Mijn gemaakte studietrips

gesponsord

Het reizen is mij met de paplepel ingegoten. Als klein kind werd ik al het vliegtuig mee ingenomen maar ook op school werd er ieder jaar een reisje georganiseerd. Op de middelbare school was het heel normaal om ieder jaar een (letterlijk) schoolreisje te maken en tijdens mijn studie werd dit alleen maar normaler en gingen de reizen verder weg. Sterker nog, tijdens mijn studie werd het aanbod op een gegeven moment zo groot dat ik niet overal ben heen gegaan. Het leek me leuk om jullie eens mee te nemen in mijn gemaakte studietrips. Dat zijn er namelijk best wat! En die variëren van jaarlijkse ski- en langlauf-uitjes tot een stage aan de andere kant van de wereld.

Middelbare school

Winterberg

Winterberg

Vaste prik ieder jaar waren de studiereisjes naar Winterberg. Dit mocht totaal geen studiereis heten trouwens, want voor één dag gingen we op en neer om te skiën of langlaufen. Langlaufen deden we volgens mij tot derde klas en hiervoor moesten de weersomstandigheden goed zijn. Langlaufen deden we immers buiten en er moest voldoende sneeuw liggen maar ook weer niet té veel. In de latere jaren gingen we steevast naar het indoor ski-centrum in Winterberg waar we konden kiezen voor skiën of snowboarden. Dit tripje was er een waar we allemaal naar uitkeken. Het begon ’s ochtends al heel vroeg in de bus waar de jongens pizza’s en kruidenstokbroden meenamen (geen grapje) en eindigde ’s avonds op dezelfde manier. Wat me nog het meeste bijstaat waren de gezellige lunches die we hadden. Heerlijk zo’n Duits buffet waar je worsten, spek en vooral friet opschepte. En water met prik dronk, yugh.

Lille

Lille

Hoewel Winterberg jaarlijks een normaal uitje was, was het heel bijzonder toen de school voor onze jaarlaag besloot dat we naar Lille gingen. Dat was ineens een stuk verder weg! Ook naar Lille gingen we slechts een dag dus dat betekende 7 uur in de bus zitten (heen en terug). Lille was wel echt een studietripje. We moesten opdrachten doen in de stad waarmee we gaandeweg de stad beter leerden kennen. Lille is écht heel mooi en ik vind het jammer dat ik er toen de charmes nog niet van inzag (maar ach, ik was toen ook pas 13/14 jaar en drukker met lol trappen dan om me heen kijken). Ik zou er graag nog eens heengaan!

Overigens zou het nu een stuk makkelijker zijn om naar Lille af te reizen, Thalys gaat namelijk niet alleen naar Brussel, Antwerpen en Parijs maar brengt je ook naar Lille! In 2,5 uur ben je in deze mooie Franse stad. Om de prijs hoef je het trouwens niet te laten, met een beetje mazzel boek je je treinticket naar Lille al voor €15. Check deze pagina voor meer info, ook voor meer fijne aanbiedingen naar andere Franse steden.

Londen

Londen

Ik geloof dat de meest toffe trip van de hele middelbare schoolperiode in de vierde klas gepland stond. Dit was overigens ook al bij iedereen vanaf de brugklas bekend, haha. In de vierde klas gingen we een volle week weg, heel andere koek dan de studiereisjes van slechts één dag. Bovendien konden we voor deze studietrip een keuze maken: wilden we naar Parijs, Londen, Berlijn of Athene? Zelf koos ik voor Londen, de eerste en tevens laatste keer dat ik in deze stad ben geweest. We sliepen in een hostel en werden de hele week van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gesleept. Maar wat was het gááf. Tim en ik (we zaten bij elkaar in de klas) kijken er nog steeds met enorm veel plezier op terug en zouden graag nog eens naar Londen gaan.

Studie

Aachen

Aachen

De eerste studiereis tijdens mijn studie was gepland in de eerste weken van het eerste jaar. Vaste prik op het HTRO: de kennismakingstrip. Niet heel bijzonder en vooral gericht op teambuilding en je medestudenten leren kennen. Uiteraard stonden er ook direct tal van bedrijfsbezoeken op de planning. Van Stay Okays tot poepchique hotels en trouwlocaties, we hebben het allemaal bezocht in een week tijd. Maar we hebben het ook vooral heel gezellig gehad met zes meiden op één kamer. Tijdens deze reis naar Aachen is echt het ‘clubje’ meiden ontstaan waar ik tijdens mijn hele studie het meest mee op trok.

Rome

Rome

Tijdens mijn studie vond er ook een verplichte studiereis plaats. Ook hier konden we voor bestemmingen kiezen en samen met ons groepje dat tijdens de trip naar Aachen was ontstaan besloten we naar Rome te gaan. Nooit heb ik van deze keuze spijt gehad, tijdens die studietrip ben ik een beetje verliefd geworden op Rome. Wat een geweldige stad is dat! In Rome moesten we zelf van te voren een opdracht voor onze medestudenten bedenken en ons werkgroepje zette een fotospeurtocht in het Forum Romanum op. In die week dat ik in Rome ben geweest heb ik zóveel van de stad gezien. Dat is het voordeel van studiereizen en tegenwoordig persreizen: je wordt op sleeptouw genomen en ziet zo alle hoogtepunten van een stad.

Thailand

Thailand

Dé studietrips der studietrips was natuurlijk mijn stage. Op het HTRO was het verplicht om één semester internationaal door te brengen. Je kon ervoor kiezen om buiten Nederland stage te lopen, dit heb ik gedaan, of een semester Engelstalig te volgen. Qua stage in het buitenland kon je alle kanten op. Veel studiegenoten kozen voor Australië (bekend als de ‘party’ bestemming), maar ik wilde wel eens een andere cultuur ervaren. Ik kan je vertellen dat het niet altijd eenvoudig is om een stage in het buitenland te regelen, mijn stage was namelijk pas 6 weken voor vertrek rond, maar het is wel de moeite waard. Als je ooit voor de keuze komt te staan om een buitenlandstage te doen, kan ik het iedereen aanbevelen. Het is heftig, soms ook totaal niet leuk en af en toe eenzaam, maar je leert er zóveel van. Dankzij mijn buitenlandstage kan ik me tegenwoordig namelijk heel makkelijk aanpassen in het buitenland. Ik voel me gauw ergens thuis, kan snel de weg vinden en vind het niet erg om alleen te reizen. Eigenschappen waar ik heel blij mee ben!

In verband met mijn stage in het buitenland, verhuizen en kosten (studietrips werden niet gesponsord door de opleiding!) heb ik tripjes naar Budapest en Suriname afgewezen. Of ik daar achteraf spijt van heb gehad? Niet echt, maar het had me wel mooi geleken om deze twee reizen ook te doen. Ook had ik voor mijn tweede stage de optie om naar het buitenland te gaan maar aangezien ik me wilde verdiepen in evenementenmanagement heb ik besloten deze stage in Amsterdam te doen. Achteraf had ik het héél tof gevonden om in Amerika stage te lopen, maar toen ik mijn studie deed was dat enorm lastig. Maar ach, ik vind dat ik niet mag klagen met de studietrips die ik heb gemaakt!

Heb jij ook veel studietrips gemaakt? En zo ja, waarheen?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Thalys

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 411785524 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 411785524 1
B9604903

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Wat leuk! Wij hebben er allebei ook heel wat studietrips opzitten, zo leuk!

 2. Jennifer says:

  Leuke tripjes! Jammer dat je die naar Suriname hebt afgewezen. Ik ben op de middelbare school ook naar Londen geweest, dat was best oké. Ik was er al geweest, op de één of andere manier vond ik het niet echt heel leuk toen de tweede keer.
  Ik ga vanaf oktober waarschijnlijk stage lopen in het buitenland!

 3. Leonie says:

  Superleuk!! Ik ben op uitwisseling geweest naar Turkije en Slovenië op de middelbare school. Ongelooflijk leerzaam!
  In september start ik een engelstalige minor met internationale studenten, helaas geen buitenland vanwege de hoge kosten, maar wel superveel zin in!

 4. Margot says:

  Wat heb je veel mooie trips meegemaakt! Ik ben voor mijn studie juist heel weinig het lans uit geweest.

 5. De tripjes van de middelbare school klinken heel erg van het chr. lyceum in Apeldoorn…. :)

  Leuk dat je tijdens je studie zoveel gezien en gereisd hebt!

  1. Sabine Author says:

   Dat kan heel goed kloppen, ik heb daar op school gezeten ;)

   1. Ik ook, vandaar dat het mij zo bekend voor kwam. :) mijn examenjaar was 2006, stuk eerder dan die van jou.

   2. Sabine Author says:

    Dat ‘stuk eerder’ valt mee hoor ;) Mijn examenjaar was in 2008!

 6. Shivani says:

  Leuke plaatsen allemaal! Jammer dat je niet meer naar Suriname bent gekomen, ik woon namelijk in Suriname:) Ik hoop dat je er een keertje komt!

 7. Mireille says:

  Hi Sabine,

  Wat ontzettend leuk! Zelf studeer ik ook HTRO aan het Saxion. Ik ben stiekem ontzettend benieuwd naar jouw ervaringen met deze studie, zeker gezien je nu een (totaal) andere richting opgegaan bent!

  Groetjes,
  Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close