10x restaurants met een waanzinnig uitzicht

Hoewel het eten in een restaurant bij mij prioriteit nummer een is, vind ik het wel heerlijk om ergens te kunnen zitten waar je kunt genieten van de omgeving. Van het uitzicht, van de ambiance.. Voor Travel Tuesday ben ik op zoek gegaan naar 10 restaurants met een waanzinnig uitzicht, van die restaurants waar je alleen al naartoe wilt gaan vanwege de omgeving en niet zozeer vanwege het eten. In geen van de restaurants ben ik geweest, maar ik weet wel dat ze stuk voor stuk op mijn bucketlist staan. Hoe gaaf zou het zijn om bij een van de onderstaande restaurants te kunnen neerstrijken?

Asiate-NY1. Asiate – New York
Zit in het Mandarin Oriental Hotel en biedt een prachtig uitzicht over Central Park.

Il Pirata-IT2. Il Pirata – Praiano, Italië
Via een slingerend paadje kom je terecht bij dit restaurant waar je vervolgens zowel binnen als op het terras kunt zitten. Vanaf het terras kijk je uit op de kustlijn van Amalfi.

Ambrosia-Santorini3. Ambrosia – Santorini, Griekenland
Eén van de meest rustige terrassen op het Griekse eiland dat is gebouwd tegen een klif. Het zorgt voor een prachtig uitzicht over de Caldera en is een geliefde plek voor bruiloften.

Le Jules Verne-Parijs4. Le Jules Verne – Parijs
Restaurant van Alain Ducasse dat gevestigd is in de Eiffeltoren. Heeft geen uitleg meer nodig toch? Een uitgebreid diner hier kost je zo € 650 voor twee personen.

Baan Rim Pa-Phuket5. Baan Rim Pa – Phuket – Thailand
Alles richting het zuiden van Thailand is mooi als je het mij vraagt, zeker als je er dan ook nog eens heerlijk bij kunt dineren. Bij het Baan Rim Pa restaurant kijk je uit op de Adamanse zee.

Felix-HongKong6. Felix – Hong Kong, China
Restaurant Felix is te vinden op de 28e verdieping van The Peninsula in Hong Kong, een poepchique hotel waar je de hoofdprijs betaalt. Daar krijg je dan wel een fantastisch uitzicht over de stad voor terug.

Sierra Mar - Big Sur7. Post Ranch In – Big Sur, California
Alles is mooi aan de westkust van Amerika, zo ook de Post Ranch Inn aan de Big Sur kust. Op de weg van San Francisco naar Los Angeles kun je stoppen voor een diner bij dit restaurant.

Sushisamba-Londen8. Sushisamba – Londen
Een unieke mix van de Japanse en Braziliaanse keuken in restaurant Sushisamba in Londen. Naast het fenomenale uitzicht is ook het restaurant van binnen zelf prachtig om te zien.

Sunset Mona Lisa-Mexico9. Sunset Da Mona Lisa – Cabo San Lucas, Mexico
Ondanks de foute naam van dit restaurant zou ik er maar wat graag willen plaatsnemen. Het uitzicht ziet er bijna nep uit, vind je niet?

Hotel Edelwiss-Zwitserland10. Hotel Edelweiss – Mürren, Zwitserland
En tot slot een restaurant dat niet zover weg is: Hotel Edelweiss. Met een prachtig uitzicht over de Zwitserse bergen is dit restaurant zeker een bezoekje waard tijdens een fijne wintersportvakantie.

Eerlijk, tijdens mijn zoektocht naar restaurants met een waanzinnig uitzicht kwam ik nog veel meer restaurants tegen die een nominatie in deze lijst verdienen, er bestaan zo ontzettend veel parels op de wereld. Het liefst zou ik ze allemaal bezoeken maar als ik er ook maar een zou mogen afstrepen van de lijst ben ik gelukkig. Sponsorgelden mogen gestuurd worden naar…

Waar zou jij nog echt eens willen eten?

Join the Conversation

 1. saracurl says:

  Wauw, nummer 2 en 9 zijn toch echt mijn favorites van dit lijstje!

 2. betty says:

  4, 6 en 7 staan ook op mijn lijstje. Big Sur kom ik van de zomer langs, en dan ga ik daar zeker eten met een uitzicht! :-)

 3. Tessa | Stylish Strangers says:

  Wauw super gaaf! Lijkt me echt zo tof om die restaurants een keer te bezoeken!

 4. Elize says:

  Wat een fijn lijstje! Precies wat je zegt, zoveel parels op de wereld. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je zelf de schoonheid ook ziet!

 5. Amanda says:

  Aahh super.. hadden we maar al het geld van de wereld haha!

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een mooie locaties allemaal!

 7. Sabrina says:

  Wat een gaaf overzicht! Ziet er niet verkeerd uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close