5x doen in (de omgeving van) Benidorm

Toen ik een paar weken geleden werd uitgenodigd om deel te nemen aan een persreis naar Benidorm kan ik niet zeggen dat ik direct stond te springen. Ik kende Benidorm als een bestemming waar mijn ouders in de jaren 80 op vakantie zijn geweest, maar sindsdien staat het voornamelijk bekend als dé vakantieplek voor ouderen. Je kunt je er dus wellicht iets bij voorstellen dat ik niet meteen overtuigd was. Echter heb ik ja gezegd op de reis en heb ik vijf dagen mogen doorbrengen in Benidorm. Hoewel veel vooroordelen over de bestemming absoluut waar zijn, kun je er ook als 20+er een hoop lol beleven. Dit zijn mijn 5 moet-je-doen-tips.

Poniente Beach

Chillen op Poniente Beach

Benidorm bestaat in feite uit twee baaien, gescheiden van elkaar door het oude centrum van Benidorm. Aan de ‘linkerkant’ heb je Lavante beach, hét uitgaansgedeelte en de plek waar je inderdaad alle ouwetjes tegenkomt. Maar vergeet ook de feestvierende Britten niet, wellicht zijn de ouwetjes dan zo slecht nog niet. Ben je op zoek naar een equivalent van Salou of Lloret de Mar dan ben je op Lavante Beach aan het juiste adres. Zoek je echter een rustiger plekje zonder stampmuziek en een gezellige maar niet overvolle boulevard met fijne restaurants, dan ben je op Poniente Beach op de goede plek. Dit is ook het strand waar je de meeste locals tegen zult komen, vooral op zondag. Wanneer je op Poniente Beach bent herken je niets van de vooroordelen van Benidorm. Heel fijn!

ebike_tour1

ebike_tour2

ebike_tour3

ebike_tour4

Een (E-)biketour doen

Ik kan het iedereen aanbevelen: fietsen huren op de plek van bestemming. Wij Hollanders zijn gewend om te fietsen en wat mij betreft is de fiets hét vervoersmiddel waarmee je (veel) meer van een bestemming ziet dan lopend of met het openbaar vervoer. Tijdens onze trip naar Benidorm huurden we E-bikes van Tao Bike, een organisatie die het milieu hoog in het vaandel heeft staan. De volledige shop is gemaakt van gerecycled materiaal. De fietsen van Tao Bike zijn fantastisch. Eén keer de tappers van de fiets aanjagen en je spurt vooruit. En als je dan die fietsen hebt gehuurd, fiets dan niet alleen over de boulevard maar ga wat verder de natuur in. Kies bijvoorbeeld voor een route door natuurpark Sierra Helada. Dankzij de E-bike wordt zelfs het klimmen een makkie en de uitzichten zijn er adembenemend. Niet zo’n fiets fan? Je kunt dit park ook al hikend ontdekken.

jeeptour1

jeeptour2

jeeptour3

Een jeeptour doen via Marco Polo

Jeeptours, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Tijdens een vakantie naar Turkije hebben we één keer een jeeptour gedaan maar daar kwam ik bont en blauw uit. Ik weet niet zo goed wat het is maar ik heb altijd het idee dat zo’n tour voor de chauffeurs een reden is om extra hard te rijden. Met als gevolg dat je als passagier alle kanten op vliegt. Sommige mensen vinden dat heel leuk, ik niet. In Benidorm deed ik echter een jeeptour met Dennis en Frances (beide zijn Nederlands) van Marco Polo expediciones en dat was zó leuk. In een open jeep ontdek je off road de prachtige natuur die Benidorm rijk is. Je zou het niet denken wanneer je van het vliegveld van Alicante komt aanrijden, maar rondom Benidorm kun je als natuurliefhebber je geluk niet op. Tientallen bloemsoorten, verse kruiden als rozemarijn en tijm, honderden vlindertjes, je vindt het allemaal hoog in de bergen. Boek een halve dag- of een hele dagtour en Dennis en/of Frances vertellen je alles wat je maar wilt weten. Heel erg leuk en absoluut een aanrader als je even weg wilt van het drukke centrum van Benidorm.

golfles_volgen1

golfles_volgen2

Golf les nemen bij Hotel Villaitana

Golfen is iets dat ik tot voor kort nog niet had gedaan. Ik moet ook bekennen dat het me totaal niet leuk leek maar ik moet hier een beetje van terugkomen. Het is niet zo dat ik bij het zien van een golfbaan direct de clubs in handen wil hebben, maar de golfles die ik heb gevolgd bij Villaitana was erg leuk. Het was de eerste keer ooit dat ik op een golfbaan stond (midgetgolf niet meegerekend) waardoor de technische tips bij mij niet heel veel uithaalden, maar ik ging in ieder geval met iets meer kennis naar huis. Bij Villaitana kun je als toerist lessen reserveren maar ervaren golfers kunnen er ook spullen huren en een balletje slaan op de gigántische golfbanen. Eigenlijk zou je alleen al vanwege het uitzicht een les moeten boeken want dat is ronduit geweldig.

tapas_eten1

tapas_eten2

Tapas en Pinchos eten in het oude centrum van Benidorm

Tot slot mag je Benidorm, maar eigenlijk Spanje in het algemeen, niet verlaten zonder tapas en pinchos te hebben gegeten. Nu vind je in Benidorm talloze restaurants maar ze zijn niet allemaal even goed en zeker niet allemaal authentiek Spaans. Wanneer je echter van Lavante Beach door het oude centrum loopt komt je vanzelf terecht bij Calle de los Vinos. Aan deze straat vind je vrijwel alleen maar tapas en pinchos bars. Per pincho betaal je gemiddeld zo’n € 1,80 dus struin lekker door het straatje en eet hier en daar verschillende pinchos. Voor een prikkie heb je een avondmaal en je zult vrijwel alleen locals tegenkomen in de barretjes. Dat is wel even iets anders dan de boulevard van Lavante Beach.

Ondanks dat een groot aantal voordelen over Benidorm waar zijn, kun je genoeg doen in Benidorm om de aandacht afleiden van de overvolle stranden en bars. Benidorm is onwijs veelzijdig dus mocht je er heen gaan, trek er dan ook zeker eens op uit en blijf niet op Lavante Beach hangen.

De afbeelding van Poniente Beach komt van Shutterstock.

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Ja, tapas is zo lekker en het blijft leuk om allemaal verschillende dingen te kunnen proberen!

  2. Valerie says:

    Oh, hier zou ik dolgraag nog eens naartoe willen! En wat lekker die tapas <3

  3. Rachel Kromdijk says:

    Ah het ziet er goed uit en die tapas, heerlijk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close