Sandwichtaart met gerookte zalm & eiersalade
Een echte showstopper, dat is deze sandwichtaart met gerookte zalm en eiersalade absoluut. Is het nou een taart of een brood? Ik weet zeker dat iedereen aan de paastafel het als een leuke verrassing ziet.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood, eiersalade, gerookte zalm, hartig ontbijt, ontbijt, paasontbijt, paastaart, pasen, sandwichtaart
Servings: 8 personen
- 5 plakken sandwichbrood (of 10 witte casino boterhammen zonder korst)
- 150 g kruidenkaas
- 1 handje veldsla
- 150 g eiersalade
- 150 g gerookte zalm
- 4 lange repen komkommer
- 100 g naturel roomkaas
- 10 g verse dille - fijngehakt
- 10 g verse bieslook - fijngehakt
- fijngemalen peper
Toppings:
- 50 g gerookte zalm - opgerold
- 6 repen komkommer - opgerold
- 1 gekookt ei - in partjes
- veldsla
- verse dille
- zwarte peper
Verdeel de verschillende toppings over de plakken sandwichbrood. Dit waren mijn toppings:1. kruidenkaas + veldsla2. eiersalade3. gerookte zalm + dille4. kruidenkaas + komkommerDe laatste plak sandwichbrood blijft kaal. Stapel alle plakken sandwichbrood op elkaar.
Roer de naturel roomkaas goed los zodat deze smeerbaar wordt. Smeer vervolgens de hele buitenkant van de stapel belegde broodplakken in met roomkaas. Zorg voor een dunne laag, precies genoeg zodat de hele broodcake is ingesmeerd.
Meng de verse dille en bieslook en plak deze tegen de lange zijkanten van de sandwichtaart aan.
Decoreer de bovenkant van de sandwichtaart met gerookte zalmrolletjes, komkommerrolletjes, veldsla, verse dille, partjes ei en gemalen peper.