Video: Met tonijnsalade gevulde avocado

Ik kreeg op YouTube de vraag of ik wat vaker gezonde recepten wilde delen. Nu doe ik dat op OMF een stuk vaker, maar ja. Ik publiceer hier dan ook iedere dag en op YouTube maar drie keer in de week. Maar ook daar moet ik aan de vraag van kijkers voldoen dus ik ga vanaf vandaag proberen er ook wat vaker gezonde video’s tussendoor te fietsen. En ik trap af met een hele fijne en hele makkelijke. In deze video maak ik Met tonijnsalade gevulde avocado. Je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig en zelfs zonder mayonaise of zure room wordt het een lekker romige salade. Die ik na het fotograferen op brood heb gegeten trouwens, vind ik toch net iets lekkerder.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 – 2 personen)

 • 1 rijpe avocado
 • 1 blikje tonijn op waterbasis
 • 1 tomaat
 • 1 sjalotje
 • jalapeños naar smaak
 • verse bieslook naar smaak

1. Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Prak het vruchtvlees grof met een vork. Doe eventueel een beetje citroensap in de avocadoschillen om te voorkomen dat deze bruin kleuren.

2. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn bij de avocado in de kom.

3. Snijd de tomaat in blokjes en snijd het sjalotje, de jalapeños en bieslook fijn.

4. Doe alle ingrediënten bij de avocado en tonijn in de kom en schep het geheel al prakkend om. Door die prakbeweging wordt de tonijnsalade lekker romig en heb je geen mayonaise nodig. Ideaal!

5. Breng de tonijnsalade eventueel op smaak met peper en zout en schep hem daarna in de avocadoschillen. Serveer direct.

Met tonijnsalade gevulde avocado

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Met tonijnsalade gevulde avocado

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Lekker, en ziet er ook nog eens heel leuk uit! Ben dol op de combo avocado en tonijn (of eigenlijk dol op alles met avocado, haha)

 2. Margot says:

  Wat een goed idee! En het lijkt me een heerlijke lunch met brood erbij inderdaad.

 3. Hier ben ik blij mee!
  Ik wil wat meer avocado’s gaan eten, maar ben niet echt dol op de best aanwezige smaak ervan.
  Ze zijn gewoon supergezond, dus vandaar.
  Ik ga de salade proberen, hoef alleen de peper te halen

 4. Pauline says:

  Een aantal van mijn favo ingrediënten in 1 recept, lekker!

 5. Martine says:

  Dat ziet er lekker uit! ik ga het van de week zeker eens maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close