Sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade

Lang, héél lang heeft een sandwichtaart op mijn to-make lijstje gestaan. De afgelopen jaren nam ik me steeds voor om zo’n cake te maken voor Pasen, maar iedere keer had ik wel een reden waarom ik het niet deed. En toen kwam Tim laatst thuis en zei ‘ie: “weet je wat ik nou in de supermarkt zag? Sandwichbrood! Gewoon van die lange plakken wit brood zonder korst, hoe handig”. En tja, toen moest ik wel vond ik. Dat was namelijk preciés hetgeen waar ik naar op zoek was. Geen gedoe met vierkante plakjes casinobrood, geen gezeur met het wegsnijden van broodkorstjes maar gewoon hoppa: smeren maar. En zie hier het resultaat: een waanzinnig leuke (en lekkere!) sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade.

Dat Sandwichbrood vond ik trouwens bij de World of food hier in Apeldoorn, een supermarkt van de Dekamarkt. Jumbo schijnt het ook te verkopen. Mocht je beide supermarkten nou niet in de buurt hebben of simpelweg het sandwichbrood niet kunnen vinden, dan zou je alsnog wit (of bruin!) casinobrood voor dit recept kunnen gebruiken hè. Je zult dan 10 sneetjes brood nodig hebben. Deze ontdoe je van alle korsten. Van die korstjes kun je dan weer croutons maken natuurlijk.

Hoewel het eindresultaat van deze sandwichtaart er spectaculair uitziet, hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je hebt er ook geen cakeblik of iets voor nodig, het is gewoon een kwestie van de lagen brood op elkaar stapelen en de buitenkant helemaal insmeren met een dun laagje roomkaas zodat alles mooi samen blijft. En oja: kies vooral ingrediënten die jij lekker vindt hè!

Het brood of de taart viel hier in ieder geval enórm in de smaak, heerlijk was het. En ik weet zeker dat het een showstopper is op de paastafel.

Sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade

Sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade

Sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade

3.34 van 3 stemmen

Sandwichtaart met gerookte zalm & eiersalade

Een echte showstopper, dat is deze sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade absoluut. Is het nou een taart of een brood? Ik weet zeker dat iedereen aan de paastafel het als een leuke verrassing ziet.
Porties8 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren een halve dag

Ingrediënten

  • 5 plakken sandwichbrood (of 10 witte casino boterhammen zonder korst)
  • 150 g kruidenkaas
  • 1 handje veldsla
  • 150 g eiersalade
  • 150 g gerookte zalm
  • 4 lange repen komkommer
  • 100 g naturel roomkaas
  • 10 g verse dille - fijngehakt
  • 10 g verse bieslook - fijngehakt
  • fijngemalen peper

Toppings:

  • 50 g gerookte zalm - opgerold
  • 6 repen komkommer - opgerold
  • 1 gekookt ei - in partjes
  • veldsla
  • verse dille
  • zwarte peper

Instructies

  • Verdeel de verschillende toppings over de plakken sandwichbrood. Dit waren mijn toppings:
    1. kruidenkaas + veldsla
    2. eiersalade
    3. gerookte zalm + dille
    4. kruidenkaas + komkommer
    De laatste plak sandwichbrood blijft kaal.
  • Stapel alle plakken sandwichbrood op elkaar.
  • Roer de naturel roomkaas goed los zodat deze smeerbaar wordt. Smeer vervolgens de hele buitenkant van de stapel belegde broodplakken in met roomkaas. Zorg voor een dunne laag, precies genoeg zodat de hele broodcake is ingesmeerd.
  • Meng de verse dille en bieslook en plak deze tegen de lange zijkanten van de sandwichtaart aan.
  • Decoreer de bovenkant van de sandwichtaart met gerookte zalmrolletjes, komkommerrolletjes, veldsla, verse dille, partjes ei en gemalen peper.
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood, eiersalade, gerookte zalm, hartig ontbijt, ontbijt, paasontbijt, paastaart, pasen, sandwichtaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade

Join the Conversation

  1. Marinke says:

    Wat een mooi en orgineel idee! Ik zocht nog iets voor de familie paasluch wat leuk, lekker en toch niet teveel werk is.. deze gaat het worden. Bedankt!

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close