Fastfood Friday: Kaneelwentelteefjes met witte chocolade en aardbeien

Wentelteefjes, maak jij ze wel eens? Oud brood leent zich er perfect voor en mócht je toevallig nog wat sneetjes in huis hebben, dan is dit het perfecte excuus om deze kaneel wentelteefjes met witte chocolade en aardbeien eens te maken. Vergis je niet, het is een aardig bommetje dus met dit recept heb je gelijk genoeg voor twee personen (romantisch toch?). Zorg er dus voor dat je dit lekker in het weekend maakt en dat je het met iemand kunt delen. De bereidingswijze is hartstikke simpel want je maakt een schaaltje met beslag, dipt daar de sneetjes brood in en bakt deze in de pan lekker bruin. Ondertussen smelt je de witte chocolade en deze giet je over alle gebakken wentelteefjes heen. Maak het geheel af met verse aardbeien en geniet vervolgens heerlijk van een zoet ontbijt.

KaneelWentelteefjesmetWitteChocoladeenAardbeien ST

No ratings yet

Kaneel wentelteefjes met witte chocolade en aardbeien

Porties6 stuks

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 16 gram vanillesuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 6 sneetjes wit brood casino
  • roomboter om in te bakken
  • 200 gram witte chocolade
  • verse aardbeien

Instructies

  • Maak een beslag door de melk met de eieren, suikers en kaneelpoeder te mengen. Mix het geheel met een garde goed tot een egaal beslag.
  • Haal 1 voor 1 de boterhammen door het beslag en laat ze uitlekken op een bord. Stapel ze op elkaar en giet het laatste beslag over de stapel heen.
  • Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin.
  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en halveer de aardbeien.
  • Stapel de wentelteefjes op een bord, giet de witte chocolade erover en serveer met de verse aardbeien.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

KaneelWentelteefjesmetWitteChocoladeenAardbeien Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close