OMF’s Studentenkeuken: Witte chocoladepretzels

Hoewel ik in OMF’s Studentenkeuken voornamelijk recepten deel met betrekking tot het ontbijt, de lunch of het avondeten, houden studenten natuurlijk ook wel van een feestje. En omdat ik me kan voorstellen dat je niet altijd wilt aankomen met bittergarnituur of andere standaard snacks, heb ik vandaag een leuke snacktip voor jullie in petto. Deze witte chocoladepretzels hebben eigenlijk niet zoveel uitleg nodig en je hebt er in feite maar twee ingrediënten voor nodig (drie als je ze net als ik gaat decoreren). Het resultaat is echter reuze, zowel qua uiterlijk als qua smaak wat chocolade met zout is echt de bom. Weten hoe je ze moet maken? Kijk mee.

Wat heb je nodig 

 • Gezouten pretzels
 • Witte chocolade
 • decoratie

1. Zorg ervoor dat de pretzels zoveel mogelijk heel zijn en dat ze zijn voorzien van grove zoutkorrels. Dit ziet er niet alleen het leukst uit, het smaakt ook het best.

2. Smelt de witte chocolade au bain-marie, de hoeveelheid chocolade is afhankelijk van het aantal pretzels dat je hebt. Bekleed ondertussen een bord met een stukje bakpapier.

3. Dip de pretzels een voor een in de witte chocolade en zorg ervoor dat ze rondom bedekt zijn. Laat de overtollige chocolade van de pretzels aflopen en leg ze vervolgens op het bakpapier.

4. Bestrooi de pretzels naar wens met sprinkles, hagelslag, nootjes of iets anders en leg ze vervolgens in de koelkast tot de chocolade volledig gestold is.

witte chocoladepretzels

Join the Conversation

 1. Judith says:

  Noms noms noms! Die staat op mijn to cook lijstje!

 2. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er leuk uit!

 3. Wat ziet dat er gezellig uit, en lekker! Yummie :)

 4. Priscilla says:

  Oeeeh, dit ziet er superleuk en lekker uit. Dit ga ik op m’n lijstje zetten om te maken.

 5. Liddie says:

  Hoe simpel en lekker is dit! Je bent hier zo mee klaar, hoe handig! :)

 6. Mirte says:

  Oh my, pretzels met chocolade zijn zo lekker. Denk dat ik weet wat ik als paassnack ga maken. Met paaskleurige sprinkles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close