalige soda bread. Geniet ervan!

 4. Daniëlle says:

  Dit klinkt als een erg leuke reis met leuke activiteiten!
  Veel plezier, ben benieuwd hoe je het hebt!

 5. Catho says:

  Wauw wat een heerlijke planning staat er daar op je te wachten!
  Ik vind vlogs kijken zelf altijd suuuuperleuk omdat filmpjes toch nog nét iets meer het gevoel geven van er echt bij te zijn zodat we dit reisje ook een beetje kunnen meebeleven met jou:)
  En bovendien vind ik ook dat je het echt heel erg leuk doet in filmpjes!

 6. Marleen says:

  Klinkt als een heeeerlijke reis – letterlijk en figuurlijk. Als je gaat vloggen lijkt me dat dus superleuk!

 7. Nicole says:

  Wat tof dat je het programma met ons deelt! Vind dit soort kijkjes achter de schermen echt heel leuk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close